Як приготувати вівсяний кисіль з «Геркулеса»?
Сьогодні ми пропонуємо вам дізнатися, як приготувати смачний і трохи незвичайний вівсяний кисіль з «Геркулеса». До того ж такий кисіль в десятки разів корисніше звичайного: він є прекрасним доповненням до дієти при гастриті , холециститі і виразкової хвороби. А для вагітних жінок, які страждають від набряків і мучить печії - вівсяний кисіль просто порятунок!
Про переваги такого киселю можна говорити нескінченно, тому давайте краще докладно ознайомимося з рецептів його приготування.
Інгредієнти:
вівсяні пластівці «Геркулес» (для варіння) – 25 ст.;
питна вода – 2 л;
сіль – 2/3 ч. ложки;
картопляний крохмаль – 1 ст. ложка (з гіркою);
рідкий мед – 3 ст. ложки.
Приготування
Пластівці висипаємо в каструльку з товстим дном, заливаємо їх холодною питною водою, підсолюємо і ставимо все на включену конфорку плити. Коли вода закипить, зводимо газ до мінімуму, постійно помішуємо вівсяні пластівці і варимо їх в такому режимі півгодини. Зварений кисіль проціджуємо через дрібне металеве сито і відливаємо від сюди десь 2/3 склянки. Потім через це ж ситечко протираємо залишилася в ньому відварну вівсяну кашку в ту ж ємність, в яку злили рідина. Перелити все в чисту каструлю і знову ставимо на плиту. У склянці з відлитим нами киселем, повністю растворяемем крохмаль і вливаємо його за цівки в каструлю, постійно помішуючи вміст. Варимо кисіль до щільного загустіння, а після розкладаємо його по піалах і чекаємо остигання. Зверху густою вівсяний кисіль, трохи поливаємо розведеним до ста мілілітрах води медом.
Інгредієнти:
вівсяні пластівці – 2/3 ст.;
молоко (25% жиру) – 3 ст.;
цукровий пісок – 2 десертної ложки;
крохмаль – 1 десертна ложка.
Приготування
Молоко підігріваємо до гарячого стану і запарюємо в ньому вівсяні пластівці всього лише на 20 хвилин. Потім друшляк застеляємо чистою марлею і проціджуємо таким чином молоко. Марлю з друшляка збираємо мішечком і віджимаємо його вміст з пластівців в ємність з молоком. Відливаємо половину склянки такого молока, а решту ставимо нагріватися на плиту, попередньо додавши в нього цукровий пісок. У ємності розчиняємо необхідну кількість крохмалю і коли закипить те молоко, яке на плиті, повільно вводимо крохмаль в каструльку. Зводимо вогонь до мінімуму і даємо киселю з «Геркулеса» покипіти 4-6 хвилин.
Про переваги такого киселю можна говорити нескінченно, тому давайте краще докладно ознайомимося з рецептів його приготування.
Як зварити густий вівсяний кисіль з «Геркулеса» - рецепт на воді
Інгредієнти:
Приготування
Пластівці висипаємо в каструльку з товстим дном, заливаємо їх холодною питною водою, підсолюємо і ставимо все на включену конфорку плити. Коли вода закипить, зводимо газ до мінімуму, постійно помішуємо вівсяні пластівці і варимо їх в такому режимі півгодини. Зварений кисіль проціджуємо через дрібне металеве сито і відливаємо від сюди десь 2/3 склянки. Потім через це ж ситечко протираємо залишилася в ньому відварну вівсяну кашку в ту ж ємність, в яку злили рідина. Перелити все в чисту каструлю і знову ставимо на плиту. У склянці з відлитим нами киселем, повністю растворяемем крохмаль і вливаємо його за цівки в каструлю, постійно помішуючи вміст. Варимо кисіль до щільного загустіння, а після розкладаємо його по піалах і чекаємо остигання. Зверху густою вівсяний кисіль, трохи поливаємо розведеним до ста мілілітрах води медом.
Як швидко зварити вівсяний кисіль з «Геркулеса» - рецепт на молоці
Інгредієнти:
Приготування
Молоко підігріваємо до гарячого стану і запарюємо в ньому вівсяні пластівці всього лише на 20 хвилин. Потім друшляк застеляємо чистою марлею і проціджуємо таким чином молоко. Марлю з друшляка збираємо мішечком і віджимаємо його вміст з пластівців в ємність з молоком. Відливаємо половину склянки такого молока, а решту ставимо нагріватися на плиту, попередньо додавши в нього цукровий пісок. У ємності розчиняємо необхідну кількість крохмалю і коли закипить те молоко, яке на плиті, повільно вводимо крохмаль в каструльку. Зводимо вогонь до мінімуму і даємо киселю з «Геркулеса» покипіти 4-6 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати вівсяний кисіль?
Неймовірно корисний вівсяний кисіль можна зробити і смачним. Досить лише вивчити запропоновані рецепти і впевнено приступайте до його приготування.
Вівсяний кисіль – рецепт
Користь вівсянки велика і відома кожному. І в цій статті ми запропонуємо незвичайний спосіб її приготування. Далі опишемо, як з вівсяних пластівців
Кисіль із заморожених ягід
Кисіль – це чудовий напій, здатний втамувати голод і послужити десертом одночасно. Влітку і восени ми готуємо киселі зі свіжих ягід. Але взимку і
Як варити кисіль дитині?
У багатьох кисіль асоціюється зі смаком безтурботного дитинства. Всі малюки люблять пити цей напій, який можна зробити з ягід, овочів або круп. Але
Корисний кисіль для дитини
Кисіль - дуже корисний напій, що рекомендується вводити в раціон харчування маленьких дітей. Цей напій не тільки насичений вітамінами, але також