Як засолити грудинку?
Обязикамося відразу, що мова йде тільки про свинячий грудинці. Свиняча грудинка - частина туші, розташована по боках черевного відділу позаду лопатки. Являє собою чергуються шари сала з тонкими прошарками м'яса. Звичайно грудинку коптять, маринують або солять.
Розповімо, як смачно і швидко засолити свинячу грудинку в домашніх умовах. Солити можна «на суху» і в розсолі. На ринку вибираємо красиву грудинку. М'ясо для засолювання обов'язково має пройти ветеринарний контроль (про що свідчить печатка з пункту забою або спеціальний сертифікат).
Можна, звичайно, засолити грудинку просто сіллю, вийде їстівне і, напевно, навіть смачно, але не дуже цікаво, тому краще все ж солити зі спеціями.
Інгредієнти:
грудинка свиняча;
перець чорний мелений;
перець червоний мелений гострий (можна навпіл з паприкою);
часник;
сіль кухонна велика.
Приготування
Солити найзручніше в пергаментному папері, але можна і в прямокутному контейнері.
Змішаємо в рівних частках мелений чорний перець, мелений червоний перець і сіль (можна додати зовсім трохи меленої гвоздики). Очищений часник нарізаємо впоперек зубчики тонкими шматочками.
На шматку грудинки робимо надрізи глибиною до шкіри так, щоб виходили прямокутні шматки розміром приблизно 5х6-8 см, в надрізи поміщаємо шматочки часнику і рясно засипаємо суміш солі з перцем. Не бійтеся насипати солі більше, ніж це необхідно, сало візьме стільки, скільки треба.
Пересипанний сіллю зі спеціями шматок грудинки загортаємо в папір або поміщаємо в контейнер (краще, якщо це емальований лоток, керамічна або скляна ємність, але можна засолити і в пластиковій посуді).
Поміщаємо згорток або контейнер в холодильник на полицю на 24 години. Потім ще на 24 години - в морозильне відділення. Нарізаємо грудинку тонкими скибочками. Можна просто подати цей чудовий делікатес на тарілці або зробити бутерброди з чорним хлібом і кільцями цибулі (під склянку домашнього червоного вина або чарку горілки, або міцною гіркої настоянким-мяк би не проковтнути мова!).
Інгредієнти:
грудинка свиняча;
вода;
сіль поварена;
перець горошком (запашний і чорний);
насіння коріандру, гірчиці, кропу і кмину;
лавровий лист;
гвоздика;
перець червоний гострий;
часник.
Приготування
Грудинку наріжемо прямокутними шматками розміром приблизно 5х6-8 див.
Розсолу нам потрібно рівно стільки, щоб у тісному ємності залити шматки грудинки з покриттям на 1 палець вище.
Приблизний розрахунок на літр: 3-5 листочків лаврушки, 8-12 горошин перцю, 3-5 бутончиків гвоздики, 1-2 червоних перчика, 3-5 зубчиків часнику, решта - на розсуд (насіння коріандру кропу і кмину). Солі потрібно стільки, щоб спливало сире яйце або картоплина.
Розчиняємо сіль в потрібному обсязі води, сухі спеції, часник і гострий перчик закладемо в ємність разом з шматками грудинки. Воду з сіллю закип'ятимо, прокип'ятимо протягом 3-5-ти хвилин і остудимо до температури 60-40 градусів С. Заллємо розсолом повністю шматки грудинки зі спеціями і закриємо ємність (в даному випадку не використовуємо пластикову тару) кришкою, остудимо, а потім помістимо ємність в прохолодне місце на 36-48 годин.
Якщо додати до складу розсолу міцне світле вино (мадеру, херес) і мелених спецій (червоний і чорний перець, коріандр, ягоди барбарису), вийде ще смачніше.
Розповімо, як смачно і швидко засолити свинячу грудинку в домашніх умовах. Солити можна «на суху» і в розсолі. На ринку вибираємо красиву грудинку. М'ясо для засолювання обов'язково має пройти ветеринарний контроль (про що свідчить печатка з пункту забою або спеціальний сертифікат).
