Курячі кульки в сирно-вершковому соусі
Якщо говорити про ніжності приготованого курячого м'яса, то це те саме блюдо, яким можна було б дати назву «ніжність». І це все при тому, що сам процес приготування до банальності простий і не трудомісткий.
Інгредієнти:
куряче філе – 05 кг;
цибуля – 1 цибулина;
вершки 15% – 200 мл;
сир твердий – 150 г;
яйце – 1 шт.;
часник – 3 зубчики;
перець;
сіль.
Приготування
Щоб приготувати такі кульки, вам знадобиться тільки свіже філе, так як заморожене годиться тільки для готування в клярі або гасіння. А якщо ви хочете в результаті отримати дійсно ніжні курячі кульки, то придбайте свіже не колишнє заморожування куряче філе. Його добре помийте, обсушіть і легенько відбийте молотком для м'яса або скористайтеся спеціальним роликом. Після філе нарізуйте дрібними шматочками, трохи більше ніж частинки рубленого фаршу. Цибулю також необхідно подрібнити дуже дрібно, але все-таки ножем, блендером перебивати в пюре не варто. Використання часнику, як завжди залишається суто індивідуальної примхою, його любителі можуть розділити його по полам, частина в м'ясо, а частина в соус. Але, також можна і весь часник видавити в м'ясо, не додаючи його в соус. Тепер вбийте в м'ясо яйце, посоліть і додайте перець, добре вимісіть, приєднайте цибулю і знову вимісіть. Невеликою кількістю вершків, з допомогою кухонного помазка змастіть жаростійкий посуд, в якій ви будете запікати кульки. По черзі скачайте кульки і викладіть їх на заздалегідь змащену посуд в один шар. У підігріту духовку поставте кульки на 12-15 хвилин на 180 градусах, а в цей час підготуйте інгредієнти для соусу, змішавши дрібно натертий сир з вершками. Після першої стадії запікання на кожен кульку покладіть по столовій ложці соусу і знову в духовку на 20 хвилин.
Інгредієнти:
печериці – 250 г;
вершки 15 % – 200 мл;
сир – 70 г;
олія рослинна – 60 г;
куряче філе – 05 кг;
петрушка – 5 гілочок;
сухарі панірувальні – 50 г;
борошно – 30 г;
цибуля – 2 цибулина;
яйце – 1 шт.;
часник – 3 зубки;
перець;
сіль.
Приготування
Дрібно наріжте обидві цибулини, одна з них буде використовуватись для соусу, а друга для кульок. Філе також відбийте, наріжте дуже дрібно і вбийте в нього яйце, не забувши посолити і поперчити. Потім ретельно перемішайте, всипте цибулю, порізану петрушку і повторіть процедуру вимішування. Посуд для запікання змастіть маслом, а з отриманого фаршу зліпити кульки і обкатайте їх у сухарях, потім викладіть їх в раніше змащену посуд. Поставте обсмажуватися цибулю, а гриби наріжте пластинами і відправте до цибулі після того як він стане золотистим. У цей момент можна відправляти кульки в розігріту духовку на 15-20 хвилин при 180 градусах. Довівши гриби до напівготовності, вливайте вершки і не забувайте помішувати, додати сіль і перець, а після просіваючи вводите борошно і проваріть кілька хвилин. Зніміть соус з плити і додайте в нього дрібно натертий сир. Після чого залийте їм кульки і запікайте ще 15 хвилин.
Рецепт ніжних кульок з курячого філе в сирно-вершковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати такі кульки, вам знадобиться тільки свіже філе, так як заморожене годиться тільки для готування в клярі або гасіння. А якщо ви хочете в результаті отримати дійсно ніжні курячі кульки, то придбайте свіже не колишнє заморожування куряче філе. Його добре помийте, обсушіть і легенько відбийте молотком для м'яса або скористайтеся спеціальним роликом. Після філе нарізуйте дрібними шматочками, трохи більше ніж частинки рубленого фаршу. Цибулю також необхідно подрібнити дуже дрібно, але все-таки ножем, блендером перебивати в пюре не варто. Використання часнику, як завжди залишається суто індивідуальної примхою, його любителі можуть розділити його по полам, частина в м'ясо, а частина в соус. Але, також можна і весь часник видавити в м'ясо, не додаючи його в соус. Тепер вбийте в м'ясо яйце, посоліть і додайте перець, добре вимісіть, приєднайте цибулю і знову вимісіть. Невеликою кількістю вершків, з допомогою кухонного помазка змастіть жаростійкий посуд, в якій ви будете запікати кульки. По черзі скачайте кульки і викладіть їх на заздалегідь змащену посуд в один шар. У підігріту духовку поставте кульки на 12-15 хвилин на 180 градусах, а в цей час підготуйте інгредієнти для соусу, змішавши дрібно натертий сир з вершками. Після першої стадії запікання на кожен кульку покладіть по столовій ложці соусу і знову в духовку на 20 хвилин.
Курячі кульки в соусі з вершків з сиром і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Дрібно наріжте обидві цибулини, одна з них буде використовуватись для соусу, а друга для кульок. Філе також відбийте, наріжте дуже дрібно і вбийте в нього яйце, не забувши посолити і поперчити. Потім ретельно перемішайте, всипте цибулю, порізану петрушку і повторіть процедуру вимішування. Посуд для запікання змастіть маслом, а з отриманого фаршу зліпити кульки і обкатайте їх у сухарях, потім викладіть їх в раніше змащену посуд. Поставте обсмажуватися цибулю, а гриби наріжте пластинами і відправте до цибулі після того як він стане золотистим. У цей момент можна відправляти кульки в розігріту духовку на 15-20 хвилин при 180 градусах. Довівши гриби до напівготовності, вливайте вершки і не забувайте помішувати, додати сіль і перець, а після просіваючи вводите борошно і проваріть кілька хвилин. Зніміть соус з плити і додайте в нього дрібно натертий сир. Після чого залийте їм кульки і запікайте ще 15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курячі тефтелі в вершковому соусі в духовці
Приготувати прості курячі тефтелі неймовірно просто і впоратися з цим завданням зможе кожен, а от як урізноманітнити це блюдо, підкажуть рецепти,
Тефтелі в вершковому соусі в духовці
Приготувати прості тюфтельки - справа нехитра, а ось як урізноманітнити блюдо оригінальними компонентами знає не кожен. У цій статті пропонуємо
Куряче філе з грибами
Куряче м'ясо по праву вважається самим смачним, корисним і легким у приготуванні. З цих причин багато мами готують його своїм родинам. Курячі ніжки і
Курячі кульки в вершковому соусі
Останнім часом стали набувати популярності курячі кульки. Це блюдо готується неймовірно просто і виходить дуже ніжним. Особливо вишуканий смак мають
Фрикадельки з курячого фаршу
Куряче м'ясо, мабуть, один з найбільш вживаних продуктів. З нього можна приготувати безліч страв. От, приміром, візьмемо фрикадельки з курячого
М'ясні кульки
М'ясні кульки - це смачне і просте блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром: рисом, вареною картоплею, макаронами. Давайте розглянемо декілька