Сирна паска на Великдень
Навіщо вибирати між сирною паскою і звичайним здобним паскою, якщо можна об'єднати обидва приголомшливих страви, приготувати сирну паску на цю Пасху. Складнощів рецепта боятися не варто, якщо вам до цього доводилося працювати зі здобою, то все пройде відмінно. Тісто в цьому випадку виходить досить щільним, так що шанувальникам «мереживного» м'якушки пасок воно навряд чи припаде до смаку, а ось любителі ароматною сирний здоби залишаться в захваті.
У цьому рецепті більшу частину жирів становить маргарин, але ви можете замінити його звичайним вершковим маслом. Також тут відсутній родзинки, який кожен може додати або замінити, враховуючи смаки своїх домочадців.
Інгредієнти:
молоко - 475 мл;
маргарин - 275 г;
яйця - 6 шт.;
жовтки - 5 шт;
борошно - 12-14 кг;
цукор - 420 г;
рослинне масло - 55 мл;
вершкове масло - 65 г;
сир - 190 г;
дріжджі (свіжі) - 45 г;
сметана - 210 р.
Приготування
Першою готується дріжджова закваска. Для неї дріжджі розводять теплим молоком, додають хорошу дрібку цукру і залишають все до появи пінки на поверхні. Поки активізуються дріжджі, перетворіть в піну п'ять яєчних білків. Решту жовтків (11 штук у сумі) збивають з цукром до утворення білої кремоподібної маси.
Сир перетріть, щоб у тісті не потрапляло великих шматочків. Змішайте сир разом з дріжджовий закваскою, додайте жовтки, сметану і збийте все разом. Розтопіть і охолодіть суміш маргарину вершкового масла і додайте її до отриманої суміші разом з рослинним маслом. Обережно введіть білкову піну і почніть поступово додавати борошно. Не варто чекати, що тісто перестане липнути до руками: воно досить липке і непросте в роботі, але після тригодинної расстойки в теплі стане помітно більш зручним у роботі. Під час трьох годин вистоювання тісто тричі обминають і дають йому підійти повторно: так нитки глютену зміцняться і паски не опаде при випіканні.
Після цього тісто можна розподіляти за формами і відправляти випікатися при 180 градусах. Час визначається обсягом паски.
Ви також можете приготувати сирну паску на великдень в мультиварці, повторивши всі кроки з описаної вище технології, а потім, залишивши тісто випікатися в режимі «Випічка» на 60+30 хвилин.
Звести всю складність приготування паски нанівець можна просто позбувшись від дріжджів. Незважаючи на їх відсутність у даному рецепті, паска все одно виходить соковитим, але має консистенцію схожу з сирним кексом, яким він, по суті, і є.
Інгредієнти:
борошно - 475 г;
вершкове масло - 390 г;
сода - 10 г;
родзинки - 170 г;
сир - 470 г;
яйця - 6 шт.;
цукор - 410 г;
пакетик ваніліну.
Приготування
Приготування цієї паски повністю аналогічно приготуванню стандартного кексу. Розм'якшене масло перетворіть в крем з цукром. В отриману повітряну масляну масу додайте сир і, не припиняючи збивання, почніть поступово вводити яйця. Надішліть пакетик ваніліну слідом, а потім змішайте всі з родзинками і почніть порціями вводити пропущену через сито борошно. Коли тісто буде замішано (старатися з перемішуванням не потрібно), додайте до нього гашену соду і збийте все востаннє. Випікайте при 180 близько години (для середнього паски).
Інгредієнти:
вершкове масло - 55 г;
молоко - 65 мл;
яйця - 3 шт.;
цукор - 165 г;
сир - 265 г;
дріжджі - 10 г;
борошно - 275 г;
жменю родзинок.
Приготування
Злегка розігрійте молоко і додати до нього щіпку цукру. Всипте дріжджі і залиште в стороні.
Залишився цукор збийте з яйцями до отримання білястої маси, додайте до неї сир і масло, збивайте не менше 3 хвилин, а потім введіть дріжджовий розчин. Всипте борошно, вимісіть все разом ще хвилин 8 далі розкладіть по формах, заповнюючи на третину і залиште на расстойку, поки тісто не заповнить форми по вінця. Випікайте при 180 до готовності.
