Як заварювати шипшина?
Напевно, багато хто чули про корисні властивості шипшини , які здавна застосовуються для лікування та полегшення перебігу багатьох недуг. Плоди цього, на перший погляд непримітного, чагарнику багаті вітамінами С, А, Е, Р, К і групи В, а також містять цілий ряд цінних елементів, органічних кислот, ефірних масел, пектинів, дубильних речовин та інших незамінних складових.
Вживання настою і чаю з шипшини допомагає при анемії, захворюваннях сечостатевої та серцево-судинної систем, сприяє виведенню шлаків, знижує підвищений тиск, а також зміцнює організм і сприяє швидкому відновленню після перенесеної хвороби.
Далі ми розповімо, як правильно заварити свіжий або сушений шипшина, щоб максимально зберегти вітаміни і всі цінні властивості плодів.
Інгредієнти:
сушену шипшину – 50 г;
очищена вода – 500 мл
Приготування
Найчастіше заварюють сушений шипшина і для збереження цінних властивостей і отримання максимально корисного напою використовують для цієї мети термос.
Для того щоб заварити шипшина самим простим способом, потрібно засипати необхідну кількість плодів в термос, який попередньо сполоснути гарячою водою, і відразу ж залити їх окропом. Настоюватися шипшина має не менше семи годин. Краще заварити його на ніч і використовувати настій сутра.
Щоб посилити цінність приготованого настою, плоди перед застосуванням можна подрібнити, скориставшись кавомолкою. Але в цьому випадку треба бути готовим до того, щоб по готовності настій процідити через кілька шарів марлі. Якщо цього не зробити, то в напої будуть присутні волоски, що містяться всередині плоду, які часто дратують горло і викликають першіння.
Для правильного лікувального ефекту при приготуванні настою завжди необхідно дотримуватися пропорції шипшини по відношенню до води 1:10 і не збільшувати їх безпідставно сподіваючись на посилене дію напою. Ефект може бути зворотний і замість користі ви можете завдати шкоди здоров'ю.
Принцип заварювання свіжого шипшини мало чим відрізняється від сушеного. В ідеалі краще робити це в термосі, дотримуючись ті ж пропорції. Свіжі плоди перед використанням потрібно трохи потерти між долонями і проколоти в декількох місцях, а для максимального ефекту подрібнити будь-яким доступним способом. В останньому випадку не забуваємо перед вживанням настій процідити через кілька шарів марлі.
Якщо термоса немає, заварити шипшина можна в будь банку або іншій посудині, після чого укутати її грунтовно мінімум на дванадцять годин.
Шипшина можна застосовувати і як компонент для приготування смачного і корисного чаю, при бажанні доповнюючи напій медом, свіжими або замороженими ягодами або ж листям і гілочками інших цінних рослин. Рецепт найпростішого варіанта чаю з шипшини представляємо далі.
Інгредієнти:
шипшина (свіжий або сушений) – 50 р;
очищена вода – 500 мл;
мед або варення – за смаком.
Приготування
Чай із шипшини можна приготувати традиційно в заварнику, засипавши в нього плоди та заливши їх окропом. Необхідно дати напою настоятися близько години і можна пити його в прикуску з медом або варенням.
Для отримання більш насиченого смаку чаю плоди краще проварити в киплячій воді протягом сорока-шістдесяти хвилин і настояти їх додатково протягом години. У даному разі хвилин за двадцять до завершення варіння можна додати до плодів шипшини трохи свіжих або сушених листя смородини або малини (можна разом з гілочками). Смак і цінні властивості напою від цього будуть тільки у виграші.
Вживання настою і чаю з шипшини допомагає при анемії, захворюваннях сечостатевої та серцево-судинної систем, сприяє виведенню шлаків, знижує підвищений тиск, а також зміцнює організм і сприяє швидкому відновленню після перенесеної хвороби.
Далі ми розповімо, як правильно заварити свіжий або сушений шипшина, щоб максимально зберегти вітаміни і всі цінні властивості плодів.
