Маринад для шашлику з свинини
Ось і знову теплі сонячні дні манять на природу. Але який же пікнік без шашлику? Сьогодні ми розповімо, як можна замаринувати для цієї мети свинину і розглянемо класичний варіант маринаду з оцтом, рецепт його на кефірі, а також розповімо, як можна замаринувати свинину для шашлику за тридцять хвилин.
Інгредієнти:
Розрахунок на 14 кг свинини:
ріпчасті цибулини – 740 г;
оцет столовий 9% – 70 мл;
пісок цукровий – 30 г;
очищена вода – 140 мл;
набір ароматних сухих прянощів і спецій для шашлику – 15 г;
велика кухонна сіль – за смаком;
перець свіжозмелену чорний – за смаком.
Приготування
Щоб зробити класичний маринад за цим рецептом для неймовірно смачного шашлику з свинини, розчиняємо в гарячій воді цукровий пісок, даємо суміші охолонути і з'єднуємо її з необхідною кількістю столового оцту. Виливаємо отриману суміш у миску з підготовленими скибочками свинини, додаємо за смаком кухонну велику сіль і мелений чорний перчик і присмачую масу сумішшю приправ і спецій для шашлику. Додаємо після цього заздалегідь підготовлені очищені і подрібнені кільцями ріпчасті цибулини і ретельно перемішуємо, розминаючи цибульні шматочки руками, щоб вони по максимуму віддали свій сік м'яса. Залишаємо посудину із замаринованим шашликом при кімнатних умовах на півтори години, а потім прибираємо на полицю холодильника мінімум на дванадцять годин.
Інгредієнти:
Розрахунок на 14 кг свинини:
ріпчасті цибулини – 740 г;
кефір – 550 мл;
цукрова пудра – 15-20 г;
коріандр – 5 г;
набір ароматних сухих прянощів і спецій для шашлику – 15 г;
велика кухонна сіль – за смаком;
перець свіжозмелену чорний – за смаком.
Приготування
Маринад на кефірі чудово розм'якшує м'ясні волокна, що сприятливо позначається на смаку готового шашлику з свинини. Для приготування такого маринаду змішуємо кефір з цукровою пудрою і виливаємо отриману суміш у миску з підготовленими скибочками свинини. Туди ж додаємо велику кухонну сіль, мелений чорний перець і коріандр (краще свіжозмелену), додаємо спеції для шашлику і закладаємо нарізану кільцями і розім'ятим трохи руками ріпчаста цибулька. Все грунтовно перемішуємо і залишаємо на полиці холодильника під кришкою на дванадцять годин. Якщо є необхідність прискорити маринування, то залишаємо посудину з шашликом в маринаді при кімнатних умовах на три-чотири години.
Інгредієнти:
Розрахунок на 14 кг свинини:
ріпчасті цибулини – 520 г;
великий стиглий плід ківі – 1 шт.;
цукрова пудра – 15 р;
набір ароматних сухих прянощів і спецій для шашлику – 15 г;
велика кухонна сіль – за смаком;
перець свіжозмелену чорний – за смаком.
Приготування
Перш ніж приступати до опису приготування маринаду з ківі зупинимося більш докладно на нюанси його використання. М'якоть і сік ківі, який є основою маринаду в даному випадку, має здатність за короткий проміжок часу розм'якшити навіть найжорсткіші м'ясні волокна. Але ця здатність даного фрукта може, як поліпшити смак шашлику, так і безнадійно його зіпсувати. При маринуванні м'яса в маринаді з ківі більше двох годин м'ясо почне просто розпадатися на волокна, втрачаючи разом з тим не тільки форму, але і смакові якості шашлику.
Але от якщо є необхідність заготовити м'ясо для шашлику в короткий термін, скажімо за тридцять-сорок хвилин, то цей варіант просто знахідка і кращого просто не знайти.
Отже, нарізаний на скибочки свинину покласти в миску, присмачую сіллю, перцем і приправами для шашлику, додаємо пропущений через тертку або оброблений за допомогою м'ясорубки цибулька і очищений і перетертий в пюре плід ківі. Все ретельно перемішуємо і залишаємо для маринування від тридцяти хвилин до однієї години (не більше).
