Каррі - рецепт
Під карі зазвичай розуміють суху суміш, гармонійно підібраних прянощів, яка досить широко використовується у багатьох кухнях, в особливості в індійської, тайської та японської. На основі каррі готують найрізноманітніші соуси, пасти і більш складні страви. Рецепти деяких з них пропонуємо нижче.
Інгредієнти:
порошок каррі – 1 ч. ложка;
цибулина ріпчаста – 60 г;
невеликий часниковий зубець – 05 шт.;
яблуко – 60 г;
масло селянське вершкове – 2 ч. ложки;
борошно пшеничне – 3 ч. ложки;
паста томатна – 10 г;
родзинки без кісточок – 20 г;
імбирний корінь тертий – 10 г;
стружка кокосова – 15 г;
бульйон – 340 мл;
сіль кам'яна.
Приготування
Спочатку звільняємо від лушпиння цибулину і часник, нарізаємо овочі дрібненько і обсмажуємо в розтопленому вершковому маслі до м'якості. Тепер підмішуємо борошно і порошок каррі і пасеруємо суміш, помішуючи, до розсипчастою текстури. Додаємо в посудину томатну пасту, розмішуємо до рівномірного розподілу компонентів між собою, знімаємо ємність з вогню і залишаємо вміст остигати.
На наступному етапі вливаємо в піджарку гарячий бульйон і ретельно перемішуємо. Тепер додаємо перетерте яблучко, попередньо очистивши його від шкурок, додаємо промитий ізюм, кокосову стружку, імбирний корінь, підсолюємо соус за смаком і тушкуємо на помірному вогні при періодичному помішуванні протягом півгодини.
При бажанні соус каррі можна пюрировать за допомогою блендера перед подачею.
Інгредієнти:
порошок каррі-3 ст. ложки;
борошно пшеничне – 140 г;
цукровий пісок – 10 г;
бульйон сублімований – 1 ст. ложка;
вода – 240 мл;
перець гострий і мелений чорний;
сіль кам'яна.
Приготування
Паста каррі використовується для додавання в різні тематичні японські страви або ж може використовуватися просто як соус для м'яса. Готується вона надзвичайно просто і швидко. Підігріваємо до кипіння воду, додаємо сублімований бульйон, сіль, цукор і порошок каррі і кип'ятимо півтори хвилини. За цей час у невеликій кількості води розчиняємо борошно і вливаємо при безперервному помішуванні в киплячу воду з каррі. Додаємо перчик за смаком, прогріваємо до кипіння і варимо до загустіння, після чого знімаємо з вогню й даємо охолонути.
Інгредієнти:
м'ясо (м'якоть курки, свинини або телятини) – 400 г;
цибулина ріпчаста – 130 г;
масло рослинне – 40 мл;
морква – 190 г;
картоплини великі – 2 шт.;
яблуко невелика солодке – 1/2 шт.;
імбирний корінь – 20 г;
бульйон – 890 мл;
приправа «гарам масала» – 1 ст. ложка;
мелений чорний перець і сіль кам'яна;
Для суміші каррі:
порошок каррі – 1 ст. ложка;
масло селянське вершкове – 4 ст. ложки;
борошно пшеничне – 025 склянки;
кетчуп – 45 г;
приправа «гарам масала» – 1 ст. ложка;
соус «тонкацсу» – 3 ст. ложки.
Приготування
В прогрітому сотейнику на рослинному маслечко пасеруємо дрібненько нарізану цибулю, а через сім хвилин додаємо подрібнений імбирний корінь і смажимо ще кілька хвилин. Тепер закладаємо нарубленное кубиками два на два м'ясо, обсмажуємо до зміни кольору, після чого додаємо гуртки очищеної моркви і смажимо страву ще кілька хвилин. Тепер вливаємо гарячий бульйон, даємо вмісту посудини закипіти й варимо, залежно від того, який сорт м'яса використовується, від десяти до сорока хвилин. Для курки визначаємо мінімальний час, а телятину готуємо по максимуму.
Не гаючи часу, приготуємо суміш каррі. Для цього пасеруємо на розтопленому маслі борошно до кремового відтінку, після чого всипаємо гарам масалу, порошок каррі, додаємо тонкацсу і кетчуп, перемішуємо і ще трохи прогріваємо при безперервному помішуванні до максимально можливої однорідної текстури суміші.
