Суп з сайри
На прилавках більшості магазинів можна гарантовано знайти баночку консервованої сайри, а часом і цілі свіжоморожені тушки риби. В пору настання холодів особливо актуальними можна вважати рецепти гарячих страв, тому в цьому матеріалі ми вирішили приділити увагу супів з сайри.
Картоплю і цибульно-морквяна зажарка – стандартний набір для приготування практично будь-якого першого страви. Наваристий і смачний рибний суп також не є винятком. На свій смак урізноманітнити бюджетний базовий рецепт можна будь-якими додатками.
Інгредієнти:
сайра консервована – 1 банка;
картопля – 740 г;
листя лавра – 2 шт.;
свіжа зелень – за смаком;
морква – 95 г;
ріпчаста цибуля – 115 г;
томатна паста – 15 р.
Приготування
Перед тим, як приготувати суп з консервованої сайри, злийте з риби зайву воду і розберіть її на шматочки потрібного розміру. Підготуйте овочі, очистивши бульби картоплі, розділивши їх на кубики середнього розміру, а також натерти моркву і цибулю. Спасеруйте суміш цибулі і моркви разом до напівготовності. Картопля киньте в киплячу воду, проваріть близько 5 хвилин, а слідом відправте овочеву засмажку. Доповніть бульйон томатною пастою, покладіть лавр, щедро посоліть і додайте шматочки сайри. Коли суп знову закипить, зменшіть жар, накрийте посуд кришкою і тушкуйте суп з консервою з сайри близько 15 хвилин.
Замінити картоплю в супі можна крупами. Рис додасть ситності і зробить консистенцію страви більш гладкою, у той час як невелика кількість вершкового сиру додасть приємний смак.
Інгредієнти:
сайра консервована – 245 г;
ріпчаста цибуля – 95 г;
морква – 95 г;
рис – 115 г;
плавлений сир – 165 г;
суміш зелені кропу і петрушки – за смаком.
Приготування
Попередньо промийте рис до прозорої води. Відсутність надлишку крохмалю в рисових зернах надалі позначиться на прозорості супу. В каструлі, в якій ви плануєте варити суп, спасеруйте суміш подрібненої моркви з цибулею до легкого зарум'янювання. Змішайте овочі з рисом і тут же залийте півтора літрами води. Дочекайтеся закипання бульйону, покладіть в нього скибочки сайри і розведіть плавлений сир. Варіть страву до готовності рису, а перед подачею здобріть всі сумішшю свіжої зелені.
Якщо вам пощастило дістати тушку свіжої сайри, то з неї може вийти наваристий рибний бульйон. У компанії соковитих шматочків рибної м'якоті такий суп впишеться у ваше зимове меню як не можна краще.
Інгредієнти:
сайра – 330 г;
ріпчаста цибуля – 85 м;
пшоно – 65 г;
горошини чорного перцю – 6 шт.;
лавровий лист – 1 шт.;
жменя свіжої зелені на вибір.
Приготування
Випатрайте тушки сайри і поріжте їх на великі шматки, як на юшку. Крупно наріжте картоплю і розділіть цибулю на чверть кільця. Покладіть всі складові в казанок разом з горошинами перцю і листям лавра. Розмістіть посуд на сильному вогні, дочекайтеся закипання бульйону і зніміть шум з поверхні. Зменшіть жар і варіть суп близько 20 хвилин, поки картопля не розм'якшиться.
Особливо зручно готувати такий суп з сайри в мультиварці, досить вибрати відповідний режим на кшталт «Гасіння» або «Суп», а потім виставити таймер на 50 хвилин і займатися іншими справами.
Інгредієнти:
консерви з сайри – 1 банка;
морква – 95 г;
жменя рису;
картопля – 115 г;
ріпчаста цибуля – 80 г;
жменя зелені петрушки.
Приготування
Приготуйте морквяно-цибулеву засмажку і покладіть до неї кубики картоплі. Залийте вміст посуду півтора літрами води і всипте жменю промитого рису. Слідом відправте шматочки риби, зменшіть жар і варіть суп на протязі 20 хвилин. Готову страву здобріть петрушкою.