Класичний маринад для шашлику з свинини з оцтом і цибулею
Інгредієнти:
Розрахунок на 14 кг свинини:
Приготування
Щоб зробити класичний маринад за цим рецептом для неймовірно смачного шашлику з свинини, розчиняємо в гарячій воді цукровий пісок, даємо суміші охолонути і з'єднуємо її з необхідною кількістю столового оцту. Виливаємо отриману суміш у миску з підготовленими скибочками свинини, додаємо за смаком кухонну велику сіль і мелений чорний перчик і присмачую масу сумішшю приправ і спецій для шашлику. Додаємо після цього заздалегідь підготовлені очищені і подрібнені кільцями ріпчасті цибулини і ретельно перемішуємо, розминаючи цибульні шматочки руками, щоб вони по максимуму віддали свій сік м'яса. Залишаємо посудину із замаринованим шашликом при кімнатних умовах на півтори години, а потім прибираємо на полицю холодильника мінімум на дванадцять годин.
Маринад для шашлику з свинини з кефіром
Інгредієнти:
Розрахунок на 14 кг свинини:
Приготування
Маринад на кефірі чудово розм'якшує м'ясні волокна, що сприятливо позначається на смаку готового шашлику з свинини. Для приготування такого маринаду змішуємо кефір з цукровою пудрою і виливаємо отриману суміш у миску з підготовленими скибочками свинини. Туди ж додаємо велику кухонну сіль, мелений чорний перець і коріандр (краще свіжозмелену), додаємо спеції для шашлику і закладаємо нарізану кільцями і розім'ятим трохи руками ріпчаста цибулька. Все грунтовно перемішуємо і залишаємо на полиці холодильника під кришкою на дванадцять годин. Якщо є необхідність прискорити маринування, то залишаємо посудину з шашликом в маринаді при кімнатних умовах на три-чотири години.
Кращий швидкий маринад для шашлику з свинини з ківі
Інгредієнти:
Розрахунок на 14 кг свинини:
Приготування
Перш ніж приступати до опису приготування маринаду з ківі зупинимося більш докладно на нюанси його використання. М'якоть і сік ківі, який є основою маринаду в даному випадку, має здатність за короткий проміжок часу розм'якшити навіть найжорсткіші м'ясні волокна. Але ця здатність даного фрукта може, як поліпшити смак шашлику, так і безнадійно його зіпсувати. При маринуванні м'яса в маринаді з ківі більше двох годин м'ясо почне просто розпадатися на волокна, втрачаючи разом з тим не тільки форму, але і смакові якості шашлику.
Але от якщо є необхідність заготовити м'ясо для шашлику в короткий термін, скажімо за тридцять-сорок хвилин, то цей варіант просто знахідка і кращого просто не знайти.
Отже, нарізаний на скибочки свинину покласти в миску, присмачую сіллю, перцем і приправами для шашлику, додаємо пропущений через тертку або оброблений за допомогою м'ясорубки цибулька і очищений і перетертий в пюре плід ківі. Все ретельно перемішуємо і залишаємо для маринування від тридцяти хвилин до однієї години (не більше).
Рекомендуємо добрі рецепти
Яка частина свинини краще для шашлику?
Всі знають, що запорукою ідеального результату в приготуванні шашлику є правильне м'ясо. Далі розповімо, яку частину свинини потрібно вибрати для
Маринад для шашлику з яловичини
З яловичини готують шашлик рідко із-за досить жорсткої структури м'яса. Однак далі описані найпростіші способи маринування цього продукту, для
Швидкий маринад для шашлику з свинини
Якщо ви не встигли підготувати м'ясо для пікніка завчасно, то неодмінно скористайтеся наведеними у статті рекомендаціями. Далі розповімо, як швидко
Маринад з кефіром для шашлику з свинини
Найпопулярнішим варіантом маринування м'яса для подальшого смаження на вугіллі є той, що заснований на кефірі. Вважається, що кислі продукти добре
Як смачно замаринувати шашлик зі свинини?
Маринування шашлику - невід'ємна частина всього процесу приготування цього улюбленого всіма страви. Пропонуємо кілька незрівнянних варіацій найбільш
Шашлик в духовці з свинини
Навіть не виходячи з дому, можна спорудити незрівнянний шашлик, використовуючи нехитрі технології. Страва вийде таким же чудово смачним, ніжним і