Млинці на сироватці
Млинці на сироватці виходять неймовірно апетитними, золотистими і дуже смачними! Печуться вони досить просто, а подавати до столу з чим їх можна завгодно: з медом, зі сметаною або варенням.
Інгредієнти:
сироватка – 960 мл;
борошно – 870 м;
яйце – 3 шт.;
цукор – 45 г;
швидкорозчинні сухі дріжджі – 10 г;
ванілін;
масло рослинне – 55 мл;
масло вершкове – 20 р.
Приготування
Перед тим як замісити дріжджове тісто на млинці, сироватку підігріваємо в мікрохвильовій печі. Потім розчиняємо в ній сухі дріжджі, додаємо цукор і ванілін. В охолоджену суміш розбиваємо яйця, додаємо просіяне борошно і замішуємо віночком рідкувате тісто. Накриваємо посуд чистою серветкою і ставимо на 40 хвилин у тепле місце. Коли тісто збільшиться вдвічі і «запузырится» його знову перемішуємо і вливаємо трохи рослинного масла. Чавунну сковороду змащуємо вершковим маслом, добре накаляем і акуратно виливаємо на середину один ополоник тесту. Випікаємо пишні млинці на сироватці на середньому вогні, а потім перевертаємо лопаткою і підрум'янюємо до готовності. Викладаємо їх стопкою на плоску тарілку, змащуємо поверхню м'яким вершковим маслом і подаємо до столу з коханою добавкою.
Інгредієнти:
сироватка – 970 мл;
яйце – 3 шт.;
сіль – 5 р;
борошно – 790 г;
цукор – 95 г;
масло рослинне – 75 мл.
Приготування
У глибокий посуд розбиваємо яйця, додаємо дрібку солі, цукор і збиваємо масу міксером до розчинення сухих інгредієнтів. Потім додаємо трохи харчової соди і вливаємо сироватку. Ретельно перемішуємо масу, додаємо рослинне масло і невеликими порціями всипаємо просіяне борошно, замішуючи рідке тісто. Сковороду добре прогріваємо, наливаємо невелику кількість тіста і випікаємо млинці з двох сторін. Складаємо їх стопкою на тарілку і подаємо до столу з коханою добавкою.
Інгредієнти:
сироватка домашня – 980 мл;
борошно – 780 г;
ванілін;
сода – 1 ч. ложка;
цукор – 95 г;
сіль – пучку;
олія – для смаження.
Приготування
В теплу сироватку висипаємо просіяне борошно, ретельно перемішуємо і злегка збиваємо вінчиком, щоб не залишилися грудочки. Потім кидаємо ложку соди, цукор, ванілін, сіль і знову перемішуємо. Додаємо за смаком цукор і залишаємо тісто на кілька хвилин. Коли воно почне пузиритися, накриваємо зверху чистою тканинною серветкою і прибираємо на 25 хвилин у тепле місце. Після цього вливаємо рослинне масло. Чавунну сковороду добре розігріваємо, наливаємо в неї трохи тіста, рівномірно розподіляємо його і випікаємо млинці по кілька хвилин, а потім акуратно перевертаємо і смажимо до золотистого кольору із зворотного боку.
Інгредієнти:
сироватка домашня – 980 мл;
борошно – 480 м;
яйце – 4 шт.;
масло рослинне – 85 мл;
сіль – щіпка;
цукор – 95 г;
сода – щіпка.
Приготування
Пів-літри сироватки виливаємо в ковшичек і підігріваємо на середньому вогні, не доводячи до закипання. Тим часом в миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і збиваємо міксером. Не зупиняючись, акуратно вливаємо гарячу сироватку і перемішуємо до збільшення маси в об'ємі. Соду гасимо в останньому кисломолочному продукті. У заварную суміш поступово всипаємо просіяне борошно і виливаємо холодну сироватку. Замішуємо досить рідке тісто і додаємо олію. Випікаємо млинці на розігрітій чавунній сковороді, наливаючи ополоником по тонкому шару. Далі складаємо їх стопкою на тарілку і подаємо до столу з рідким медом, сметаною, згущеним молоком або ягідним варенням .