Рибний суп з консервованої сайри
Картоплю і цибульно-морквяна зажарка – стандартний набір для приготування практично будь-якого першого страви. Наваристий і смачний рибний суп також не є винятком. На свій смак урізноманітнити бюджетний базовий рецепт можна будь-якими додатками.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати суп з консервованої сайри, злийте з риби зайву воду і розберіть її на шматочки потрібного розміру. Підготуйте овочі, очистивши бульби картоплі, розділивши їх на кубики середнього розміру, а також натерти моркву і цибулю. Спасеруйте суміш цибулі і моркви разом до напівготовності. Картопля киньте в киплячу воду, проваріть близько 5 хвилин, а слідом відправте овочеву засмажку. Доповніть бульйон томатною пастою, покладіть лавр, щедро посоліть і додайте шматочки сайри. Коли суп знову закипить, зменшіть жар, накрийте посуд кришкою і тушкуйте суп з консервою з сайри близько 15 хвилин.
Суп з консервованої сайри з рисом
Замінити картоплю в супі можна крупами. Рис додасть ситності і зробить консистенцію страви більш гладкою, у той час як невелика кількість вершкового сиру додасть приємний смак.
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо промийте рис до прозорої води. Відсутність надлишку крохмалю в рисових зернах надалі позначиться на прозорості супу. В каструлі, в якій ви плануєте варити суп, спасеруйте суміш подрібненої моркви з цибулею до легкого зарум'янювання. Змішайте овочі з рисом і тут же залийте півтора літрами води. Дочекайтеся закипання бульйону, покладіть в нього скибочки сайри і розведіть плавлений сир. Варіть страву до готовності рису, а перед подачею здобріть всі сумішшю свіжої зелені.
Рибний суп з сайри
Якщо вам пощастило дістати тушку свіжої сайри, то з неї може вийти наваристий рибний бульйон. У компанії соковитих шматочків рибної м'якоті такий суп впишеться у ваше зимове меню як не можна краще.
Інгредієнти:
Приготування
Випатрайте тушки сайри і поріжте їх на великі шматки, як на юшку. Крупно наріжте картоплю і розділіть цибулю на чверть кільця. Покладіть всі складові в казанок разом з горошинами перцю і листям лавра. Розмістіть посуд на сильному вогні, дочекайтеся закипання бульйону і зніміть шум з поверхні. Зменшіть жар і варіть суп близько 20 хвилин, поки картопля не розм'якшиться.
Особливо зручно готувати такий суп з сайри в мультиварці, досить вибрати відповідний режим на кшталт «Гасіння» або «Суп», а потім виставити таймер на 50 хвилин і займатися іншими справами.
Суп з сайри з рисом і картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Приготуйте морквяно-цибулеву засмажку і покладіть до неї кубики картоплі. Залийте вміст посуду півтора літрами води і всипте жменю промитого рису. Слідом відправте шматочки риби, зменшіть жар і варіть суп на протязі 20 хвилин. Готову страву здобріть петрушкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з консервованої горбуші
Суп з консервованої горбуші – страва різноманітне, його можна легко варіювати, зберігаючи смакову насиченість і ситність, при цьому, не руйнуючи
Суп з горбуші
З горбушею, будь вона свіжої або консервованої, можна поєднувати безліч овочів, використовувати в рецептах сир та інші молочні продукти, що робить
Рибний суп – рецепт
Варіантів перших страв на рибному бульйоні неймовірне безліч, кожен знайде для себе підходящий. Ми ж запропонуємо лише найяскравіші і чудово смачні
Рибний пиріг рецепт
Рибні пироги вельми популярні й улюблені багатьма з-за своєї доступності і простоті приготування. Далі запропонуємо два абсолютно різних варіанти
Суп з рибними консервами
У кожної господині завжди вистачає часу на приготування смачного і швидкого обіду. Але ми пропонуємо вам чудове рішення - зваріть незвичайний суп з
Суп з рибних консервів сайри
Всі ми знаємо про користь риби для нашого раціону. Але що робити, якщо свіжої риби, немає під рукою? Можна приготувати смачний супчик з рибних