Маринад з оцтом для шашлику
Вважається, що класичний рецепт шашлику неодмінно включає в свій склад оцет, допомагає розм'якшити волокна м'яса і зберегти його соковитість. Крім поліпшення властивостей шматка, не варто забувати про те, що оцет – інтенсивна смакова добавка, кожен вид якої володіє своїми властивостями. Таким чином, навіть обравши єдиний маринад з оцтом для шашлику з представлених нижче, ви зможете змінювати його смак.
Як не дивно, але найпоширенішим м'ясом для шашлику є курка. Будь-які її частини тушки смачні після маринування у простої суміші з оцту і розмарину, що дає ще один шанс закохатися в курятину заново.
Інгредієнти:
бальзамічний оцет - 45 мл;
гілочка розмарину;
часник - 2 зубки;
куряче філе - 480 р.
Приготування
Розділіть куряче філе на великі кубики однакового розміру і добре приправте їх сіллю, неодмінно в компанії свіжомеленого перцю. В ступі розітріть в пасту часникові зубки і додайте її до курятині. Окремо розітріть і розмаринові листочки, а потім покладіть їх до м'яса. Залийте все бальзамічним оцтом і ретельно перемішайте. Після, курятину можна залишити промаринуватися на кілька годин, а можна викладати на гриль відразу ж, у разі, якщо часу не вистачає.
Свинина любить компанію солодкуватих маринадів, тому, якщо ви хочете відійти від звичного поєднання цибулі, оцту і солі з перцем, додайте до шматка м'яса оцтовий маринад з апельсиновим соком. Кислота з останнього допоможе ще більше розм'якшити волокна м'яса.
Інгредієнти:
апельсин - 1 шт.;
гранат - 1/2 шт.;
мед - 10 мл;
оцет яблучний - 45 мл;
часник сушений - 1/2 ч. ложки;
гостра гірчиця - 1 ч. ложка.
Приготування
Видавіть сік з граната і змішайте його з соком і цедрою цитруса. Розведіть в отриманій суміші мед і оцет, потім додайте гірчицю і часник сушений. Свинину розділіть на кубики однакового розміру і викладіть в пластикову або емальований посуд. Залийте все маринадом з яблучного оцту для шашлику і залиште на термін до 6 годин. Такої кількості маринаду вистачить на шматок вагою до півтора кілограмів.
Якщо ви все ж таки небайдужі до класичного маринаду з додаванням цибулі і оцту, то наша модифікована версія внесе невелике різноманітність до цієї класики.
Інгредієнти:
соєвий соус - 115 мл;
оцет винний - 65 мл;
часник - 3 зубки;
цибуля - 95 г;
листя лавра - 2 шт.
Приготування
Для екстракції більшої кількості аромату, цибулю краще перетворіть в пюре за допомогою блендера і додайте його до шматочків м'яса разом з пюрированным часником. Після, залийте все оцтом і соєвим соусом, покладіть листя лавра, злегка посоліть блюдо і додайте дрібку свіжозмеленого перцю.
Таким чином можна маринувати будь-яке м'ясо, залишивши його на термін аж до половини доби.
Баранина є класичною основою шашлику, але це м'ясо не можна назвати простим у приготуванні. Заглушити специфічний смак і запах допоможе бальзамічний оцет, легку гостроту додасть перець чилі, а солодкість – пучку коричневого цукру.
Інгредієнти:
часникові зубки - 5-6 шт.;
бальзамічний оцет - 165 мл;
цукор коричневий - 15 г;
розмарин - 4 гілочки;
перець чилі - за смаком.
Приготування
Часник оберніть фольгою і запечіть при 200 градусах до м'якості. М'які запечені зубчики розітріть в пюре і змішати з подрібненим чилі і листям розмарину. Залийте все оцтом і поставте на вогонь. Уваривайте до випарювання об'єму на половину, після чого залийте шматки м'яса отриманим сиропом і залиште маринуватися на 3-4 години. При обжарке маринад буде карамелізуватися, покриваючи шматочки лакової скоринкою.
