Як приготувати яловиче серце?
Багатьох господинь відлякують рецепти страв з яловичим серцем в складі. І треба зізнатися абсолютно марно. Адже даний продукт за своїми корисними властивостями і складом вітамінів і елементів випереджає звичайну яловичину, так і смакові якості даного субпродукту при правильному приготуванні на висоті. Єдиний його недолік - це досить тривалий час варіння, але результат безумовно того варто.
Далі ми розповімо, як оформити з яловичого серця смачний листковий салат і розкриємо нюанси приготування з даного субпродукту насиченого і апетитного гуляшу.
Інгредієнти:
серце яловиче – 650 г;
ріпчаста салатна цибуля – 120 г;
сир твердий – 95 г;
відварені круто курячі яйця – 4-5 шт.;
огірки мариновані – 220-280 г;
печериці консервовані – 180 г;
горошок зелений консервований – 180 г;
майонез – 245 г або по смаку;
листя базиліка і гілочки кропу для оформлення;
перець мелений;
сіль.
Приготування
Для приготування салату яловиче серце необхідно попередньо вимочити і відварити. Спочатку поміщаємо продукт в холодну воду і залишаємо мінімум на три години, щогодини міняючи воду. Однак без цього етапу можна і обійтися, і відразу ж приступити до варінні субпродукту.
Як же правильно варити яловиче серце? Для цього промиваємо продукт, заливаємо його чистою водою, ставимо на вогонь, зменшуємо після закипання жар до мінімального і варимо протягом трьох годин. Хвилин за п'ятнадцять до кінця приготування додаємо за смаком сіль і за бажанням кидаємо лаврові листочки, горошини перцю або інші прянощі і спеції на свій смак.
Далі відварені круто яйця чистимо і дрібно рубаємо кубиками. Аналогічним чином подрібнюємо мариновані огірки, а твердий сир обробляємо на крупній тертці. Шаткуємо також невеликими пластинами печериці і нарізаємо півкільцями салатну ріпчасту цибулину. Останню можна після подрібнення замаринувати ненадовго в розчині води, оцту і цукрового піску, додавши всі компоненти маринаду за смаком.
По готовності серця даємо йому охолонути, нарізаємо тонкою соломкою або дрібними кубиками і приступаємо до оформлення салату. В даному випадку всі складові страви ми будемо викладати на блюдо або в салатник шарами. Першими розподіляємо грибочки і мариновану цибулю. Потім черга серця і маринованих огірочків. Тепер яйця, сир і консервований горошок. Кожен шар присмачую майонезом і за потреби сіллю. Даємо страви години два просочитися в холодильнику, після чого прикрашаємо його листочками базиліку і гілочками кропу і подаємо до столу.
Інгредієнти:
серце яловиче – 980 р;
морква свіжа – 180 г;
ріпчасті цибулини – 180 г;
перець солодкий болгарський – 120 г;
зубці часникові – 3-4 шт.;
паста томатна – 90 г;
листя лаврове – 1-2 шт.;
горошини запашного перцю – 4 шт.;
олія соняшникова без аромату – 55 мл;
сіль – за смаком.
Приготування
Яловиче серце перед приготуванням по можливості вимочуємо в холодній воді протягом декількох годин. Потім зрізаємо з продукту жир, а м'якоть нарізаємо невеликою соломкою. Викладаємо подрібнений продукт в прогріте у казані або сотейнику соняшникова без аромату масло й обсмажуємо до придбання скибочками рум'янцю. Тепер додаємо в посудину до серця воду, даємо закипіти, зменшуємо вогонь, прикриваємо ємність кришкою і тушкуємо вміст протягом двох годин, при необхідності підливаючи воду.
На наступному етапі закладаємо в тушковане яловиче серце цибулю і моркву, очистивши овочі і нарізавши полукружками або соломкою, а також кидаємо подрібнений болгарський перчик. При бажанні цибульку можна попередньо трохи обсмажити. Додаємо також у страву томатну пасту, сіль, лаврове листя і горошини духмяного перцю, перемішуємо і припускаємо при слабкому кипінні під кришкою протягом сорокам хвилин. Тепер кидаємо в сотейник очищений і подрібнений часничок, протушиваем страву ще хвилин десять і можемо подавати, доповнивши відварною картоплею.
