Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зварити прозорий курячий бульйон?

Як зварити прозорий курячий бульйон?

28-04-2016, 21:26
941
Як зварити прозорий курячий бульйон?
Питання про те, як зробити курячий бульйон прозорим і золотистим, здається, ніколи не втратить своєї актуальності. Все тому, що більшість господинь найчастіше готує бульйон саме з птиці, в силу більшої доступності і меншої жирності, а бульйон на основі курки відомий своєю схильністю до утворення великої кількості шуму на поверхні під час варіння. Способів правильної варіння птиці або очищення вже готового бульйону придумали багато, і кожен з них заслуговує право на існування, тому ми і вирішили поговорити про них у рецептах нижче.

Як зробити курячий бульйон прозорим?


Зварити прозорий курячий бульйон з нуля досить просто. Насамперед слід визначитися з шматком м'яса, який ви вирішили використовувати для бульйону. Чистого бульйону з одного філе не вийде, оскільки біле м'ясо решти схильні утворювати шум на поверхні. А тому рекомендуємо брати окосту або цілу тушку з шкірою – такий бульйон буде наваристим і м'ясо після його варіння можна буде зчистити з кістки і відразу відправити в суп .
Визначившись з шматком, його спочатку промивають, потім обсушують, а вже після кладуть у каструлю і заливають водою. Перший бульйон покликаний зібрати сукровицу і інше сміття, що залишився в птиці, тому немає ніякої необхідності стежити за його чистотою. Каструлю з курятиною поставте на сильний вогонь, дайте рідини закипіти і проваріть все близько 5 хвилин. Потім воду злийте, а тушку та каструлю дуже ретельно промийте. Залийте птицю свіжою водою і знову поставте на вогонь, але тепер на самий мінімальний, щоб вода ні в якому разі не кипіла. Ще один ключ до чистого бульйону полягає в тому, щоб не варити птицю годинами. На бульйон з цілої тушки піде близько півтора годин, у той час як відвар з окосту або спинки буде готовий і зовсім через 40 хвилин. Разом з птахом можна варити коренеплоди, а також свіжі і сушені трави.
Протягом всієї варіння бульйон ні в якому разі не заважають, але піну з поверхні слід регулярно знімати.
У готовий бульйон ви можете додавати найрізноманітніші супові інгредієнти. Якщо ви не знаєте, як локшиною , то врахуйте, що борошнисті
Як зварити прозорий курячий бульйон?
зварити прозорий курячий бульйон з компоненти роблять відвар каламутним, а тому локшину краще відварити окремо і вже готової класти в суп в кінці варіння.

Прозорий і золотистий курячий бульйон – рецепт


Якщо ви давно задавалися питанням про те, як зварити курячий бульйон прозорим і золотистим, то секрет дуже простий. Уникнути додавання бульйонних кубиків та інших непотрібних прянощів можна, якщо використовувати для приготування жирних домашніх курочок. Якщо доступу до домашньої курки немає, то додайте в суп засмажку з моркви, вона також додасть приємний жовтуватий відтінок.
Щоб курячий бульйон став прозорим, його можна процідити через подвійний шар марлі або змішати зі збитим білком і процідити вже після його згортання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити курячий бульйон?
Як варити курячий бульйон?
Багато молоді господині, які вперше взялися за приготування курячого бульйону, намагаються знайти відповіді на питання, що стосуються цього процесу.
Овочевий бульйон
Овочевий бульйон
Для досвідчених господинь зварити овочевий бульйон не складе ніяких труднощів, адже процес його приготування, набагато легше, ніж, наприклад,
Бульйон з курки
Бульйон з курки
Варка правильного курячого бульйону, прозорого, золотистого, без зайвого жиру - це справжнє мистецтво, якому можна навчитися лише методом проб і
Яловичий бульйон
Яловичий бульйон
Яловичий бульйон служить базою для багатьох перших страв і соусів. Такий темний, наваристий і ароматний, він володіє приємним смаком, здатний довго
Як варити м'ясо?
Як варити м'ясо?
Зварити м'ясо - досить легко, головне дотримуватися прості нюанси. Тут все залежить від вибору м'яса: яловичина, свинина, баранина, курятина. Давайте
Бульйон в мультиварці
Бульйон в мультиварці
Тепер, для варіння курячого бульйону не потрібно годинами стояти і знімати з нього пінку і намагатися зробити його більш прозорим, адже бульйон в