Як правильно їсти раків?
![Як правильно їсти раків? Як правильно їсти раків?](/uploads/posts/2015-03/yak-pravilno-yisti-rakv_461.jpeg)
Головне - раки повинні бути свіжими, тобто звареними живими. Якість продукту визначити легко: хвостик свіжих, правильно зварених раків загнутий під черевце. А ось прямий хвостик, повідомляє, що його володар потрапив у окріп не живим. Не варто економити на своєму здоров'ї і вирішувати питання, чи можна їсти раків мертвих або недоварених, блідо-рожевих. Оскільки в організмі цих членистоногих дуже швидко відбуваються процеси розкладання, несвіжими раками легко отруїтися. Якщо якість продукту вас влаштовує, приступайте. Їдять цих членистоногих руками, оскільки панцир у них досить м'який, на відміну від омарів, тому щипчики та інші столові прилади не знадобляться, хоча в ресторанах їх зазвичай приносять. В процесі оброблення раку, як правило, випливає деяку кількість бульйону, тому варто пов'язати серветку. Для початку у членистоногого відокремлюють клішні і лапки. Якщо раки досить великі, в лапках буде деяка кількість м'яса, кінцівки дрібних просто висмоктують. З клешнею витягують м'ясо за допомогою виделки або просто притискають їх зубами, завдяки чому воно саме вислизає в рот.
Далі відокремлюють хвостик, для цього раку беруть у ліву руку панциром вниз, головою до себе, а правою рукою тягнуть хвіст на себе. Виходить дві частини: панцир з головою і нутрощами і те, що називається «ракова шийка».
Що можна їсти у раків в панцирі - визначити непросто, потрібен досвід, тому краще просто випити невелику кількість дуже смачного бульйону, який в ньому залишається при варінні.
В кінці з'їдається найсмачніша частина - біле м'ясо. Хвостик чиститься легко, плавець можна відкусити або обрізати. Якщо при відділенні шийки здалася щось жовте - не лякайтеся, це ікра. Не зволікайте, можна їсти ікру раків, вона точно не отруйна, але не завжди смачна. Просто спробуйте.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Як правильно їсти суші?](/uploads/posts/2015-03/yak-pravilno-yisti-sush_741.jpeg)
Як правильно їсти суші?
На сьогоднішній день вже не так просто знайти того, хто хоч раз в житті не пробував суші або ролли. Більш того, багатьом настільки припало до смаку
![Як навчитися їсти китайськими паличками?](/uploads/posts/2015-03/yak-navchitisya-yisti-kitayskimi-palichkami_921.jpeg)
Як навчитися їсти китайськими паличками?
Китайська кухня стає все популярнішим у всьому світі, так що такий столовий прилад, як китайські палички, вже ні для кого не рідкість. Тому кожному
![Як правильно збити білки?](/uploads/posts/2015-03/yak-pravilno-zbiti-blki_951.jpeg)
Як правильно збити білки?
Як правильно збити білки? Чим їх краще збивати? У чому їх збивати? Скільки їх збивати? Цими питаннями господині задаються досить часто, а тому ми
![Як варити раків?](/uploads/posts/2015-03/yak-variti-rakv_191.jpeg)
Як варити раків?
Як варити раків? Це питання цікавить багатьох, адже всі люблять вечерком посидіти перед телевізором або з друзями, попити пивка і поїсти смачних
![Як готувати заморожені овочі?](/uploads/posts/2015-03/yak-gotuvati-zamorozhen-ovoch_821.jpeg)
Як готувати заморожені овочі?
Як готувати заморожені овочі? Цим питанням задаються багато, а тому ми вирішили розкрити секрети того, як же правильно поводитися з заморожуванням,