Давайте сьогодні на вечерю порадуємо всіх своїх домочадців і приготуємо для них чудовий суп зі свіжих білих грибів.
Смачний суп їх свіжих білих грибів з локшиною
Інгредієнти: свіжі гриби (білі) – 450 г; морква (середня) – 1 шт.; ріпчаста цибуля – 1 шт.; домашня локшина – 150 г; соняшникова олія – 3-4 ст. ложки; кухонна сіль – за смаком; чиста вода – 25 л; кріп – 5-7 гілок. Приготування З капелюшків вимитих білих грибів знімаємо тонкий шар шкірки, розрізаємо їх на 2 або 3 частини і складаємо в каструльку, в якій збираємося готувати наш суп. Заливаємо їх чистою водою і йдіть на пальник плити. Високо піднімається знімаємо піну за допомогою шумівки, підсолюємо киплячий бульйон і варимо білі гриби протягом 60 хвилин. Далі вводимо в каструлю раніше приготовлену домашню локшину, їй потрібно буде поваритися десь 8-10 хвилин. Поки готується локшина, на дно невеликий сковороди наливаємо трохи масла і коли воно пустить димок, викладаємо в нього дрібно нашатковану ріпчасту цибулю, відразу з дрібно тертої морквою. Обсмажуємо овочі до рум'яного кольору. Далі переміщуємо вміст сковороди в суп, через пару хвилин вводимо в нього дрібно нарізаний свіжий кріп, вимикаємо конфорку і перед тим як насолодитися смаком страви даємо йому постояти хоча б 15 хвилин.
Крем-суп зі свіжих білих грибів з картоплею і вермішеллю
Інгредієнти: білі гриби – 350 г; картопля – 4 шт.; вермішель (павутинка) – 80 г; ріпчаста цибуля – 1 шт.; часник – 1 зубчик; соняшникова олія – 2-3 ст. ложки; вершкове масло – 30 г; питна вода – 22 л; сіль – за смаком; петрушка – 4-6 гілочок. Приготування Через прес продавлюємо один зубок у вже киплячу на сковороді олію. Коли чесночек трохи пожовтіє, видаляємо його з сковороди шумівкою, а на його місце викладаємо подрібнену маленькими кубиками цибулю. Практично відразу вводимо сюди тонкі часточки нарізаних грибів, які ми попередньо вимочували у холодній воді близько 25 годин. Вміст сковороди обсмажуємо до яскраво вираженого золотого кольору і, відібравши третю частину грибів, перекладаємо в кастюльку з вже закипаючою підсоленою водою. В цю ж ємність додаємо довільно нарізані шматочки картоплі і коли він буде практично готовим, вводимо в суп дрібну вермішель. Коли все звариться і буде вже на стадії розварювання, кладемо в каструлю шматочок гарного вершкового масла, а як тільки вона розплавиться вимикаємо конфорку. Переливаємо (по порціях) трохи остиглий супчик у велику чашу блендера і робимо з нього крем-суп, який ми після знову поміщаємо в каструлю. Ставимо її на включену плиту, доводимо все до закипання і відразу ж вимикаємо. Подаючи крем-суп до столу в центр тарілочки кладемо ложку відкладених смажених грибів і присипаємо всі подрібненої свіжої петрушкою.
Суп-пюре з свіжих білих грибів з перловкою
Інгредієнти: білі свіжі гриби – 280-300 г; питна вода – 23 -25 л; ріпчаста цибуля – 2 шт.; перлова крупа – 120 г; вершкове масло (825% жиру) – 40 г; кухонна сіль – за смаком. Приготування Дуже ретельно вимиваємо всі наші найсвіжіші білі гриби, зрізаємо з них нижню частину грубої ніжки, а далі розділяємо кожен гриб ножем на кілька часточок. Викладаємо їх на дно чистої каструлі, заливаємо водою і ставимо варитися гриби на конфорки плити. Коли закипить вода, додаємо в бульйон кухонну сіль і продовжуємо готувати протягом 45 хвилин. Потім вводимо у каструльку великі кубики сирої цибулі і промиту в холодній воді перловку, яку обов'язково замочуємо на всю ніч. Варимо суп до готовності крупи, потім додаємо до нього невеликий шматочок масла, а через пару хвилин знімаємо каструлю з вогню. Занурюємо в ємність з супом блендер і доводимо все вміст до однорідного пюре, після чого можна відразу приступати до поїдання цього чудесного першого страви.