Вернуться назад Распечатать

Млинці на сироватці

Млинці на сироватці
Млинці на сироватці виходять неймовірно апетитними, золотистими і дуже смачними! Печуться вони досить просто, а подавати до столу з чим їх можна завгодно: з медом, зі сметаною або варенням.

Рецепт млинців на молочній сироватці


Інгредієнти:

  • сироватка – 960 мл;

  • борошно – 870 м;

  • яйце – 3 шт.;

  • цукор – 45 г;

  • швидкорозчинні сухі дріжджі – 10 г;

  • ванілін;

  • масло рослинне – 55 мл;

  • масло вершкове – 20 р.


  • Приготування
    Перед тим як замісити дріжджове тісто на млинці, сироватку підігріваємо в мікрохвильовій печі. Потім розчиняємо в ній сухі дріжджі, додаємо цукор і ванілін. В охолоджену суміш розбиваємо яйця, додаємо просіяне борошно і замішуємо віночком рідкувате тісто. Накриваємо посуд чистою серветкою і ставимо на 40 хвилин у тепле місце. Коли тісто збільшиться вдвічі і «запузырится» його знову перемішуємо і вливаємо трохи рослинного масла. Чавунну сковороду змащуємо вершковим маслом, добре накаляем і акуратно виливаємо на середину один ополоник тесту. Випікаємо пишні млинці на сироватці на середньому вогні, а потім перевертаємо лопаткою і підрум'янюємо до готовності. Викладаємо їх стопкою на плоску тарілку, змащуємо поверхню м'яким вершковим маслом і подаємо до столу з коханою добавкою.

    Рецепт тонких млинців на сироватці


    Інгредієнти:

  • сироватка – 970 мл;

  • яйце – 3 шт.;

  • сіль – 5 р;

  • борошно – 790 г;

  • цукор – 95 г;

  • масло рослинне – 75 мл.


  • Приготування
    У глибокий посуд розбиваємо яйця, додаємо дрібку солі, цукор і збиваємо масу міксером до розчинення сухих інгредієнтів. Потім додаємо трохи харчової соди і вливаємо сироватку. Ретельно перемішуємо масу, додаємо рослинне масло і невеликими порціями всипаємо просіяне борошно, замішуючи рідке тісто. Сковороду добре прогріваємо, наливаємо невелику кількість тіста і випікаємо млинці з двох сторін. Складаємо їх стопкою на тарілку і подаємо до столу з коханою добавкою.

    Млинці на сироватці без яєць


    Інгредієнти:

  • сироватка домашня – 980 мл;

  • борошно – 780 г;

  • ванілін;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • цукор – 95 г;

  • сіль – пучку;

  • олія – для смаження.


  • Приготування
    В теплу сироватку висипаємо просіяне борошно, ретельно перемішуємо і злегка збиваємо вінчиком, щоб не залишилися грудочки. Потім кидаємо ложку соди, цукор, ванілін, сіль і знову перемішуємо. Додаємо за смаком цукор і залишаємо тісто на кілька хвилин. Коли воно почне пузиритися, накриваємо зверху чистою тканинною серветкою і прибираємо на 25 хвилин у тепле місце. Після цього вливаємо рослинне масло. Чавунну сковороду добре розігріваємо, наливаємо в неї трохи тіста, рівномірно розподіляємо його і випікаємо млинці по кілька хвилин, а потім акуратно перевертаємо і смажимо до золотистого кольору із зворотного боку.

    Заварні млинці на сироватці


    Інгредієнти:

  • сироватка домашня – 980 мл;

  • борошно – 480 м;

  • яйце – 4 шт.;

  • масло рослинне – 85 мл;

  • сіль – щіпка;

  • цукор – 95 г;

  • сода – щіпка.


  • Приготування
    Млинці на сироватці

    Пів-літри сироватки виливаємо в ковшичек і підігріваємо на середньому вогні, не доводячи до закипання. Тим часом в миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і збиваємо міксером. Не зупиняючись, акуратно вливаємо гарячу сироватку і перемішуємо до збільшення маси в об'ємі. Соду гасимо в останньому кисломолочному продукті. У заварную суміш поступово всипаємо просіяне борошно і виливаємо холодну сироватку. Замішуємо досить рідке тісто і додаємо олію. Випікаємо млинці на розігрітій чавунній сковороді, наливаючи ополоником по тонкому шару. Далі складаємо їх стопкою на тарілку і подаємо до столу з рідким медом, сметаною, згущеним молоком або ягідним варенням .