До проваренному м'яса закладаємо нарізані очищені картоплини, перетерте яблучко і варимо до повної готовності всіх компонентів. На завершення водимо суміш каррі, перемішуємо до повного її розчинення, прогріваємо тепер до кипіння і загустіння і можемо подавати страву, доповнивши відварним рисом.
Соус каррі - індійський рецепт в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку звільняємо від лушпиння цибулину і часник, нарізаємо овочі дрібненько і обсмажуємо в розтопленому вершковому маслі до м'якості. Тепер підмішуємо борошно і порошок каррі і пасеруємо суміш, помішуючи, до розсипчастою текстури. Додаємо в посудину томатну пасту, розмішуємо до рівномірного розподілу компонентів між собою, знімаємо ємність з вогню і залишаємо вміст остигати.
На наступному етапі вливаємо в піджарку гарячий бульйон і ретельно перемішуємо. Тепер додаємо перетерте яблучко, попередньо очистивши його від шкурок, додаємо промитий ізюм, кокосову стружку, імбирний корінь, підсолюємо соус за смаком і тушкуємо на помірному вогні при періодичному помішуванні протягом півгодини.
При бажанні соус каррі можна пюрировать за допомогою блендера перед подачею.
Паста каррі рецепт приготування
Інгредієнти:
Приготування
Паста каррі використовується для додавання в різні тематичні японські страви або ж може використовуватися просто як соус для м'яса. Готується вона надзвичайно просто і швидко. Підігріваємо до кипіння воду, додаємо сублімований бульйон, сіль, цукор і порошок каррі і кип'ятимо півтори хвилини. За цей час у невеликій кількості води розчиняємо борошно і вливаємо при безперервному помішуванні в киплячу воду з каррі. Додаємо перчик за смаком, прогріваємо до кипіння і варимо до загустіння, після чого знімаємо з вогню й даємо охолонути.
Японське каррі - рецепт
Інгредієнти:
Для суміші каррі:
Приготування
В прогрітому сотейнику на рослинному маслечко пасеруємо дрібненько нарізану цибулю, а через сім хвилин додаємо подрібнений імбирний корінь і смажимо ще кілька хвилин. Тепер закладаємо нарубленное кубиками два на два м'ясо, обсмажуємо до зміни кольору, після чого додаємо гуртки очищеної моркви і смажимо страву ще кілька хвилин. Тепер вливаємо гарячий бульйон, даємо вмісту посудини закипіти й варимо, залежно від того, який сорт м'яса використовується, від десяти до сорока хвилин. Для курки визначаємо мінімальний час, а телятину готуємо по максимуму.
Не гаючи часу, приготуємо суміш каррі. Для цього пасеруємо на розтопленому маслі борошно до кремового відтінку, після чого всипаємо гарам масалу, порошок каррі, додаємо тонкацсу і кетчуп, перемішуємо і ще трохи прогріваємо при безперервному помішуванні до максимально можливої однорідної текстури суміші.
До проваренному м'яса закладаємо нарізані очищені картоплини, перетерте яблучко і варимо до повної готовності всіх компонентів. На завершення водимо суміш каррі, перемішуємо до повного її розчинення, прогріваємо тепер до кипіння і загустіння і можемо подавати страву, доповнивши відварним рисом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Спеція каррі
Спробуйте зібрати воєдино кілька певних спецій за запропонованим далі рецептом - і у вас вийде знаменита шалено ароматна і така улюблена приправа
Приправа каррі – склад
Незважаючи на те, що багато маркети пропонують вже готову суміш для приготування каррі, справжні кулінари розуміють, що ця складна суміш спецій має
Курка в соусі каррі
Напевно, навіть самому недосвідченому кулінару відомо, що ідеальним доповненням курячого м'яса є індійська приправа каррі. Запропоновані далі рецепти
Курча каррі - рецепт
Курча каррі - це гостре і пікантне блюдо, для тих, хто не боїться незвичайних смакових поєднань. Подають його зазвичай з відварним рисом або
Тайське каррі
Каррі - це назва популярної суміші спецій, батьківщиною якої є Індія. Але в даний час подібні спеції використовуються в кулінарних традиціях багатьох
Курка каррі з ананасами
Каррі - це гостра індійська приправа, що складається з набору пряних трав. Її широко використовують у всьому світі для приготування різних страв. І