Перлова каша з м'ясом
Сьогодні ми пропонуємо вам згадати чудовий смак перлової каші з м'яким і соковитим м'ясом і розповімо, як правильно його приготувати.
Інгредієнти:
крупа перлова – 300 г;
м'якоть свинини – 350 г;
ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
часник – 2 зубки;
кухонна сіль – за смаком.
Приготування
Промиваємо від пилку і сміття перлову крупу. Після заливаємо її чистою холодною водою і залишаємо в такому вигляді не менш ніж на 8-9 годин. Зливаємо і переміщаємо крупу в каструльку. Заливаємо її водою, яка повинна виступати від краю крупи на два пальці вище. Варимо кашу на плиті близько 15 годин, попередньо підсолюємо її за смаком.
Підготовлену м'якоть свинини ріжемо на шматочки у вигляді великих кубиків. Викладаємо їх на прогріту тефлонову сковороду без масла. Коли виділився сік почне випаровуватися, доливаємо до м'яса соняшникова олія, продавлюємо сюди зубки часнику через прес і трохи присипаємо все сіллю. Моркву спочатку нарізаємо тонкими кільцями, а після подрібнюємо їх у соломку і викладаємо в м'ясо з часником. Слідом сюди ж додаємо нарізану як можна дрібніше цибулю і, перемішавши, тримаємо на вогні до готовності.
Весь вміст сковороди переміщуємо у вже готову перловку, доливаємо 100-120 мл води, накриваємо і тримаємо нашу страву на ледве тліючому вогні ще 20-25 хвилин.
Інгредієнти:
перлова крупа – 350 г;
яловича вирізка – 400 г;
ріпчаста цибуля – 1 шт.;
приправа для м'яса – 2 ч. ложки;
соняшникова олія – 50-60 мл;
вершкове масло – 50 г;
зелень кропу – 50 г;
сіль – за смаком.
Приготування
Промиту належним чином перлову крупу на нічний час (до ранку) заливаємо водою.
Добре вимиваємо вирізку яловичини і подрібнюємо її гострим ножем у вигляді довгих тонких шматочків. Трохи обсмажуємо на сухій сковороді (з однією ложкою масла), а після додаємо до м'яса цибулю, нарізану дуже тонкими півкільцями і відразу ж доливаємо соняшникову олію. Підсолюємо яловичину і смажимо її до повної готовності. Потім зливаємо воду з нашої замоченою крупи і перекладаємо її в сковороду. Перемішуємо з м'ясом і переміщаємо в горщик (горщики) так, щоб крупа не діставала до горла десь на 3-4 сантиметри. У питній воді розмішуємо приправу для м'яса і заливаємо нею вміст горщика, покривши крупу плюс 1 сантиметр. Готуємо перловку з яловичиною в духовці, добре прогрітій до 200 градусів протягом 65 хвилин. Потім знижуємо температуру до 180-185 градусів і тримаємо страву ще 35 хвилин. У готову перловку кладемо кубик вершкового масла і трохи зелені кропу.
Інгредієнти:
перловка (крупа) – 280 м;
куряча грудка – 1 шт.;
цибуля (великий) – 1 шт.;
печериці – 300 г;
дрібна сіль – за смаком;
лист лавра – 2 шт.;
соняшникова олія – 5 ст. ложок.
Приготування
У ємність мультиварки наливаємо олію і встановлюємо режим «Смаження». Нарізані печериці обсмажуємо на цьому маслі до початку випарювання рідини. Потім додаємо до них філе курячої грудки, подрібнене кубиками в три сантиметри. Коли м'ясо побіліє і почне разом з грибами прихоплюватися скоринкою, тоді ми всі присипаємо сіллю, додаємо дрібно нашатковану цибулю і смажимо все разом до м'якості лучка. Тепер розкладаємо по всій площі дна мультиварки крупу, яку ми попередньо вымочили протягом 5-6 годин в чистої, холодної воді. Заливаємо водою (25 склянки) і кладемо в неї листи ароматного лавра. Перемикаємо мультиварку на режим «Гасіння» і готуємо смачну кашку з перловки з грибами і з м'ясом протягом 2 годин 15 хвилин.
