Сьогодні ми пропонуємо вам дізнатися, як приготувати смачний і трохи незвичайний вівсяний кисіль з «Геркулеса». До того ж такий кисіль в десятки разів корисніше звичайного: він є прекрасним доповненням до дієти при гастриті , холециститі і виразкової хвороби. А для вагітних жінок, які страждають від набряків і мучить печії - вівсяний кисіль просто порятунок!
Про переваги такого киселю можна говорити нескінченно, тому давайте краще докладно ознайомимося з рецептів його приготування.
Як зварити густий вівсяний кисіль з «Геркулеса» - рецепт на воді
Інгредієнти: вівсяні пластівці «Геркулес» (для варіння) – 25 ст.; питна вода – 2 л; сіль – 2/3 ч. ложки; картопляний крохмаль – 1 ст. ложка (з гіркою); рідкий мед – 3 ст. ложки. Приготування Пластівці висипаємо в каструльку з товстим дном, заливаємо їх холодною питною водою, підсолюємо і ставимо все на включену конфорку плити. Коли вода закипить, зводимо газ до мінімуму, постійно помішуємо вівсяні пластівці і варимо їх в такому режимі півгодини. Зварений кисіль проціджуємо через дрібне металеве сито і відливаємо від сюди десь 2/3 склянки. Потім через це ж ситечко протираємо залишилася в ньому відварну вівсяну кашку в ту ж ємність, в яку злили рідина. Перелити все в чисту каструлю і знову ставимо на плиту. У склянці з відлитим нами киселем, повністю растворяемем крохмаль і вливаємо його за цівки в каструлю, постійно помішуючи вміст. Варимо кисіль до щільного загустіння, а після розкладаємо його по піалах і чекаємо остигання. Зверху густою вівсяний кисіль, трохи поливаємо розведеним до ста мілілітрах води медом.
Як швидко зварити вівсяний кисіль з «Геркулеса» - рецепт на молоці
Інгредієнти: вівсяні пластівці – 2/3 ст.; молоко (25% жиру) – 3 ст.; цукровий пісок – 2 десертної ложки; крохмаль – 1 десертна ложка. Приготування Молоко підігріваємо до гарячого стану і запарюємо в ньому вівсяні пластівці всього лише на 20 хвилин. Потім друшляк застеляємо чистою марлею і проціджуємо таким чином молоко. Марлю з друшляка збираємо мішечком і віджимаємо його вміст з пластівців в ємність з молоком. Відливаємо половину склянки такого молока, а решту ставимо нагріватися на плиту, попередньо додавши в нього цукровий пісок. У ємності розчиняємо необхідну кількість крохмалю і коли закипить те молоко, яке на плиті, повільно вводимо крохмаль в каструльку. Зводимо вогонь до мінімуму і даємо киселю з «Геркулеса» покипіти 4-6 хвилин.