Вернуться назад Распечатать

Смачні баклажани на вечерю

Смачні баклажани на вечерю
Вечеря зазвичай намагаються приготувати менш «важким», ніж обід, отже, в меню включають більше страв з овочів. У сезон господині часто задаються питанням, що зробити з баклажанів на вечерю. Наведемо кілька варіантів.
Ікра заморська» з варіаціями
Чудовий варіант – ікра з баклажанів, на вечерю її можна подати з коржами або тостами, відварною картоплею, овочевим салатом, запеченою рибою та іншими продуктами.
Інгредієнти:

  • стиглі баклажани середнього розміру – 3-5 шт.;

  • сіль поварена, очищена від домішок – 1 ч. ложка без гірки;

  • свіжозмелену перець (суміш) – за смаком;

  • нерафінована першого віджиму олії з соняшнику – 30 мл;


  • Супутні інгредієнти:

  • майонез оливковий – 150 г;

  • ріпчасту коричневий цибуля – 70 г;

  • стиглі томати щільні рожеві – 3-4 шт.;

  • зелень (петрушка, кінза, кріп, базилік , м'ята) – на смак.


  • Приготування
    Відразу обмовимося: супутніх інгредієнтів знадобиться або майонез, або інші компоненти. Готуємо основу для ікри: моєму сині, викладаємо їх на деко і відправляємо в духовку. Печуться баклажани хвилин 20 з кожного боку, після чого відразу відправляємо їх під холодну воду, чистимо від шкірки і кладемо в миску, щільно накривши тарілкою меншого діаметру, встановлюємо гніт. Поки сині пустять сік, пройде пару годин. Зливаємо його і пропускаємо баклажани через м'ясорубку, шмагаємо ножем з утяжеленним лезом або пюрируем блендером. Солимо, перчимо. Якщо готуємо «білу» ікру, додаємо майонез і рослинне масло і добре збиваємо. Якщо ікру хочемо «червону», то прогріваємо масло і на ньому пасеруємо дрібно нашатковану цибулину і протерті томати. Коли цибуля стане м'яким, перемішуємо піджарку з баклажанами і збиваємо. За бажанням додаємо дрібно посічену зелень.
    Просто смажимо
    Рецепт смачних баклажанів на вечерю може бути дуже простим і включати 3 компоненти (не рахуючи приправ).
    Інгредієнти:

  • часник з синьою шкірою – 1 головка середнього розміру;

  • масло соняшнику нерафінована без запаху – 1/3 склянки;

  • баклажани дрібні, краще білі – 07 кг;

  • сіль йодована або морська без добавок – 1 щіпка;

  • набір спецій за вашим смаком – 1 щіпка.


  • Приготування
    Щоб приготувати смачні баклажани на вечерю, не забудьте їх вимочити. Ріжемо баклажани соломкою і залишаємо в холодній воді приблизно на півгодини. Виймаємо скибочки і обсушуємо їх рушником. Далі прогріваємо масло і на середньому вогні смажимо баклажани до приємного золотистого відтінку. Заправляємо товченим з сіллю і спеціями, часником і перемішуємо. Краще приготувати цю страву заздалегідь, щоб смажені баклажани на вечерю встигли ввібрати аромат часнику і спецій.
    Про варіанти
    Використовуючи попередній рецепт, можна приготувати салат з баклажанів на вечерю (якщо їх не так багато, щоб нагодувати сім'ю). Додаємо будь-які інгредієнти на ваш смак: нарізану соломкою шинку або варену ковбасу, тертий сир, печена або сирої болгарський перець нашаткувати його соломкою. Також з баклажанами чудово поєднуються консервована кукурудза, маринована цибуля, свіжі томати, відварна або смажена курка, печена картопля і, звичайно, зелень. Ну, а якщо не хочеться винаходити салат, просто готуємо баклажани з перловкою на вечерю, приготувавши кашу за улюбленим рецептом.