Пісні салати на святковий стіл
Поняття «пісний салат» для багатьох є синонімом слова «несмачний», однак такі страви все-таки можуть бути не просто смачними, але ще яскравими і святковими. Такі салати можуть стати в нагоді не лише в піст, але і в той час коли ви вирішили дотримуватися дієти, та й просто це смачний вітамінний коктейль з мінімальною кількістю некорисних інгредієнтів.
Інгредієнти:
шампіньйони – 05 кг;
морквина – 025 кг;
цибуля – 025 кг;
чорнослив – 125 г;
горіхи волоські – 10 шт.;
рослинне масло – 70 г;
петрушка – 1/2 пучка;
майонез пісний;
сіль;
перець.
Приготування
Перш ніж починати приготування, підготуйте чорнослив, його добре вимийте і залийте окропом. Цибулю і морквину, як зазвичай вимийте і подрібніть цибулю кубиками, а моркву теркою. Гриби після промивання обсушіть і наріжте пластинками. В принципі краще скористатися двома сковорідками, на одній пересмажити гриби з половиною від загальної маси цибулі, а на другий обсмажити моркву з другою половиною цибулі. На двох сковорідках цей процес відбувається набагато швидше. Горіхи очистіть, покладіть на харчову плівку, накрийте їх їй же і подрібнити качалкою, просто покатайте нею за ним з невеликим зусиллям. Зовсім в кашу або порошок розчавлює їх не варто, потрібно, щоб хоч частково, але вони залишалися горіхами. По закінченні приготування моркви з цибулею приєднайте до них порізаний і розмочений чорнослив, а так само горіхи, залишивши трохи і того й іншого на прикрасу салату. Після салат слід викладати шарами, перший шар грибної, потім трохи майонезу, потім суміш з другої сковорідки, майонез і знову грибний шар. Зверху прикрасьте залишилися чорносливом з горіхами та посіченою петрушкою. Обов'язково дайте йому настоятися в холодильнику не менше 2 годин.
Інгредієнти:
кальмар – 2 тушки;
капуста пекінська – 200 г;
сухарі білі – 40 г;
сир тофу – 200 г;
сік лимона – 2 ч. ложки;
гірчиця – 1 ч. ложка;
олія оливкова – 130 мл;
майонез пісний – 2 ст. ложки;
часник – 3 зубки;
перець;
сіль.
Приготування
Попередньо розморозьте тушки кальмарів, після розморожування ретельно вимийте їх, залийте киплячою водою і поваріть хвилини 3 охолоджуйте їх, відкинувши на друшляк. Вже охолоджені тушки наріжте поперек, соломкою. Після скибочками або квадратиками наріжте капусту, а сир кубиками, потім з'єднайте всі ці вже підготовлені інгредієнти, додавши до них сухарі. Далі потрібно приготувати соус, який послужить заправкою для цього салату, видавіть часник і розітріть його, додавши до нього сіль і перець. Після влийте туди ж сік, оливкову олію, додайте гірчицю і майонез. Потім гарненько збийте блендером, довівши до однорідності і перевірте на сіль. Тепер заправте цим соусом салат і в принципі все готово.
Для спрощення приготування і дотримання пропорцій кількість деяких інгредієнтів буде зазначено в мілілітрах вже в подрібненому вигляді.
Інгредієнти:
салат – 625 мл;
помідори – 170 мл;
кукурудза – 170 мл;
редис – 170 мл;
перець болгарський – 1 шт.;
авокадо – 1/2 шт.;
консервована червона квасоля – 450 г;
часник – 1 зубок;
сік лайма – 60 мл;
кінза свіжа (рублена) – 2 ст. ложки;
сир соєвий – 60 мл;
олія оливкова – 60 мл;
мед – 60 г;
перець;
сіль.
Приготування
Для салату приготуйте велику миску, в неї дрібно наріжте помідори, листя салату, авокадо і болгарський перець. Редис наріжте тонкими пластинками, а сир покришіть, туди ж приєднайте квасоля і кукурудзу. В окрему невелику посуд видавіть часник і додайте всі інгредієнти, крім солі, гарненько вимісіть і заправте цим соусом салат, після чого посоліть.
Смачний пісний салат на святковий стіл з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Перш ніж починати приготування, підготуйте чорнослив, його добре вимийте і залийте окропом. Цибулю і морквину, як зазвичай вимийте і подрібніть цибулю кубиками, а моркву теркою. Гриби після промивання обсушіть і наріжте пластинками. В принципі краще скористатися двома сковорідками, на одній пересмажити гриби з половиною від загальної маси цибулі, а на другий обсмажити моркву з другою половиною цибулі. На двох сковорідках цей процес відбувається набагато швидше. Горіхи очистіть, покладіть на харчову плівку, накрийте їх їй же і подрібнити качалкою, просто покатайте нею за ним з невеликим зусиллям. Зовсім в кашу або порошок розчавлює їх не варто, потрібно, щоб хоч частково, але вони залишалися горіхами. По закінченні приготування моркви з цибулею приєднайте до них порізаний і розмочений чорнослив, а так само горіхи, залишивши трохи і того й іншого на прикрасу салату. Після салат слід викладати шарами, перший шар грибної, потім трохи майонезу, потім суміш з другої сковорідки, майонез і знову грибний шар. Зверху прикрасьте залишилися чорносливом з горіхами та посіченою петрушкою. Обов'язково дайте йому настоятися в холодильнику не менше 2 годин.
Пісний салат на святковий стіл з кальмарами
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо розморозьте тушки кальмарів, після розморожування ретельно вимийте їх, залийте киплячою водою і поваріть хвилини 3 охолоджуйте їх, відкинувши на друшляк. Вже охолоджені тушки наріжте поперек, соломкою. Після скибочками або квадратиками наріжте капусту, а сир кубиками, потім з'єднайте всі ці вже підготовлені інгредієнти, додавши до них сухарі. Далі потрібно приготувати соус, який послужить заправкою для цього салату, видавіть часник і розітріть його, додавши до нього сіль і перець. Після влийте туди ж сік, оливкову олію, додайте гірчицю і майонез. Потім гарненько збийте блендером, довівши до однорідності і перевірте на сіль. Тепер заправте цим соусом салат і в принципі все готово.
Пісний овочевий салат з квасолею на святковий стіл
Для спрощення приготування і дотримання пропорцій кількість деяких інгредієнтів буде зазначено в мілілітрах вже в подрібненому вигляді.
Інгредієнти:
Приготування
Для салату приготуйте велику миску, в неї дрібно наріжте помідори, листя салату, авокадо і болгарський перець. Редис наріжте тонкими пластинками, а сир покришіть, туди ж приєднайте квасоля і кукурудзу. В окрему невелику посуд видавіть часник і додайте всі інгредієнти, крім солі, гарненько вимісіть і заправте цим соусом салат, після чого посоліть.
Рекомендуємо добрі рецепти
Прості смачні салати на святковий стіл
З наближенням свят господині намагаються доповнити урочисте меню кількома оригінальними і, головне, простими салатами. Вивчивши цю статтю ви
Салати з буряком - рецепти
Всім відомо, що буряк є дуже корисним овочем, який просто необхідно включити в свій раціон. Але як це зробити? Не будеш же просто їсти сирий продукт.
Салат з кальмарів з грибами
Кальмари - корисний і цінний морепродукт, який широко використовується в кулінарії. Давайте сьогодні поговоримо про чудових салатиках із
Пісні салати
Пісні салати актуальні не тільки для дотримуються посту, але і для тих, хто дотримується правильного харчування і веде здоровий спосіб життя. Такі