Далі ми розповімо, як оформити з яловичого серця смачний листковий салат і розкриємо нюанси приготування з даного субпродукту насиченого і апетитного гуляшу.
Салат з яловичого серця - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування салату яловиче серце необхідно попередньо вимочити і відварити. Спочатку поміщаємо продукт в холодну воду і залишаємо мінімум на три години, щогодини міняючи воду. Однак без цього етапу можна і обійтися, і відразу ж приступити до варінні субпродукту.
Як же правильно варити яловиче серце? Для цього промиваємо продукт, заливаємо його чистою водою, ставимо на вогонь, зменшуємо після закипання жар до мінімального і варимо протягом трьох годин. Хвилин за п'ятнадцять до кінця приготування додаємо за смаком сіль і за бажанням кидаємо лаврові листочки, горошини перцю або інші прянощі і спеції на свій смак.
Далі відварені круто яйця чистимо і дрібно рубаємо кубиками. Аналогічним чином подрібнюємо мариновані огірки, а твердий сир обробляємо на крупній тертці. Шаткуємо також невеликими пластинами печериці і нарізаємо півкільцями салатну ріпчасту цибулину. Останню можна після подрібнення замаринувати ненадовго в розчині води, оцту і цукрового піску, додавши всі компоненти маринаду за смаком.
По готовності серця даємо йому охолонути, нарізаємо тонкою соломкою або дрібними кубиками і приступаємо до оформлення салату. В даному випадку всі складові страви ми будемо викладати на блюдо або в салатник шарами. Першими розподіляємо грибочки і мариновану цибулю. Потім черга серця і маринованих огірочків. Тепер яйця, сир і консервований горошок. Кожен шар присмачую майонезом і за потреби сіллю. Даємо страви години два просочитися в холодильнику, після чого прикрашаємо його листочками базиліку і гілочками кропу і подаємо до столу.
Як приготувати гуляш з яловичого серця?
Інгредієнти:
Приготування
Яловиче серце перед приготуванням по можливості вимочуємо в холодній воді протягом декількох годин. Потім зрізаємо з продукту жир, а м'якоть нарізаємо невеликою соломкою. Викладаємо подрібнений продукт в прогріте у казані або сотейнику соняшникова без аромату масло й обсмажуємо до придбання скибочками рум'янцю. Тепер додаємо в посудину до серця воду, даємо закипіти, зменшуємо вогонь, прикриваємо ємність кришкою і тушкуємо вміст протягом двох годин, при необхідності підливаючи воду.
На наступному етапі закладаємо в тушковане яловиче серце цибулю і моркву, очистивши овочі і нарізавши полукружками або соломкою, а також кидаємо подрібнений болгарський перчик. При бажанні цибульку можна попередньо трохи обсмажити. Додаємо також у страву томатну пасту, сіль, лаврове листя і горошини духмяного перцю, перемішуємо і припускаємо при слабкому кипінні під кришкою протягом сорокам хвилин. Тепер кидаємо в сотейник очищений і подрібнений часничок, протушиваем страву ще хвилин десять і можемо подавати, доповнивши відварною картоплею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яловиче серце - рецепти приготування
Не всі господині знають, що яловиче серце здатне чудово замінити м'ясні компоненти в різних стравах. Далі описані рецепти, які на практиці це
Скільки варити яловиче серце?
Мало хто знає, що яловиче серце чудово замінює м'ясні компоненти в різноманітних стравах. Але щоб продукт дійсно ідеально вписався в основну страву
Салат з серця
Доповнивши звичайний салат субпродуктами, ви перетворите звична страва, перетворивши його щось незвичайне. Далі опишемо, як зробити таку закуску,
Салат з яловичого серця
Яловиче серце - делікатес, який не кожен день з'являється на нашому столі. І вже якщо цей продукт виявився у вас в холодильнику, то приготувати з
Салат зі свинячого серця
Свиняче серце - субпродукт, який гідний зайняти місце на вашому столі, завдяки своїм корисним властивостям і оригінальним смаком. Зі свинячого серця
Страви з яловичого серця
Яловиче серце - смачний і корисний субпродукт, з якого можна приготувати безліч цікавих страв. У нашій статті ми розглянемо кілька оригінальних і