Можна, звичайно, засолити грудинку просто сіллю, вийде їстівне і, напевно, навіть смачно, але не дуже цікаво, тому краще все ж солити зі спеціями.
Як засолити грудинку в сухому пряному засолі?
Інгредієнти:
Приготування
Солити найзручніше в пергаментному папері, але можна і в прямокутному контейнері.
Змішаємо в рівних частках мелений чорний перець, мелений червоний перець і сіль (можна додати зовсім трохи меленої гвоздики). Очищений часник нарізаємо впоперек зубчики тонкими шматочками.
На шматку грудинки робимо надрізи глибиною до шкіри так, щоб виходили прямокутні шматки розміром приблизно 5х6-8 см, в надрізи поміщаємо шматочки часнику і рясно засипаємо суміш солі з перцем. Не бійтеся насипати солі більше, ніж це необхідно, сало візьме стільки, скільки треба.
Пересипанний сіллю зі спеціями шматок грудинки загортаємо в папір або поміщаємо в контейнер (краще, якщо це емальований лоток, керамічна або скляна ємність, але можна засолити і в пластиковій посуді).
Поміщаємо згорток або контейнер в холодильник на полицю на 24 години. Потім ще на 24 години - в морозильне відділення. Нарізаємо грудинку тонкими скибочками. Можна просто подати цей чудовий делікатес на тарілці або зробити бутерброди з чорним хлібом і кільцями цибулі (під склянку домашнього червоного вина або чарку горілки, або міцною гіркої настоянким-мяк би не проковтнути мова!).
Як засолити грудинку в розсолі?
Інгредієнти:
Приготування
Грудинку наріжемо прямокутними шматками розміром приблизно 5х6-8 див.
Розсолу нам потрібно рівно стільки, щоб у тісному ємності залити шматки грудинки з покриттям на 1 палець вище.
Приблизний розрахунок на літр: 3-5 листочків лаврушки, 8-12 горошин перцю, 3-5 бутончиків гвоздики, 1-2 червоних перчика, 3-5 зубчиків часнику, решта - на розсуд (насіння коріандру кропу і кмину). Солі потрібно стільки, щоб спливало сире яйце або картоплина.
Розчиняємо сіль в потрібному обсязі води, сухі спеції, часник і гострий перчик закладемо в ємність разом з шматками грудинки. Воду з сіллю закип'ятимо, прокип'ятимо протягом 3-5-ти хвилин і остудимо до температури 60-40 градусів С. Заллємо розсолом повністю шматки грудинки зі спеціями і закриємо ємність (в даному випадку не використовуємо пластикову тару) кришкою, остудимо, а потім помістимо ємність в прохолодне місце на 36-48 годин.
Якщо додати до складу розсолу міцне світле вино (мадеру, херес) і мелених спецій (червоний і чорний перець, коріандр, ягоди барбарису), вийде ще смачніше.
Рекомендуємо добрі рецепти
Грудинка, запечена в духовці
Грудинка - це смачне м'ясо вищого гатунку, яке чудово підходить для створення жаркого і перших страв. Але сьогодні ми поговоримо про те, як її смачно
Грудинка, запечена у фользі
Грудинка - м'ясо відноситься до першого сорту, до того ж дієтичне. І сьогодні розповімо, як її правильно і смачно запекти у фользі. Така вишукана
Варено-копчена грудинка
Варено-копчена грудинка - божественно смачна закуска, яку всі просто обожнюють. Хочете подати таку на святковий стіл? Тоді спробуйте і приготувати її
Копчена грудинка
Якщо ви любите бутерброди або закуски з ніжною копченою грудинкою, то радимо вам не купувати її в магазинах, а робити вдома. Адже це і безпечніше, і
Як засолити щуку?
Щука - смачна і популярна риба на наших столах. Готують її різними способами: смажать, варять, тушкують, запікають. І сьогодні ми розповімо, як її
Як варити баранину?
Баранина - це основа багатьох кавказьких страв. При правильному приготуванні вона виходить соковитою і ніжною. У нашій статті ми детально