Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Глід на зиму – рецепти приготування

Глід на зиму – рецепти приготування

23-09-2016, 09:27
882
Глід на зиму – рецепти приготування
Всім відомі цілющі властивості глоду , які вже давно використовують фармацевтичні компанії, виробляючи з плодів затребувані і дієві лікарські препарати. Неабияку цінність також мають і домашні заготовки з привабливих яскраво-червоних ягід.
Що ж можна приготувати з глоду на зиму, і як це зробити правильно, зберігши максимум корисних і цілющих властивостей ягід? Саме про це ми і розповімо далі, і запропонуємо кілька кращих простих рецептів.

Компот з глоду на зиму – простий рецепт приготування


Інгредієнти:
Розрахунок на одну банку об'ємом 3 л:

  • глід свіжий – 400 г;

  • очищена вода – 2 л;

  • пісок цукровий – 240 г;

  • кислота лимонна – 1 середня щіпка.


  • Приготування
    Заготовити компот з глоду надзвичайно просто. Головне вибрати стиглі, насиченого червоного кольору плоди, без будь-яких вад і пошкоджень. Споліскуємо їх під проточною водою, видаляємо плодоніжки і даємо трохи обсохнути. Тепер викладаємо глід в сухі і стерилізовані банки і заливаємо підігрітою до кипіння водою очищеною. Прикриваємо судини стерильними кришками і залишаємо хвилин на двадцять п'ять.
    Після закінчення відведеного часу воду зливаємо, додаємо в неї щіпку лимонної кислоти і знову даємо закипіти. У банку при цьому додаємо необхідну кількість цукрового піску. Заливаємо заготовки киплячій підкисленою водою, укупориваем герметично, перевертаємо дном до верху і грунтовно закутуємо теплою ковдрою або пледом для повільного остигання і природної самостерилизации.
    При бажанні плоди глоду можна доповнити яблуками, чорноплідної горобини або іншими корисними ягодами, тим самим урізноманітнивши смак заготовки.

    Як заготовити варення з глоду на зиму?


    Інгредієнти:

  • глід (очищений) – 995 г;

  • пісок цукровий – 995 г;

  • лимонна кислота – 1 середня щіпка.


  • Приготування
    Також як і для компоту, для заготівлі варення необхідно вибрати самі стиглі та якісні плоди глоду, промити і обсушити. Тепер позбавляємо кожну ягоду від плодоніжок і чашолистків, розрізаємо на дві частини і выскабливаем кісточки. М'якоть викладаємо в посудину, що підходить для варіння в ній варення, і пересипаємо цукровим піском. Вага останнього і вже очищених плодів глоду повинен бути приблизно однаковим. Даємо заготівлі час настоятися при кімнатних умовах і половинкам глоду виділити сік.
    Маємо посудину на плиті і прогріваємо вміст при частому перемішуванні до розчинення всіх цукрових кристалів і кипіння ласощі. Через п'ять хвилин вимикаємо вогонь і залишаємо глід в сиропі остигати.
    Знову прогріваємо основу варення до кипіння, варимо хвилин п'ять і остуджуємо, залишивши на плиті. Після цього кип'ятимо ласощі в останній раз, доповнюємо на даному етапі його лимонною кислотою, розмішуємо, щоб всі кристали повністю розчинилися і розливаємо по сухим і стерильним скляним баночках. Після того, як судини повільно охолонуть в перевернутому догори дном вигляді під теплою ковдрою, відправляємо їх на зберігання до інших заготівлях в комору.

    Як засушити глід на зиму?


    Якщо немає часу для заготовки з глоду компоту або варення, то збережіть цінні плоди на зиму шляхом заморожування або сушіння. З заморожуванням питань виникнути не повинно. А от щоб правильно висушити глід, необхідно знати деякі тонкощі.
    Вимиті і обсушені плоди глоду при наявності такої можливості і сприятливих погодних умов можна висушити під прямими сонячними променями, розстеливши на тканинному відрозі в один шар. А в умовах квартири або при похмурій і холодній погоді краще скористатися для цієї мети духовкою або електросушилкою. Температура в процесі сушіння повинна бути на рівні шістдесяти градусів.
    Час від часу перевіряємо готовність сушеного глоду, стиснувши кілька плодів в долоні. Якщо вони склеюються, значить продовжуємо сушку і далі. Решта екземпляри на долоні окремо будуть свідчити про правильної ступеня готовності. Тепер необхідно помістити заготівлю тканинний або паперовий мішечок і помістити його в сухе і захищене від сторонніх запахів місце.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як сушити глід в домашніх умовах?
    Як сушити глід в домашніх умовах?
    Звичайно ж, заготовки з глоду можна придбати в аптеці. Але якщо є найменша можливість зробити їх самостійно вдома, неодмінно скористайтеся нею. Далі
    Глід на зиму – рецепт
    Глід на зиму – рецепт
    Плоди глоду чудово піддаються будь-якого способу зберігання. Далі описані різні способи заготівлі ягід. Розповімо, як глід заморожувати, сушити і
    Варення з глоду з кісточками – рецепт
    Варення з глоду з кісточками – рецепт
    Неодмінно заготовте пару баночок цього дивного ласощі. Текстура консервованого глоду нагадує м'які цукати з легкою кислинкою, які, разом з ароматним
    Вино з глоду в домашніх умовах – рецепт
    Вино з глоду в домашніх умовах – рецепт
    Ягоди глоду, що містять вітамін С і цілий ряд інших корисних речовин, широко використовується любителями природних заготовок для приготування напоїв
    Компот з винограду і яблук на зиму
    Компот з винограду і яблук на зиму
    Заповнювати комору можна нескінченною кількістю різноманітних заготовок, але краще нехай вони будуть смачними й незвичайними. Наприклад, виноградний
    Компот з глоду
    Компот з глоду
    Пустити в хід велику кількість корисних ягід можна шляхом приготування всіляких компотів. Далі опишемо, як зварити прекрасний напій з глоду і