Зизифус - рецепти приготування
Зизифус, рецепти приготування якого не тільки різноманітні, а й корисні, очолює рейтинг лікарських рослин світу. З плодів зизифуса готують вино, варення, джеми, цукати, компоти, використовують у вигляді зимових маринованих і сушених заготовок. Розглянемо варіанти приготування цієї екзотичної рослини в домашніх умовах.
Оригінальний спосіб приготування - зизифус фаршировані часником в маринаді. Така заготовка може використовуватися в якості самостійної закуски, а також послужити прекрасним доповненням до гарячого м'ясного блюда.
Інгредієнти:
плоди зизифуса - 19 кг;
оцет яблучний - 180 мл;
лавровий лист - 10 г;
перець чорний горошок - 5 г;
часник - 15 г;
сіль - 50 г;
цукор - 15 г;
вода - 12 л;
рослинне масло - 90 мл
Приготування
Промийте незрілі, зелені плоди зизифуса і дайте обсохнути.
Очищений часник, розберіть на зубки і викладіть на дно стерильній ємності разом з перцем та лавровим листом. Зверху, як можна щільніше укладіть плоди зизифуса, після чого накрийте їх лавровим листом і часточкою часнику.
Прогрійте воду, не доводячи її до закипання, щоб при заливанні не пошкодити плоди. Додайте цукор, сіль і оцет, потримайте кілька хвилин на вогні до повного розчинення інгредієнтів.
Залийте плоди маринадом, а потім рослинним маслом, яке збільшить термін зберігання заготовки. Закрийте ємність стерильною кришкою і відправте в прохолодне місце на тривале зберігання.
Зберегти плоди зизифуса у вигляді солодких цукатів - прекрасний спосіб поповнити вітамінний запас в зимовий час. Відомо, що солодкі заготовки приготовлені таким способом, зберігають корисні і поживні речовини круглий рік, не міняючи своїх властивостей.
Інгредієнти:
плоди зизифуса - 950 г;
цукор - 750 г;
лимонна кислота - 5 г;
вода - 650 мл
Приготування
Промийте плоди зизифуса, обсушіть і проколіть в деяких місцях дерев'яною шпажкою.
З води і цукру приготуйте сироп, проваривши дані інгредієнти протягом декількох хвилин.
Помістіть плоди в сироп і варіть їх чверть години, періодично помішуючи. Зніміть заготовку з плити і дайте їй настоятися пару годин, після чого знову повторіть процедуру, додавши лимонну кислоту.
Зварені плоди відкиньте на сито, для видалення надлишків сиропу.
Розкладіть готові плоди на рівній і чистій поверхні для повного висихання при кімнатній температурі.
Перекладіть готові цукати з зизифуса в скляну ємність і зберігайте в сухому і прохолодному місці.
Плоди сушеного зизифуса найчастіше використовують рецепти вітамінних компотів і настоянок. Зизифус передбачає просте приготування, не вимагає особливих кулінарних навичок від любителів корисних продуктів. Розглянемо швидкий рецепт напою з зизифуса і меду.
Інгредієнти:
плоди зизифуса - 900 г;
вода - 29 л;
мед - 50 мл.
Приготування
Залийте підготовлені плоди зизифуса водою і проваріть протягом півгодини до повного розм'якшення.
Відіжміть готові плоди, а отриману з них рідина варіть до густої консистенції.
Додайте в готовий напій мед і розлийте по скляних ємностях. При вживанні розбавляйте водою.
Інгредієнти:
плоди зизифуса - 800 г;
цукор - 800 г;
вода - 400 мл;
лимонна кислота - 10 р.
Приготування
Промийте плоди зизифуса, обсушіть і наколіть виделкою кожну ягоду.
Додайте в киплячу воду цукор і лимонну кислоту, трохи поваріть і залийте підготовлені плоди солодким сиропом.
Потримати ягоди в сиропі декілька годин, після чого варіть протягом півгодини, помішуючи.
Готове варення розлийте по стерильним банкам і закрийте стерильними кришками.
Консервований зизифус - рецепт приготування
Оригінальний спосіб приготування - зизифус фаршировані часником в маринаді. Така заготовка може використовуватися в якості самостійної закуски, а також послужити прекрасним доповненням до гарячого м'ясного блюда.
Інгредієнти:
Приготування
Зизифус - рецепт приготування цукатів
Зберегти плоди зизифуса у вигляді солодких цукатів - прекрасний спосіб поповнити вітамінний запас в зимовий час. Відомо, що солодкі заготовки приготовлені таким способом, зберігають корисні і поживні речовини круглий рік, не міняючи своїх властивостей.
Інгредієнти:
Приготування
Компот із сушеного зизифуса - рецепт приготування
Плоди сушеного зизифуса найчастіше використовують рецепти вітамінних компотів і настоянок. Зизифус передбачає просте приготування, не вимагає особливих кулінарних навичок від любителів корисних продуктів. Розглянемо швидкий рецепт напою з зизифуса і меду.
Інгредієнти:
Приготування
Варення з зизифуса - рецепт приготування
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати зизифус?
Зизифус – теплолюбна рослина, поширена в південних широтах. Його плоди неймовірно корисні і навіть лікувальне, і якщо у вас з'явиться хоча б найменша
Маринований зизифус – рецепт
Свіжі плоди зизифуса особливо смачні і вживають їх мало не з кісточками зважаючи на їх користі, а решта несъеденными плоди можна заготовити, а саме
Яблука в сиропі
Консервовані фрукти, пропоновані супермаркетами для широкого вжитку, не завжди якісні та фінансово доступні. Смачна і недорога заготівля з яблук у
Журавлина з апельсином і цукром на зиму
Чудовий спосіб урізноманітнити меню десертів - заготовити журавлину з апельсином і цукром на зиму. Аромат і смак ягідної суміші незвичайний і
Варення з зизифуса – рецепт
Ідеальний спосіб заготовити цінні плоди зизифуса на зиму - виготовити чудове варення, яким навіть дітки з задоволенням поласують у холодну пору. Далі
Зизифус, маринований під оливки
Щоб вразити гостей, потрібно неабияк постаратися у створенні оригінального частування. Ця закуска підкорить навіть найвибагливішого любителя