Рецепт млинців на молочній сироватці
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим як замісити дріжджове тісто на млинці, сироватку підігріваємо в мікрохвильовій печі. Потім розчиняємо в ній сухі дріжджі, додаємо цукор і ванілін. В охолоджену суміш розбиваємо яйця, додаємо просіяне борошно і замішуємо віночком рідкувате тісто. Накриваємо посуд чистою серветкою і ставимо на 40 хвилин у тепле місце. Коли тісто збільшиться вдвічі і «запузырится» його знову перемішуємо і вливаємо трохи рослинного масла. Чавунну сковороду змащуємо вершковим маслом, добре накаляем і акуратно виливаємо на середину один ополоник тесту. Випікаємо пишні млинці на сироватці на середньому вогні, а потім перевертаємо лопаткою і підрум'янюємо до готовності. Викладаємо їх стопкою на плоску тарілку, змащуємо поверхню м'яким вершковим маслом і подаємо до столу з коханою добавкою.
Рецепт тонких млинців на сироватці
Інгредієнти:
Приготування
У глибокий посуд розбиваємо яйця, додаємо дрібку солі, цукор і збиваємо масу міксером до розчинення сухих інгредієнтів. Потім додаємо трохи харчової соди і вливаємо сироватку. Ретельно перемішуємо масу, додаємо рослинне масло і невеликими порціями всипаємо просіяне борошно, замішуючи рідке тісто. Сковороду добре прогріваємо, наливаємо невелику кількість тіста і випікаємо млинці з двох сторін. Складаємо їх стопкою на тарілку і подаємо до столу з коханою добавкою.
Млинці на сироватці без яєць
Інгредієнти:
Приготування
В теплу сироватку висипаємо просіяне борошно, ретельно перемішуємо і злегка збиваємо вінчиком, щоб не залишилися грудочки. Потім кидаємо ложку соди, цукор, ванілін, сіль і знову перемішуємо. Додаємо за смаком цукор і залишаємо тісто на кілька хвилин. Коли воно почне пузиритися, накриваємо зверху чистою тканинною серветкою і прибираємо на 25 хвилин у тепле місце. Після цього вливаємо рослинне масло. Чавунну сковороду добре розігріваємо, наливаємо в неї трохи тіста, рівномірно розподіляємо його і випікаємо млинці по кілька хвилин, а потім акуратно перевертаємо і смажимо до золотистого кольору із зворотного боку.
Заварні млинці на сироватці
Інгредієнти:
Приготування
Пів-літри сироватки виливаємо в ковшичек і підігріваємо на середньому вогні, не доводячи до закипання. Тим часом в миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і збиваємо міксером. Не зупиняючись, акуратно вливаємо гарячу сироватку і перемішуємо до збільшення маси в об'ємі. Соду гасимо в останньому кисломолочному продукті. У заварную суміш поступово всипаємо просіяне борошно і виливаємо холодну сироватку. Замішуємо досить рідке тісто і додаємо олію. Випікаємо млинці на розігрітій чавунній сковороді, наливаючи ополоником по тонкому шару. Далі складаємо їх стопкою на тарілку і подаємо до столу з рідким медом, сметаною, згущеним молоком або ягідним варенням .
Рекомендуємо добрі рецепти
Млинці без яєць на молоці
Млинцеве тісто приваблює тим, що його завжди можна приготувати на будь-якій основі, замінюючи або зовсім не додаючи деякі продукти. Наприклад, без
Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
Пишні оладки на сироватці
Багато хто думає, що з сироватки хорошою випічки не вийде, і абсолютно даремно. Постараємося довести зворотне, запропонувавши рецепти чудових пишних
Смачні млинці на кефірі
Хто сказав, що млинці готують тільки на молоці? На кефірі виходять дуже навіть чудовий пишні та смачні млинці! Якщо ви ще не куштували млинці на
Млинці з кукурудзяного борошна
Млинці - чудове блюдо російської кухні, яке обожнюють і дорослі, і діти. Готують їх різними способами і подають з соусами, варенням, сметаною. І
Млинці на ряжанці
Млинці - популярне блюдо російської кухні. На чому їх тільки не готують: на воді, кефірі, кисляку, молоці. А ми сьогодні розповімо вам, як їх смачно