Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Соус для шаверми

15-08-2016, 20:01
882
Соус для шаверми
Власноруч приготовлена шаверма – відмінний спосіб задовольнити сильний голод швидко і без зайвих витрат. Однак це страва, прийшла до нас з Сходу і прижилася на наших теренах, буде набагато смачніше, якщо його доповнити спеціями і спеціальної підливою. Оригінальний соус для шаверми може бути дуже різноманітним і відкрити абсолютно нові грані смаку, змінивши ставлення до цієї страви, традиційно вважається низькопробним фаст-фудом. Готується він дуже легко і без зайвих складнощів.

Соус для шаверми на кефірі


Ця заправка ідеальна для літньої пори, коли хочеться чогось освіжаючого. Прохолодний смак кефіру з гострою ноткою часнику чудово доповнить гаряче м'ясо, чудово збуджуючи апетит.
Інгредієнти:

  • коріандр – 15 р.;

  • сметана – 75 мл;

  • часник – 8 зубчиків;

  • каррі – 15 г

  • сушені трави (петрушка, кріп, базилік) – 30 г;

  • майонез – 75 мл;

  • кефір – 75 мл;

  • суміш товченого червоного і чорного перцю – 2 щіпки.


  • Приготування
    Часник очистіть, потім подрібніть за допомогою блендера, терки або преса. Змішайте сметану з майонезом, після чого додайте трави, спеції, часник і влийте кефір. Трохи підсолити і поперчіть. Все ретельно перемішайте і залиште на півгодини настоюватися в холодильнику. Такий рецепт соусу для шаверми дуже простий і підійде навіть починаючому кулінару.
    Білий соус для шаверми
    Ця приправа порадує справжніх естетів від кулінарії. Вона не містить майонезу, який вважається не дуже корисним, а свіжий огірок в поєднанні з молодою зеленню вносять особливу нотку в його вишуканий смак. Якщо ви сидите на дієті, варто віддати перевагу такому соусу для шаверми, приготованого в домашніх умовах.
    Інгредієнти:

  • нежирний натуральний йогурт – 185 мл;

  • суміш товченого чорного і червоного перцю – 3 щіпки;

  • свіжий огірок – 1 шт. середнього розміру;

  • сіль;

  • кріп – 45 г;

  • часник – 4 зубчики.


  • Приготування
    Добре вимийте огірок і тонким шаром зчистите з нього шкірку. Натріть м'якоть з допомогою терки середнього розміру. Почистіть часник і подрібніть його, використовуючи блендер, прес або землянку. Обдайте теплою водою кріп, висушіть і дрібно нарубаєте. У йогурт додати тертий огірок, засипте зелень, потім підмішайте часник і приправте сіллю і перцем. Все добре збийте міксером, залиште на пару годин постояти в холодному місці і подавайте до столу.

    Часниковий соус для шаверми


    Якщо душа бажає чогось гострого і пікантного, ця заправка – найкраще, що придумали за всю історію приготування шаверми. Соус чудово посилює апетит і навіть підвищує настрій.
    Інгредієнти:

  • часник – 3 зубчики;

  • оцет – 15 г;

  • сметана – 25 г;

  • каррі – 15 г;

  • майонез – 45 мл;

  • ряжанка – 45 мл


  • Приготування
    Почистіть часник і подрібніть до стану пюре, використовуючи блендер. Сметану змішайте з майонезом і ряжанкою, додати часникову масу, приправте сіллю, перцем і каррі (за смаком) і можете відразу ж подавати заправку до столу. Якщо ви не впевнені, як зробити правильно соус для шаверми, спробуйте цей рецепт – і все вийде.
    Нетрадиційний соус для шаверми
    Коли ось-ось прийдуть гості або ви просто хочете здивувати близьких незвичайним блюдом, спробуйте приготувати заправку-діп за цим способом. Такий соус для шаверми робиться без майонезу, тому його можна вживати навіть людям з проблемами зі здоров'ям.
    Інгредієнти:

  • натуральний нежирний йогурт – 140 мл;

  • лимон – 1 шт.;

  • картопля – 1 шт.;

  • часник – 1 головка;

  • сіль;

  • соняшникова олія – 120 мл


  • Приготування
    Соус для шаверми

    Помийте і очистіть часник, після чого подрібніть за допомогою преса, блендера або товкачика. Помийте лимон і видавіть з нього сік, в той же час поставив варитися картоплю. У неглибокій ємності змішайте половину необхідного соняшникової олії з часниковою масою і лимонним соком. Збивайте суміш блендером, поки вона не придбає білуватий відтінок, а потім влийте олію і знову збийте. Потім додайте йогурт і збивайте, поки консистенція суміші не стане густою.
    Окремо потолките відварну картоплю і додайте кілька ложок пюре в соус по своєму смаку. Не забудьте збити все блендером. Тепер заправці треба настоятися в холодильнику не менше півгодини – і вона готова.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Класичний соус для шаверми - рецепт
    Класичний соус для шаверми - рецепт
    Не секрет, що унікальною шаверму робить не м'ясо, а саме соус, рецептів якого існує безліч. Далі опишемо варіанти доповнення з найбільш яскравим
    Домашня шаверма
    Домашня шаверма
    Традиційна шаверма може готуватися не тільки звичною і доступною курятини, але і з яловичини, приправляється вона широким асортиментом прянощів і
    Шаверма - рецепт
    Шаверма - рецепт
    Не поспішайте в крамницю фаст-фуду, щоб поласувати улюбленою шавермой. Запасіться необхідними компонентами і сміливо приступайте до створення цієї
    Як зробити шаверму в лаваші будинку?
    Як зробити шаверму в лаваші будинку?
    Зручний спосіб швидко перекусити, не забруднивши півкухні – зробити дивовижно смачну шаверму. Така закуска точно сподобається тим, хто поспішає і
    Рецепт шавермы в лаваші
    Рецепт шавермы в лаваші
    Ідеальний варіант максимально швидкого і смачного перекусу - шаверма. Далі опишемо, які прості і доступні скрізь компоненти можна загорнути в лаваш,
    Сметанний соус з часником
    Сметанний соус з часником
    Доповнити навіть саме неабияке страва допоможе новий, смачний соус. Наприклад заправка зі звичайної сметани і пікантного часнику з легкістю