Як заварювати сушений шипшина в термосі?
Інгредієнти:
Приготування
Найчастіше заварюють сушений шипшина і для збереження цінних властивостей і отримання максимально корисного напою використовують для цієї мети термос.
Для того щоб заварити шипшина самим простим способом, потрібно засипати необхідну кількість плодів в термос, який попередньо сполоснути гарячою водою, і відразу ж залити їх окропом. Настоюватися шипшина має не менше семи годин. Краще заварити його на ніч і використовувати настій сутра.
Щоб посилити цінність приготованого настою, плоди перед застосуванням можна подрібнити, скориставшись кавомолкою. Але в цьому випадку треба бути готовим до того, щоб по готовності настій процідити через кілька шарів марлі. Якщо цього не зробити, то в напої будуть присутні волоски, що містяться всередині плоду, які часто дратують горло і викликають першіння.
Для правильного лікувального ефекту при приготуванні настою завжди необхідно дотримуватися пропорції шипшини по відношенню до води 1:10 і не збільшувати їх безпідставно сподіваючись на посилене дію напою. Ефект може бути зворотний і замість користі ви можете завдати шкоди здоров'ю.
Як правильно заварювати свіжий шипшина?
Принцип заварювання свіжого шипшини мало чим відрізняється від сушеного. В ідеалі краще робити це в термосі, дотримуючись ті ж пропорції. Свіжі плоди перед використанням потрібно трохи потерти між долонями і проколоти в декількох місцях, а для максимального ефекту подрібнити будь-яким доступним способом. В останньому випадку не забуваємо перед вживанням настій процідити через кілька шарів марлі.
Якщо термоса немає, заварити шипшина можна в будь банку або іншій посудині, після чого укутати її грунтовно мінімум на дванадцять годин.
Як правильно заварювати чай з плодів шипшини для пиття?
Шипшина можна застосовувати і як компонент для приготування смачного і корисного чаю, при бажанні доповнюючи напій медом, свіжими або замороженими ягодами або ж листям і гілочками інших цінних рослин. Рецепт найпростішого варіанта чаю з шипшини представляємо далі.
Інгредієнти:
Приготування
Чай із шипшини можна приготувати традиційно в заварнику, засипавши в нього плоди та заливши їх окропом. Необхідно дати напою настоятися близько години і можна пити його в прикуску з медом або варенням.
Для отримання більш насиченого смаку чаю плоди краще проварити в киплячій воді протягом сорока-шістдесяти хвилин і настояти їх додатково протягом години. У даному разі хвилин за двадцять до завершення варіння можна додати до плодів шипшини трохи свіжих або сушених листя смородини або малини (можна разом з гілочками). Смак і цінні властивості напою від цього будуть тільки у виграші.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як сушити шипшина?
Напевно всі знають про цінні властивості плодів шипшини, тому необхідно встигнути заготовити його взапас будь-якими можливими способами. Далі
Як сушити шипшину в духовці?
Щоб забезпечити себе і всю родину вітамінами на зиму, запасайтеся корисними рецептами. У цьому матеріалі зібрані детальні рекомендації, які
Чай з шипшини
Особливо цінними властивостями володіє чай, заварений з плодів шипшини. Далі ви дізнаєтеся, як виготовити цей прекрасний напій, і якими іншими
Плоди шипшини
Плоди шипшини - безцінний природний дар, від якого ні в якому разі не можна відмовлятися. Як зберегти всі вітаміни, які є в цих ягодах? Давайте
Узвар з шипшини
Узвар вважається прохолодним напоєм, але поданий в гарячому вигляді він чудово зігріє в холодну пору року. До того ж, він куди корисніше компоту.
Як правильно заварювати шипшину?
Всі ми з дитинства знаємо про те, якими чудодійні властивості має шипшина, і напій з плодів зокрема. Але ось ми вже дорослі і тепер прийшов час і нам