Як чистити камбалу?
![Як чистити камбалу? Як чистити камбалу?](/uploads/posts/2015-03/yak-chistiti-kambalu_881.jpeg)
Цю рибу запросто можна їсти, не приносячи шкоди ослабленому організму, або ж під час різних дієт. Калорійність камбали складає всього 83 кКал на 100 г продукту. Крім того ця риба багата вітамінами А, В, Е, пантотенової і нікотиновою кислотою, рибофлавіном, піридоксином і тіаміном. Також відомо, що м'ясо камбали є потужним афродизіаком.
Що стосується вмісту мінеральних речовин у рибі, то воно дуже різноманітне. Камбала містить солі фосфору, які роблять міцними кістки, зуби, волосся і нігті, а також надають шкірі здоровий колір. Також в рибі містяться жирні кислоти Омега-3 що попереджують розвиток раку і сприяють лікуванню бронхіту, йод, який допомагає при захворюваннях щитовидної залози, і амінокислоти, що сприяють зменшенню рівня холестерину в крові.
Як чистити камбалу?
Багато господинь задаються питанням, чи потрібно взагалі чистити камбалу? Мабуть, чистка цієї риби не така вже й звичайна. Потрібно всього лише зняти з неї шкіру. Для цього знадобиться ніж і обробна дошка. Для початку рибу необхідно промити під струменем злегка теплої води і відрізати їй плавники, луску при цьому чистити не треба. Далі необхідно зробити розріз вздовж одного боку риби.
![Як чистити камбалу? Як чистити камбалу?](/uploads/posts/2015-03/yak-chistiti-kambalu_592.jpeg)
Хочеться відзначити, що якщо камбала невелика, то смажити її можна і в шкірі. Але при цьому буде присутній специфічний морський запах, який не всім подобається.
Як почистити камбалу, щоб отримати філе?
У безлічі рецептів використовується філе риби. Тому багатьом буде цікаво, як правильно чистити камбалу, щоб отримати гарне незбиране філе. Отже, щоб приготувати філе риби, необхідно зробити наступне. Добре помити її і покласти на обробну дошку головою від себе. Спочатку необхідно зробити V-подібний надріз у голови, а потім вертикальний розріз уздовж усієї спини. Далі необхідно підчепити ножем розріз у голови і пройтися до низу, відокремлюючи, таким чином, одну половину філе. Так само відділяється друга половинка риби, а потім відрізається голова і виймається хребетная кістка.
Готуємо рибу
Після того, як стало відомо, як же правильно почистити камбалу, хочеться поділитися кількома порадами про те, як смачно приготувати рибу:
А тим, хто вже навчився, як чистити камбалу, але ще жодного разу не готував цю апетитну рибу або просто не знає, що приготувати на вечерю, пропонуємо простий рецепт.
Камбала, запечена з помідорами
![Як чистити камбалу? Як чистити камбалу?](/uploads/posts/2015-03/yak-chistiti-kambalu_323.jpeg)
Інгредієнти:
Приготування
Після того як камбала почищена, вона перчиться, солиться і поливається соком лимона. Після цього риба ставиться в холодильник на кілька годин для просочення. Далі камбала дістається і кладеться в форму для запікання, попередньо змащену олією. Поверх риби викладаються порізані тонкими кільцями помідори. Для приготування риба ставиться на півгодини в розігріту до 180 градусів духовку. Після закінчення часу готова камбала дістається з печі, кладеться на красиве блюдо і прикрашається на свій розсуд.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Камбала смажена - рецепти](/uploads/posts/2015-03/kambala-smazhena-recepti_881.jpeg)
Камбала смажена - рецепти
Камбала - риба особлива, а тому приготувати її не надто просто. Полегшити це завдання допоможуть наші поради та маленькі секрети по створенню страв з
![Як посмажити камбалу на сковороді?](/uploads/posts/2015-03/yak-posmazhiti-kambalu-na-skovorod_541.jpeg)
Як посмажити камбалу на сковороді?
М'ясо камбали відрізняється солодкуватим присмаком і годиться навіть для приготування різних страв. Вона смачна і прекрасна у всіх видах теплової
![Як приготувати камбалу в духовці?](/uploads/posts/2015-03/yak-prigotuvati-kambalu-v-duhovc_641.jpeg)
Як приготувати камбалу в духовці?
Камбала - з вигляду незвичайна риба, що має дуже плоске тіло з оригінальним розташуванням очей тільки на одній стороні. Готувати її можна різними
![Камбала у фользі в духовці](/uploads/posts/2015-03/kambala-u-folz-v-duhovc_981.jpeg)
Камбала у фользі в духовці
Камбала дуже проста в приготуванні риба, соковите і щільне м'ясо якої важко пересушити. Ще більше полегшує приготування у фользі, яка дозволяє
![Як правильно чистити камбалу?](/uploads/posts/2015-03/yak-pravilno-chistiti-kambalu_291.jpeg)
Як правильно чистити камбалу?
Камбала - риба не жирна, при цьому надзвичайно ніжна зважаючи своєї соковитості. Готувати камбалу можна як завгодно, вона відмінно запікається і
![Камбала в мультиварці](/uploads/posts/2015-01/kambala-v-multivarc_681.jpeg)
Камбала в мультиварці
Камбалу готувати досить просто, так як щільне і соковите м'ясо не розпадається і не зменшується в розмірах. Готувати цю рибку в мультиварці ще