Рецепт смачною перлової каші з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Промиваємо від пилку і сміття перлову крупу. Після заливаємо її чистою холодною водою і залишаємо в такому вигляді не менш ніж на 8-9 годин. Зливаємо і переміщаємо крупу в каструльку. Заливаємо її водою, яка повинна виступати від краю крупи на два пальці вище. Варимо кашу на плиті близько 15 годин, попередньо підсолюємо її за смаком.
Підготовлену м'якоть свинини ріжемо на шматочки у вигляді великих кубиків. Викладаємо їх на прогріту тефлонову сковороду без масла. Коли виділився сік почне випаровуватися, доливаємо до м'яса соняшникова олія, продавлюємо сюди зубки часнику через прес і трохи присипаємо все сіллю. Моркву спочатку нарізаємо тонкими кільцями, а після подрібнюємо їх у соломку і викладаємо в м'ясо з часником. Слідом сюди ж додаємо нарізану як можна дрібніше цибулю і, перемішавши, тримаємо на вогні до готовності.
Весь вміст сковороди переміщуємо у вже готову перловку, доливаємо 100-120 мл води, накриваємо і тримаємо нашу страву на ледве тліючому вогні ще 20-25 хвилин.
Перлова каша з м'ясом у горщику в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Промиту належним чином перлову крупу на нічний час (до ранку) заливаємо водою.
Добре вимиваємо вирізку яловичини і подрібнюємо її гострим ножем у вигляді довгих тонких шматочків. Трохи обсмажуємо на сухій сковороді (з однією ложкою масла), а після додаємо до м'яса цибулю, нарізану дуже тонкими півкільцями і відразу ж доливаємо соняшникову олію. Підсолюємо яловичину і смажимо її до повної готовності. Потім зливаємо воду з нашої замоченою крупи і перекладаємо її в сковороду. Перемішуємо з м'ясом і переміщаємо в горщик (горщики) так, щоб крупа не діставала до горла десь на 3-4 сантиметри. У питній воді розмішуємо приправу для м'яса і заливаємо нею вміст горщика, покривши крупу плюс 1 сантиметр. Готуємо перловку з яловичиною в духовці, добре прогрітій до 200 градусів протягом 65 хвилин. Потім знижуємо температуру до 180-185 градусів і тримаємо страву ще 35 хвилин. У готову перловку кладемо кубик вершкового масла і трохи зелені кропу.
Перлова каша з м'ясом і грибами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
У ємність мультиварки наливаємо олію і встановлюємо режим «Смаження». Нарізані печериці обсмажуємо на цьому маслі до початку випарювання рідини. Потім додаємо до них філе курячої грудки, подрібнене кубиками в три сантиметри. Коли м'ясо побіліє і почне разом з грибами прихоплюватися скоринкою, тоді ми всі присипаємо сіллю, додаємо дрібно нашатковану цибулю і смажимо все разом до м'якості лучка. Тепер розкладаємо по всій площі дна мультиварки крупу, яку ми попередньо вымочили протягом 5-6 годин в чистої, холодної воді. Заливаємо водою (25 склянки) і кладемо в неї листи ароматного лавра. Перемикаємо мультиварку на режим «Гасіння» і готуємо смачну кашку з перловки з грибами і з м'ясом протягом 2 годин 15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Перлова каша на воді - рецепт
Знаючи деякі секрети приготування простий каші, навіть звичайну перловку можна перетворити в чудово смачна страва. Далі опишемо три основних рецепта
Як приготувати перлову кашу в мультиварці?
Не секрет, що головним достоїнством мультиварки є швидке і бесхлопотное приготування різних каш. В цій статті детально опишемо, як створити чудову
Перлова каша - рецепти приготування
Відому кожному звичайну перловку можна приготувати по-новому, дотримуючись докладним рецептами, які описані далі. Розповімо, як урізноманітнити склад
Перловка з грибами
Перловка - неймовірно корисна каша, ну а якщо ви не хочете готувати її на молоці, то зробіть більш ситний варіант - перловку з грибами. До речі, до
Перлова каша з тушонкою
Перловка містить масу вітамінів і велику кількість клітковини, але, тим не менш, в сучасній кулінарії вона не користується великим попитом. Давайте,
Перлова каша в мультиварці
Перловка - це багатюще джерело білків і вуглеводів. Але фаворитом серед круп вона не є, і багато господині готують її досить рідко. Давайте