Смачні баклажани на вечерю
Вечеря зазвичай намагаються приготувати менш «важким», ніж обід, отже, в меню включають більше страв з овочів. У сезон господині часто задаються питанням, що зробити з баклажанів на вечерю. Наведемо кілька варіантів.
Ікра заморська» з варіаціями
Чудовий варіант – ікра з баклажанів, на вечерю її можна подати з коржами або тостами, відварною картоплею, овочевим салатом, запеченою рибою та іншими продуктами.
Інгредієнти:
стиглі баклажани середнього розміру – 3-5 шт.;
сіль поварена, очищена від домішок – 1 ч. ложка без гірки;
свіжозмелену перець (суміш) – за смаком;
нерафінована першого віджиму олії з соняшнику – 30 мл;
Супутні інгредієнти:
майонез оливковий – 150 г;
ріпчасту коричневий цибуля – 70 г;
стиглі томати щільні рожеві – 3-4 шт.;
зелень (петрушка, кінза, кріп, базилік , м'ята) – на смак.
Приготування
Відразу обмовимося: супутніх інгредієнтів знадобиться або майонез, або інші компоненти. Готуємо основу для ікри: моєму сині, викладаємо їх на деко і відправляємо в духовку. Печуться баклажани хвилин 20 з кожного боку, після чого відразу відправляємо їх під холодну воду, чистимо від шкірки і кладемо в миску, щільно накривши тарілкою меншого діаметру, встановлюємо гніт. Поки сині пустять сік, пройде пару годин. Зливаємо його і пропускаємо баклажани через м'ясорубку, шмагаємо ножем з утяжеленним лезом або пюрируем блендером. Солимо, перчимо. Якщо готуємо «білу» ікру, додаємо майонез і рослинне масло і добре збиваємо. Якщо ікру хочемо «червону», то прогріваємо масло і на ньому пасеруємо дрібно нашатковану цибулину і протерті томати. Коли цибуля стане м'яким, перемішуємо піджарку з баклажанами і збиваємо. За бажанням додаємо дрібно посічену зелень.
Просто смажимо
Рецепт смачних баклажанів на вечерю може бути дуже простим і включати 3 компоненти (не рахуючи приправ).
Інгредієнти:
часник з синьою шкірою – 1 головка середнього розміру;
масло соняшнику нерафінована без запаху – 1/3 склянки;
баклажани дрібні, краще білі – 07 кг;
сіль йодована або морська без добавок – 1 щіпка;
набір спецій за вашим смаком – 1 щіпка.
Приготування
Щоб приготувати смачні баклажани на вечерю, не забудьте їх вимочити. Ріжемо баклажани соломкою і залишаємо в холодній воді приблизно на півгодини. Виймаємо скибочки і обсушуємо їх рушником. Далі прогріваємо масло і на середньому вогні смажимо баклажани до приємного золотистого відтінку. Заправляємо товченим з сіллю і спеціями, часником і перемішуємо. Краще приготувати цю страву заздалегідь, щоб смажені баклажани на вечерю встигли ввібрати аромат часнику і спецій.
Про варіанти
Використовуючи попередній рецепт, можна приготувати салат з баклажанів на вечерю (якщо їх не так багато, щоб нагодувати сім'ю). Додаємо будь-які інгредієнти на ваш смак: нарізану соломкою шинку або варену ковбасу, тертий сир, печена або сирої болгарський перець нашаткувати його соломкою. Також з баклажанами чудово поєднуються консервована кукурудза, маринована цибуля, свіжі томати, відварна або смажена курка, печена картопля і, звичайно, зелень. Ну, а якщо не хочеться винаходити салат, просто готуємо баклажани з перловкою на вечерю, приготувавши кашу за улюбленим рецептом.
Ікра заморська» з варіаціями
Чудовий варіант – ікра з баклажанів, на вечерю її можна подати з коржами або тостами, відварною картоплею, овочевим салатом, запеченою рибою та іншими продуктами.
Інгредієнти:
Супутні інгредієнти:
Приготування
Відразу обмовимося: супутніх інгредієнтів знадобиться або майонез, або інші компоненти. Готуємо основу для ікри: моєму сині, викладаємо їх на деко і відправляємо в духовку. Печуться баклажани хвилин 20 з кожного боку, після чого відразу відправляємо їх під холодну воду, чистимо від шкірки і кладемо в миску, щільно накривши тарілкою меншого діаметру, встановлюємо гніт. Поки сині пустять сік, пройде пару годин. Зливаємо його і пропускаємо баклажани через м'ясорубку, шмагаємо ножем з утяжеленним лезом або пюрируем блендером. Солимо, перчимо. Якщо готуємо «білу» ікру, додаємо майонез і рослинне масло і добре збиваємо. Якщо ікру хочемо «червону», то прогріваємо масло і на ньому пасеруємо дрібно нашатковану цибулину і протерті томати. Коли цибуля стане м'яким, перемішуємо піджарку з баклажанами і збиваємо. За бажанням додаємо дрібно посічену зелень.
Просто смажимо
Рецепт смачних баклажанів на вечерю може бути дуже простим і включати 3 компоненти (не рахуючи приправ).
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати смачні баклажани на вечерю, не забудьте їх вимочити. Ріжемо баклажани соломкою і залишаємо в холодній воді приблизно на півгодини. Виймаємо скибочки і обсушуємо їх рушником. Далі прогріваємо масло і на середньому вогні смажимо баклажани до приємного золотистого відтінку. Заправляємо товченим з сіллю і спеціями, часником і перемішуємо. Краще приготувати цю страву заздалегідь, щоб смажені баклажани на вечерю встигли ввібрати аромат часнику і спецій.
Про варіанти
Використовуючи попередній рецепт, можна приготувати салат з баклажанів на вечерю (якщо їх не так багато, щоб нагодувати сім'ю). Додаємо будь-які інгредієнти на ваш смак: нарізану соломкою шинку або варену ковбасу, тертий сир, печена або сирої болгарський перець нашаткувати його соломкою. Також з баклажанами чудово поєднуються консервована кукурудза, маринована цибуля, свіжі томати, відварна або смажена курка, печена картопля і, звичайно, зелень. Ну, а якщо не хочеться винаходити салат, просто готуємо баклажани з перловкою на вечерю, приготувавши кашу за улюбленим рецептом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани, запечені з овочами в духовці
Чудово смачне і досить ситне блюдо можна зробити лише з овочів, не включаючи до складу м'ясо. Далі запропонуємо кілька варіацій цікавого страви з
Салат «Баклажани з яйцем і маринованою цибулею»
Закуска, про яку піде мова далі, просто чудова і стане чудовим доповненням до урочистого меню або ідеальним ситним блюдом для домашнього вечері.
Салат з баклажанів з яйцем і цибулею
Цей салат може стати універсальним стравою, наприклад гарніром до м'яса або легким самостійним вечерею. Розповімо, як створити незвичайне частування
Баклажани в кисло-солодкому соусі
Абсолютно незвичайним виходить страва з баклажанів, якщо наповнити їх кисло-солодким соусом. Такого ви точно ще не пробували. Страва настільки
Баклажани в томаті
Хтось може заперечити, що сьогодні і взимку на прилавках супермаркетів і ринків овочів чимало, проте в тепличних продуктах набагато менше корисного,
Баклажани, запечені в духовці
Баклажани, запечені в духовці - це прекрасна закуска, як на святковий, так і на буденний стіл. А головне приготувати його досить просто, не потрібно