Суп зі свіжих білих грибів
Давайте сьогодні на вечерю порадуємо всіх своїх домочадців і приготуємо для них чудовий суп зі свіжих білих грибів.
Інгредієнти:
свіжі гриби (білі) – 450 г;
морква (середня) – 1 шт.;
ріпчаста цибуля – 1 шт.;
домашня локшина – 150 г;
соняшникова олія – 3-4 ст. ложки;
кухонна сіль – за смаком;
чиста вода – 25 л;
кріп – 5-7 гілок.
Приготування
З капелюшків вимитих білих грибів знімаємо тонкий шар шкірки, розрізаємо їх на 2 або 3 частини і складаємо в каструльку, в якій збираємося готувати наш суп. Заливаємо їх чистою водою і йдіть на пальник плити. Високо піднімається знімаємо піну за допомогою шумівки, підсолюємо киплячий бульйон і варимо білі гриби протягом 60 хвилин. Далі вводимо в каструлю раніше приготовлену домашню локшину, їй потрібно буде поваритися десь 8-10 хвилин. Поки готується локшина, на дно невеликий сковороди наливаємо трохи масла і коли воно пустить димок, викладаємо в нього дрібно нашатковану ріпчасту цибулю, відразу з дрібно тертої морквою. Обсмажуємо овочі до рум'яного кольору. Далі переміщуємо вміст сковороди в суп, через пару хвилин вводимо в нього дрібно нарізаний свіжий кріп, вимикаємо конфорку і перед тим як насолодитися смаком страви даємо йому постояти хоча б 15 хвилин.
Інгредієнти:
білі гриби – 350 г;
картопля – 4 шт.;
вермішель (павутинка) – 80 г;
ріпчаста цибуля – 1 шт.;
часник – 1 зубчик;
соняшникова олія – 2-3 ст. ложки;
вершкове масло – 30 г;
питна вода – 22 л;
сіль – за смаком;
петрушка – 4-6 гілочок.
Приготування
Через прес продавлюємо один зубок у вже киплячу на сковороді олію. Коли чесночек трохи пожовтіє, видаляємо його з сковороди шумівкою, а на його місце викладаємо подрібнену маленькими кубиками цибулю. Практично відразу вводимо сюди тонкі часточки нарізаних грибів, які ми попередньо вимочували у холодній воді близько 25 годин. Вміст сковороди обсмажуємо до яскраво вираженого золотого кольору і, відібравши третю частину грибів, перекладаємо в кастюльку з вже закипаючою підсоленою водою. В цю ж ємність додаємо довільно нарізані шматочки картоплі і коли він буде практично готовим, вводимо в суп дрібну вермішель. Коли все звариться і буде вже на стадії розварювання, кладемо в каструлю шматочок гарного вершкового масла, а як тільки вона розплавиться вимикаємо конфорку. Переливаємо (по порціях) трохи остиглий супчик у велику чашу блендера і робимо з нього крем-суп, який ми після знову поміщаємо в каструлю. Ставимо її на включену плиту, доводимо все до закипання і відразу ж вимикаємо. Подаючи крем-суп до столу в центр тарілочки кладемо ложку відкладених смажених грибів і присипаємо всі подрібненої свіжої петрушкою.
Інгредієнти:
білі свіжі гриби – 280-300 г;
питна вода – 23 -25 л;
ріпчаста цибуля – 2 шт.;
перлова крупа – 120 г;
вершкове масло (825% жиру) – 40 г;
кухонна сіль – за смаком.
Приготування
Дуже ретельно вимиваємо всі наші найсвіжіші білі гриби, зрізаємо з них нижню частину грубої ніжки, а далі розділяємо кожен гриб ножем на кілька часточок. Викладаємо їх на дно чистої каструлі, заливаємо водою і ставимо варитися гриби на конфорки плити. Коли закипить вода, додаємо в бульйон кухонну сіль і продовжуємо готувати протягом 45 хвилин. Потім вводимо у каструльку великі кубики сирої цибулі і промиту в холодній воді перловку, яку обов'язково замочуємо на всю ніч. Варимо суп до готовності крупи, потім додаємо до нього невеликий шматочок масла, а через пару хвилин знімаємо каструлю з вогню. Занурюємо в ємність з супом блендер і доводимо все вміст до однорідного пюре, після чого можна відразу приступати до поїдання цього чудесного першого страви.
