Плов без м'яса – рецепт приготування
Плов – смачне і ситне блюдо, яке знайоме кожному. Але, виявляється, це блюдо можна приготувати і для пісного столу. Як приготувати смачний плов без м'яса, ми вам зараз і розповімо.
Інгредієнти:
цибуля – 300 г;
олія – 200 мл;
рис круглий – 2 склянки;
морква – 270 г;
сіль;
спеції .
Приготування
Ретельно промиваємо рис. Потім його замочуємо і залишаємо на годинку. Тим часом готуємо і подрібнюємо овочі. У казан вливаємо олію і добре прогріваємо. Відправляємо в нього овочі і пасеруємо їх. Вливаємо в казан 3 склянки окропу, солимо і кидаємо рис. Накриваємо кришкою. Варимо 3 хвилини після закипання на сильному вогні, потім ще 7 хвилин на середньому і ще 2 хвилини на слабкому вогні. Кришка повинна бути щільно закрита. Після цього казан знімаємо з вогню, але не відкриваємо. А хвилин через 20 плов буде готовий до вживання.
Інгредієнти:
рис круглозернистий – 1 кг;
морква – 400 г;
зіра – 2 ч. ложки;
цибуля – 280 м;
масло рослинне – 250 мл;
родзинки – 240 г;
сіль.
Приготування
Очищені, вимиті подрібнюємо овочі: цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву ріжемо соломкою. Наливаємо масло в казан і нагріваємо його. Потім кладемо в нього цибулю, моркву і доводимо до її м'якості. А щоб овочі готувалися рівномірно, їх потрібно обов'язково перемішувати. Коли зажарка готова, вливаємо 2 літра води. Кладемо сіль, перець, зіру і вимитий родзинки. В останню чергу кладемо промитий рис. На великому вогні доводимо до випаровування всієї води. Тепер збираємо рис від країв казана до центру. В отриманій гірці робимо поглиблення до самого низу – повинна википіти залишилася волога. Тепер накриваємо казан рушником, а потім ще кришкою. Вогонь при цьому робимо мінімальним. Приблизно через півгодини плов з родзинками без м'яса можна перемішати і помістити на блюдо.
Інгредієнти:
рис – 900 г;
морква – 300 г;
печериці – 800 г;
цибуля – 350 г;
сіль;
масло – 280 мл;
часник – 2 головки;
спеції.
Приготування
Як завжди, починаємо з овочів – чистимо їх і подрібнюємо. Рис добре миємо, а після цього замочуємо на півгодини в холодній воді. У мультиварочную чашу наливаємо масло, встановлюємо програму «Випічка». Закладаємо подрібнені овочі і обсмажуємо хвилин 10 при відкритій кришці. Додаємо печериці, солимо, кладемо спеції і в тому ж режимі готуємо ще 10 хвилин. Потім зливаємо воду з рису, а сам рис кладемо в мультиварочную чашу. Заливаємо його 15 л води, вставляємо головки часнику. Чистити їх не потрібно, достатньо просто добре вимити і зрізати трохи знизу. У режимі «Плов» готуємо до сигналу. Потім вміст чаші акуратно розмішуємо і викладаємо плов на блюдо. Приємного всім апетиту!
Плов без м'яса – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно промиваємо рис. Потім його замочуємо і залишаємо на годинку. Тим часом готуємо і подрібнюємо овочі. У казан вливаємо олію і добре прогріваємо. Відправляємо в нього овочі і пасеруємо їх. Вливаємо в казан 3 склянки окропу, солимо і кидаємо рис. Накриваємо кришкою. Варимо 3 хвилини після закипання на сильному вогні, потім ще 7 хвилин на середньому і ще 2 хвилини на слабкому вогні. Кришка повинна бути щільно закрита. Після цього казан знімаємо з вогню, але не відкриваємо. А хвилин через 20 плов буде готовий до вживання.
Плов з родзинками без м'яса – узбецький рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Очищені, вимиті подрібнюємо овочі: цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву ріжемо соломкою. Наливаємо масло в казан і нагріваємо його. Потім кладемо в нього цибулю, моркву і доводимо до її м'якості. А щоб овочі готувалися рівномірно, їх потрібно обов'язково перемішувати. Коли зажарка готова, вливаємо 2 літра води. Кладемо сіль, перець, зіру і вимитий родзинки. В останню чергу кладемо промитий рис. На великому вогні доводимо до випаровування всієї води. Тепер збираємо рис від країв казана до центру. В отриманій гірці робимо поглиблення до самого низу – повинна википіти залишилася волога. Тепер накриваємо казан рушником, а потім ще кришкою. Вогонь при цьому робимо мінімальним. Приблизно через півгодини плов з родзинками без м'яса можна перемішати і помістити на блюдо.
Плов без м'яса з грибами – рецепт приготування в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Як завжди, починаємо з овочів – чистимо їх і подрібнюємо. Рис добре миємо, а після цього замочуємо на півгодини в холодній воді. У мультиварочную чашу наливаємо масло, встановлюємо програму «Випічка». Закладаємо подрібнені овочі і обсмажуємо хвилин 10 при відкритій кришці. Додаємо печериці, солимо, кладемо спеції і в тому ж режимі готуємо ще 10 хвилин. Потім зливаємо воду з рису, а сам рис кладемо в мультиварочную чашу. Заливаємо його 15 л води, вставляємо головки часнику. Чистити їх не потрібно, достатньо просто добре вимити і зрізати трохи знизу. У режимі «Плов» готуємо до сигналу. Потім вміст чаші акуратно розмішуємо і викладаємо плов на блюдо. Приємного всім апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Узбецький плов - рецепт
Існує кілька різновидів плову, проте найпоширенішим і улюбленим є саме узбецький варіант. Пропонуємо три рецепта цього чудового страви, які
Як приготувати плов зі свининою в мультиварці?
Багато власниці мультиварки стверджують, що головним достоїнством цього диво-приладу є можливість готувати обід практично без присутності кухаря на
Як приготувати плов в казані?
Не секрет, що ідеальним плов завжди виходить, приготований саме в чавунному посуді. Завдяки цьому нехитрому прийому страва виходить неймовірно
Плов з родзинками
Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
Плов з качки
Класичний варіант плову, звичайно ж, готуватися з бараниною. Але наші домогосподарки люблять проводити експерименти, і тому замінюють її яловичиною,
Плов з нутом
Плов - це улюблене багатьма страва азіатської кухні. Справжній узбецький плов готують з нутом, так званим турецьким горохом. Ось про такий варіант