Млинці на сироватці виходять неймовірно апетитними, золотистими і дуже смачними! Печуться вони досить просто, а подавати до столу з чим їх можна завгодно: з медом, зі сметаною або варенням.
Рецепт млинців на молочній сироватці
Інгредієнти: сироватка – 960 мл; борошно – 870 м; яйце – 3 шт.; цукор – 45 г; швидкорозчинні сухі дріжджі – 10 г; ванілін; масло рослинне – 55 мл; масло вершкове – 20 р. Приготування Перед тим як замісити дріжджове тісто на млинці, сироватку підігріваємо в мікрохвильовій печі. Потім розчиняємо в ній сухі дріжджі, додаємо цукор і ванілін. В охолоджену суміш розбиваємо яйця, додаємо просіяне борошно і замішуємо віночком рідкувате тісто. Накриваємо посуд чистою серветкою і ставимо на 40 хвилин у тепле місце. Коли тісто збільшиться вдвічі і «запузырится» його знову перемішуємо і вливаємо трохи рослинного масла. Чавунну сковороду змащуємо вершковим маслом, добре накаляем і акуратно виливаємо на середину один ополоник тесту. Випікаємо пишні млинці на сироватці на середньому вогні, а потім перевертаємо лопаткою і підрум'янюємо до готовності. Викладаємо їх стопкою на плоску тарілку, змащуємо поверхню м'яким вершковим маслом і подаємо до столу з коханою добавкою.
Рецепт тонких млинців на сироватці
Інгредієнти: сироватка – 970 мл; яйце – 3 шт.; сіль – 5 р; борошно – 790 г; цукор – 95 г; масло рослинне – 75 мл. Приготування У глибокий посуд розбиваємо яйця, додаємо дрібку солі, цукор і збиваємо масу міксером до розчинення сухих інгредієнтів. Потім додаємо трохи харчової соди і вливаємо сироватку. Ретельно перемішуємо масу, додаємо рослинне масло і невеликими порціями всипаємо просіяне борошно, замішуючи рідке тісто. Сковороду добре прогріваємо, наливаємо невелику кількість тіста і випікаємо млинці з двох сторін. Складаємо їх стопкою на тарілку і подаємо до столу з коханою добавкою.
Млинці на сироватці без яєць
Інгредієнти: сироватка домашня – 980 мл; борошно – 780 г; ванілін; сода – 1 ч. ложка; цукор – 95 г; сіль – пучку; олія – для смаження. Приготування В теплу сироватку висипаємо просіяне борошно, ретельно перемішуємо і злегка збиваємо вінчиком, щоб не залишилися грудочки. Потім кидаємо ложку соди, цукор, ванілін, сіль і знову перемішуємо. Додаємо за смаком цукор і залишаємо тісто на кілька хвилин. Коли воно почне пузиритися, накриваємо зверху чистою тканинною серветкою і прибираємо на 25 хвилин у тепле місце. Після цього вливаємо рослинне масло. Чавунну сковороду добре розігріваємо, наливаємо в неї трохи тіста, рівномірно розподіляємо його і випікаємо млинці по кілька хвилин, а потім акуратно перевертаємо і смажимо до золотистого кольору із зворотного боку.
Заварні млинці на сироватці
Інгредієнти: сироватка домашня – 980 мл; борошно – 480 м; яйце – 4 шт.; масло рослинне – 85 мл; сіль – щіпка; цукор – 95 г; сода – щіпка. Приготування Пів-літри сироватки виливаємо в ковшичек і підігріваємо на середньому вогні, не доводячи до закипання. Тим часом в миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і збиваємо міксером. Не зупиняючись, акуратно вливаємо гарячу сироватку і перемішуємо до збільшення маси в об'ємі. Соду гасимо в останньому кисломолочному продукті. У заварную суміш поступово всипаємо просіяне борошно і виливаємо холодну сироватку. Замішуємо досить рідке тісто і додаємо олію. Випікаємо млинці на розігрітій чавунній сковороді, наливаючи ополоником по тонкому шару. Далі складаємо їх стопкою на тарілку і подаємо до столу з рідким медом, сметаною, згущеним молоком або ягідним варенням .