Куряча грудка в соєвому соусі
Тим хто втомився від розчарувань після приготування курячої грудки, рекомендуємо приготувати цю частину птиці з соєвим соусом. Ви будете здивовані приголомшливою соковитістю отриманого страви, яка напевно стане одним з ваших улюблених.
Інгредієнти:
куряча грудка (м'якоть) – 720 г;
соус соєвий – 70 мл;
цибуля ріпчаста – 180 г;
без аромату рослинне масло – 70 мл;
мелений перець (суміш декількох видів) – за смаком.
Приготування
Приступаючи до реалізації даного рецепту, промиваємо й обсушуємо курячу грудку і нарізаємо її середнього розміру нетовстими скибочками (брусочками).
Цибулини очищаємо і шаткуємо півкільцями, після чого змішуємо з курячим м'ясом, додавши при цьому мелену суміш перців, соєвий соус і трохи рослинного без аромату олії.
Після того як куряча грудка, маринована з цибулею в соєвому соусі, постоїть хвилин п'ятнадцять, викладаємо її в розпечену з рештою олією сковороду і смажимо, не збавляючи вогонь, до готовності м'яса і м'якості цибулі.
Інгредієнти:
куряча грудка (м'якоть) – 520 г;
соус соєвий – 90 мл;
зубки часникові – 4 шт.;
без аромату рослинне масло – 20 мл
Приготування
Більше корисної куряча грудка вийде, якщо запекти її в духовці. В даному випадку ми будемо використовувати філе цілком, не розрізаючи його на порційні шматочки. Так м'ясо залишиться соковитим і ніжним.
Просто сполоснем курятину під проточною водою, обсушим і нашпигуем часником. Для цього необхідно зубці очистити, розрізати уздовж навпіл і вийняти серцевину. Отримані половинки вставимо в некрізні розрізи які необхідно зробити у напрямку зверху вниз, уклавши грудку в підходящу за розміром промазану рослинним маслом ємність для запікання.
Зверху поллємо грудку соєвим соусом, намагаючись максимально потрапляти в розрізи з часником, і залишаємо м'ясо маринуватися хвилин на двадцять-тридцять.
Залишилося тепер тільки запекти птицю в прогрітій до 200 градусів духовці, встановивши таймер на тридцять хвилин. Якщо грудка велика, можливо необхідно буде збільшити час її приготування в духовці до сорока-п'ятдесяти хвилин.
Інгредієнти:
куряча грудка (м'якоть) – 620 г;
соус соєвий – 70 мл;
мед – 100 г;
цибуля шалот – 140 г;
без аромату рослинне масло – 70 мл;
кунжутне насіння – 30-50 р.
Приготування
Маринад для курячої грудки в даному випадку ми приготуємо з соєвим соусом, медом і олією, додавши також трохи кунжутного насіння. Всі компоненти необхідно з'єднати в мисці і перемішати до отримання однорідної суміші.
М'якоть курячого філе споліскують проточною водою, обсушуємо і нарізаємо великими брусочками.
Очищені цибулини шалот шаткуємо кільцями або півкільцями, з'єднуємо з підготовленою куркою, заливаємо маринадом і перемішуємо, трохи втираючи в останній м'ясні шматочки.
Хвилин через двадцять, коли птах промаринується, викладаємо її разом з маринадом і цибулею в промаслений ємність для запікання і відправляємо в прогріту до 185 градусів духовку хвилин на тридцять.
Інгредієнти:
куряча грудка (м'якоть) – 620 г;
соус соєвий – 55 мл;
сік лимонний – 35 мл;
лимонна цедра – щіпка;
цукровий пісок або мед – 1/3-1/2 ч. ложки;
без аромату рослинне масло – 20 мл;
перець гострий мелений – щіпка;
вода – 55 мл
Приготування
При бажанні курячу грудку можна в соєвому соусі загасити. Для цього підготовлене філе викладаємо спочатку в прогріту з маслом сковороду і підрум'янюємо скибки з двох сторін.
Потім вливаємо воду, соєвий соус, сік лимонний і додаємо лимонну цедру, цукор або мед і перець гострий.
Добре перемішуємо складові, прикриваємо сковороду кришкою і тушкуємо курятину протягом десяти хвилин, щохвилини перевертаючи на інший бік.
Куряча грудка в соєвому соусі на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Куряча грудка в соєвому соусі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Куряча грудка в медово-соєвому соусі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Куряча грудка, тушкована в соєвому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
М'ясо в соєвому соусі
Якщо покинули ідеї для приготування цікавого страви, скористайтеся нашими оригінальними рецептами. Далі підкажемо, як перетворити буденне страва з
Куряча грудка з грибами в сметанному соусі
Приготувавши курячу грудку в сметані, у вас точно в результаті вийде чудово смачне, ніжне м'ясо. А ще рекомендуємо доповнити блюдо ароматними
Куряча грудка в сметанному соусі на сковороді
Ідеальним доповненням до улюбленого гарніру стане ніжна куряча грудка, тушкована в сметанному соусі. Ця страва чудово урізноманітнює домашній обід, а
Тушкована куряча грудка
Найбільш універсальне і часто використовується в кулінарії м'ясо - це куряча грудка. Її запікають, роблять бульйон на її основі і успішно доповнюють
Куряча грудка з помідорами
Куряча грудка з помідорами - чудове блюдо для повсякденного меню, а також святкового столу. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів, як її посмажити,