Сирна паска на великдень – рецепт
У цьому рецепті більшу частину жирів становить маргарин, але ви можете замінити його звичайним вершковим маслом. Також тут відсутній родзинки, який кожен може додати або замінити, враховуючи смаки своїх домочадців.
Інгредієнти:
Приготування
Першою готується дріжджова закваска. Для неї дріжджі розводять теплим молоком, додають хорошу дрібку цукру і залишають все до появи пінки на поверхні. Поки активізуються дріжджі, перетворіть в піну п'ять яєчних білків. Решту жовтків (11 штук у сумі) збивають з цукром до утворення білої кремоподібної маси.
Сир перетріть, щоб у тісті не потрапляло великих шматочків. Змішайте сир разом з дріжджовий закваскою, додайте жовтки, сметану і збийте все разом. Розтопіть і охолодіть суміш маргарину вершкового масла і додайте її до отриманої суміші разом з рослинним маслом. Обережно введіть білкову піну і почніть поступово додавати борошно. Не варто чекати, що тісто перестане липнути до руками: воно досить липке і непросте в роботі, але після тригодинної расстойки в теплі стане помітно більш зручним у роботі. Під час трьох годин вистоювання тісто тричі обминають і дають йому підійти повторно: так нитки глютену зміцняться і паски не опаде при випіканні.
Після цього тісто можна розподіляти за формами і відправляти випікатися при 180 градусах. Час визначається обсягом паски.
Ви також можете приготувати сирну паску на великдень в мультиварці, повторивши всі кроки з описаної вище технології, а потім, залишивши тісто випікатися в режимі «Випічка» на 60+30 хвилин.
Рецепт сирного паски на Великдень без дріжджів в духовці
Звести всю складність приготування паски нанівець можна просто позбувшись від дріжджів. Незважаючи на їх відсутність у даному рецепті, паска все одно виходить соковитим, але має консистенцію схожу з сирним кексом, яким він, по суті, і є.
Інгредієнти:
Приготування
Приготування цієї паски повністю аналогічно приготуванню стандартного кексу. Розм'якшене масло перетворіть в крем з цукром. В отриману повітряну масляну масу додайте сир і, не припиняючи збивання, почніть поступово вводити яйця. Надішліть пакетик ваніліну слідом, а потім змішайте всі з родзинками і почніть порціями вводити пропущену через сито борошно. Коли тісто буде замішано (старатися з перемішуванням не потрібно), додайте до нього гашену соду і збийте все востаннє. Випікайте при 180 близько години (для середнього паски).
Смачний сирний паску на Великдень
Інгредієнти:
Приготування
Злегка розігрійте молоко і додати до нього щіпку цукру. Всипте дріжджі і залиште в стороні.
Залишився цукор збийте з яйцями до отримання білястої маси, додайте до неї сир і масло, збивайте не менше 3 хвилин, а потім введіть дріжджовий розчин. Всипте борошно, вимісіть все разом ще хвилин 8 далі розкладіть по формах, заповнюючи на третину і залиште на расстойку, поки тісто не заповнить форми по вінця. Випікайте при 180 до готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як прикрасити паски на великдень своїми руками?
З наближенням Великодня багатьох хазяєчок цікавить, як по-новому оформити паски, щоб вироби були незвичайними. Далі опишемо декілька абсолютно нових
Тісто для пасок на Великдень
Варіантів традиційної великодньої випічки неймовірна кількість і новачкові деколи складно визначити, який же паска вийде вдалим. Далі опишемо два
Олександрійське тісто для пасок – це просто бомба!
Знамените олександрійське тісто - це чудова здоба, яку успішно застосовують у випічці пасок. Вироби на його основі виходять неймовірно пишними, дивно
Сирна паска
Надзвичайно ніжним і пишним виходить паска, в складі якого є сир. Цей приголомшливий варіант тесту, безсумнівно, сподобається кожній господині, адже
Паска - рецепт
Випікання великодніх пасок давня традиція, яка з роками практично не змінилася, хіба що завдяки сучасним технологіям кілька удосконалилася.
Італійська паска панеттоне - рецепт
Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю