Вечеря зазвичай намагаються приготувати менш «важким», ніж обід, отже, в меню включають більше страв з овочів. У сезон господині часто задаються питанням, що зробити з баклажанів на вечерю. Наведемо кілька варіантів.
Ікра заморська» з варіаціями Чудовий варіант – ікра з баклажанів, на вечерю її можна подати з коржами або тостами, відварною картоплею, овочевим салатом, запеченою рибою та іншими продуктами.
Інгредієнти: стиглі баклажани середнього розміру – 3-5 шт.; сіль поварена, очищена від домішок – 1 ч. ложка без гірки; свіжозмелену перець (суміш) – за смаком; нерафінована першого віджиму олії з соняшнику – 30 мл; Супутні інгредієнти:
майонез оливковий – 150 г; ріпчасту коричневий цибуля – 70 г; стиглі томати щільні рожеві – 3-4 шт.; зелень (петрушка, кінза, кріп, базилік , м'ята) – на смак. Приготування Відразу обмовимося: супутніх інгредієнтів знадобиться або майонез, або інші компоненти. Готуємо основу для ікри: моєму сині, викладаємо їх на деко і відправляємо в духовку. Печуться баклажани хвилин 20 з кожного боку, після чого відразу відправляємо їх під холодну воду, чистимо від шкірки і кладемо в миску, щільно накривши тарілкою меншого діаметру, встановлюємо гніт. Поки сині пустять сік, пройде пару годин. Зливаємо його і пропускаємо баклажани через м'ясорубку, шмагаємо ножем з утяжеленним лезом або пюрируем блендером. Солимо, перчимо. Якщо готуємо «білу» ікру, додаємо майонез і рослинне масло і добре збиваємо. Якщо ікру хочемо «червону», то прогріваємо масло і на ньому пасеруємо дрібно нашатковану цибулину і протерті томати. Коли цибуля стане м'яким, перемішуємо піджарку з баклажанами і збиваємо. За бажанням додаємо дрібно посічену зелень.
Просто смажимо Рецепт смачних баклажанів на вечерю може бути дуже простим і включати 3 компоненти (не рахуючи приправ).
Інгредієнти: часник з синьою шкірою – 1 головка середнього розміру; масло соняшнику нерафінована без запаху – 1/3 склянки; баклажани дрібні, краще білі – 07 кг; сіль йодована або морська без добавок – 1 щіпка; набір спецій за вашим смаком – 1 щіпка. Приготування Щоб приготувати смачні баклажани на вечерю, не забудьте їх вимочити. Ріжемо баклажани соломкою і залишаємо в холодній воді приблизно на півгодини. Виймаємо скибочки і обсушуємо їх рушником. Далі прогріваємо масло і на середньому вогні смажимо баклажани до приємного золотистого відтінку. Заправляємо товченим з сіллю і спеціями, часником і перемішуємо. Краще приготувати цю страву заздалегідь, щоб смажені баклажани на вечерю встигли ввібрати аромат часнику і спецій.
Про варіанти Використовуючи попередній рецепт, можна приготувати салат з баклажанів на вечерю (якщо їх не так багато, щоб нагодувати сім'ю). Додаємо будь-які інгредієнти на ваш смак: нарізану соломкою шинку або варену ковбасу, тертий сир, печена або сирої болгарський перець нашаткувати його соломкою. Також з баклажанами чудово поєднуються консервована кукурудза, маринована цибуля, свіжі томати, відварна або смажена курка, печена картопля і, звичайно, зелень. Ну, а якщо не хочеться винаходити салат, просто готуємо баклажани з перловкою на вечерю, приготувавши кашу за улюбленим рецептом.