Маринад для шашлику з курки з оцтом
Як не дивно, але найпоширенішим м'ясом для шашлику є курка. Будь-які її частини тушки смачні після маринування у простої суміші з оцту і розмарину, що дає ще один шанс закохатися в курятину заново.
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть куряче філе на великі кубики однакового розміру і добре приправте їх сіллю, неодмінно в компанії свіжомеленого перцю. В ступі розітріть в пасту часникові зубки і додайте її до курятині. Окремо розітріть і розмаринові листочки, а потім покладіть їх до м'яса. Залийте все бальзамічним оцтом і ретельно перемішайте. Після, курятину можна залишити промаринуватися на кілька годин, а можна викладати на гриль відразу ж, у разі, якщо часу не вистачає.
Шашлик зі свинини з оцтом - рецепт маринаду
Свинина любить компанію солодкуватих маринадів, тому, якщо ви хочете відійти від звичного поєднання цибулі, оцту і солі з перцем, додайте до шматка м'яса оцтовий маринад з апельсиновим соком. Кислота з останнього допоможе ще більше розм'якшити волокна м'яса.
Інгредієнти:
Приготування
Видавіть сік з граната і змішайте його з соком і цедрою цитруса. Розведіть в отриманій суміші мед і оцет, потім додайте гірчицю і часник сушений. Свинину розділіть на кубики однакового розміру і викладіть в пластикову або емальований посуд. Залийте все маринадом з яблучного оцту для шашлику і залиште на термін до 6 годин. Такої кількості маринаду вистачить на шматок вагою до півтора кілограмів.
Маринад для шашлику з оцтом і цибулею – рецепт
Якщо ви все ж таки небайдужі до класичного маринаду з додаванням цибулі і оцту, то наша модифікована версія внесе невелике різноманітність до цієї класики.
Інгредієнти:
Приготування
Для екстракції більшої кількості аромату, цибулю краще перетворіть в пюре за допомогою блендера і додайте його до шматочків м'яса разом з пюрированным часником. Після, залийте все оцтом і соєвим соусом, покладіть листя лавра, злегка посоліть блюдо і додайте дрібку свіжозмеленого перцю.
Таким чином можна маринувати будь-яке м'ясо, залишивши його на термін аж до половини доби.
Маринад для шашлику з баранини з оцтом
Баранина є класичною основою шашлику, але це м'ясо не можна назвати простим у приготуванні. Заглушити специфічний смак і запах допоможе бальзамічний оцет, легку гостроту додасть перець чилі, а солодкість – пучку коричневого цукру.
Інгредієнти:
Приготування
Часник оберніть фольгою і запечіть при 200 градусах до м'якості. М'які запечені зубчики розітріть в пюре і змішати з подрібненим чилі і листям розмарину. Залийте все оцтом і поставте на вогонь. Уваривайте до випарювання об'єму на половину, після чого залийте шматки м'яса отриманим сиропом і залиште маринуватися на 3-4 години. При обжарке маринад буде карамелізуватися, покриваючи шматочки лакової скоринкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринад для шашлику з баранини
Більшість початківців кулінарів вельми виправдано побоюються готувати шашлик з баранини, адже зважаючи на специфіку цього м'яса зовсім не хочеться
Маринад з оцтом для шашлику з свинини
Багато хто вважає найбільш правильним маринаду для шашлику той, що заснований на оцті. Далі обговоримо головні переваги маринування свинини таким
Маринад для кролика
М'ясо кролика - неймовірно смачне, але в той же час дуже примхлива. Далі запропоновані рецепти вдалого маринаду саме для такого м'яса, з ними ваше
Як замаринувати свинину?
Свинина - невибагливий вид м'яса і приготувати різноманітні страви з нього досить просто. А незвично доповнити блюдо можна використовуючи рецепти
Як замаринувати м'ясо?
Секрет успішного результату в приготуванні чудового м'ясного блюда - це правильно підібраний і приготований самостійно маринад. Пропонуємо кілька
Маринад для овочів на мангалі
Запечені страви на вогнищі мають незвичайний і пікантний смак. Навіть самі прості овочі, приготовані на мангалі, завжди виходять запашними і