Питання про те, як зробити курячий бульйон прозорим і золотистим, здається, ніколи не втратить своєї актуальності. Все тому, що більшість господинь найчастіше готує бульйон саме з птиці, в силу більшої доступності і меншої жирності, а бульйон на основі курки відомий своєю схильністю до утворення великої кількості шуму на поверхні під час варіння. Способів правильної варіння птиці або очищення вже готового бульйону придумали багато, і кожен з них заслуговує право на існування, тому ми і вирішили поговорити про них у рецептах нижче.
Як зробити курячий бульйон прозорим?
Зварити прозорий курячий бульйон з нуля досить просто. Насамперед слід визначитися з шматком м'яса, який ви вирішили використовувати для бульйону. Чистого бульйону з одного філе не вийде, оскільки біле м'ясо решти схильні утворювати шум на поверхні. А тому рекомендуємо брати окосту або цілу тушку з шкірою – такий бульйон буде наваристим і м'ясо після його варіння можна буде зчистити з кістки і відразу відправити в суп .
Визначившись з шматком, його спочатку промивають, потім обсушують, а вже після кладуть у каструлю і заливають водою. Перший бульйон покликаний зібрати сукровицу і інше сміття, що залишився в птиці, тому немає ніякої необхідності стежити за його чистотою. Каструлю з курятиною поставте на сильний вогонь, дайте рідини закипіти і проваріть все близько 5 хвилин. Потім воду злийте, а тушку та каструлю дуже ретельно промийте. Залийте птицю свіжою водою і знову поставте на вогонь, але тепер на самий мінімальний, щоб вода ні в якому разі не кипіла. Ще один ключ до чистого бульйону полягає в тому, щоб не варити птицю годинами. На бульйон з цілої тушки піде близько півтора годин, у той час як відвар з окосту або спинки буде готовий і зовсім через 40 хвилин. Разом з птахом можна варити коренеплоди, а також свіжі і сушені трави.
Протягом всієї варіння бульйон ні в якому разі не заважають, але піну з поверхні слід регулярно знімати.
У готовий бульйон ви можете додавати найрізноманітніші супові інгредієнти. Якщо ви не знаєте, як локшиною , то врахуйте, що борошнисті
зварити прозорий курячий бульйон з компоненти роблять відвар каламутним, а тому локшину краще відварити окремо і вже готової класти в суп в кінці варіння.
Прозорий і золотистий курячий бульйон – рецепт
Якщо ви давно задавалися питанням про те, як зварити курячий бульйон прозорим і золотистим, то секрет дуже простий. Уникнути додавання бульйонних кубиків та інших непотрібних прянощів можна, якщо використовувати для приготування жирних домашніх курочок. Якщо доступу до домашньої курки немає, то додайте в суп засмажку з моркви, вона також додасть приємний жовтуватий відтінок.
Щоб курячий бульйон став прозорим, його можна процідити через подвійний шар марлі або змішати зі збитим білком і процідити вже після його згортання.