Смачний суп їх свіжих білих грибів з локшиною
Інгредієнти:
Приготування
З капелюшків вимитих білих грибів знімаємо тонкий шар шкірки, розрізаємо їх на 2 або 3 частини і складаємо в каструльку, в якій збираємося готувати наш суп. Заливаємо їх чистою водою і йдіть на пальник плити. Високо піднімається знімаємо піну за допомогою шумівки, підсолюємо киплячий бульйон і варимо білі гриби протягом 60 хвилин. Далі вводимо в каструлю раніше приготовлену домашню локшину, їй потрібно буде поваритися десь 8-10 хвилин. Поки готується локшина, на дно невеликий сковороди наливаємо трохи масла і коли воно пустить димок, викладаємо в нього дрібно нашатковану ріпчасту цибулю, відразу з дрібно тертої морквою. Обсмажуємо овочі до рум'яного кольору. Далі переміщуємо вміст сковороди в суп, через пару хвилин вводимо в нього дрібно нарізаний свіжий кріп, вимикаємо конфорку і перед тим як насолодитися смаком страви даємо йому постояти хоча б 15 хвилин.
Крем-суп зі свіжих білих грибів з картоплею і вермішеллю
Інгредієнти:
Приготування
Через прес продавлюємо один зубок у вже киплячу на сковороді олію. Коли чесночек трохи пожовтіє, видаляємо його з сковороди шумівкою, а на його місце викладаємо подрібнену маленькими кубиками цибулю. Практично відразу вводимо сюди тонкі часточки нарізаних грибів, які ми попередньо вимочували у холодній воді близько 25 годин. Вміст сковороди обсмажуємо до яскраво вираженого золотого кольору і, відібравши третю частину грибів, перекладаємо в кастюльку з вже закипаючою підсоленою водою. В цю ж ємність додаємо довільно нарізані шматочки картоплі і коли він буде практично готовим, вводимо в суп дрібну вермішель. Коли все звариться і буде вже на стадії розварювання, кладемо в каструлю шматочок гарного вершкового масла, а як тільки вона розплавиться вимикаємо конфорку. Переливаємо (по порціях) трохи остиглий супчик у велику чашу блендера і робимо з нього крем-суп, який ми після знову поміщаємо в каструлю. Ставимо її на включену плиту, доводимо все до закипання і відразу ж вимикаємо. Подаючи крем-суп до столу в центр тарілочки кладемо ложку відкладених смажених грибів і присипаємо всі подрібненої свіжої петрушкою.
Суп-пюре з свіжих білих грибів з перловкою
Інгредієнти:
Приготування
Дуже ретельно вимиваємо всі наші найсвіжіші білі гриби, зрізаємо з них нижню частину грубої ніжки, а далі розділяємо кожен гриб ножем на кілька часточок. Викладаємо їх на дно чистої каструлі, заливаємо водою і ставимо варитися гриби на конфорки плити. Коли закипить вода, додаємо в бульйон кухонну сіль і продовжуємо готувати протягом 45 хвилин. Потім вводимо у каструльку великі кубики сирої цибулі і промиту в холодній воді перловку, яку обов'язково замочуємо на всю ніч. Варимо суп до готовності крупи, потім додаємо до нього невеликий шматочок масла, а через пару хвилин знімаємо каструлю з вогню. Занурюємо в ємність з супом блендер і доводимо все вміст до однорідного пюре, після чого можна відразу приступати до поїдання цього чудесного першого страви.
Рекомендуємо добрі рецепти
Що приготувати з білих грибів на вечерю?
Якщо вам пощастило обзавестися жменею білих грибів, неодмінно скористайтеся можливістю порадувати рідних чудовим вечерею. Далі запропоновані ідеї
Крем-суп з білих грибів
Серед перших страв осені головними стають супи з грибів, різноманітність рецептів яких здатна закрутити голову навіть бувалому кулінару. Серед інших,
Суп зі свіжих підберезників
Ідеальним рішенням поласувати лісовими грибами стане приготування чудово ароматного супу з їх участю. Далі розповімо, як зварити чудове перше блюдо
Як зварити грибний суп із заморожених грибів?
Прекрасний варіант внесезонного першого страви - ароматний грибний суп, так як його можна готувати в теплу пору року з свіжих, а взимку з сухих або
Ікра з білих грибів
Грибна ікра - вишукане ласощі для справжніх гурманів. Її неповторний ніжний смак здатний стати прикрасою будь-якого столу. Грибну ікру можна подавати