Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Плов без м'яса – рецепт приготування

Плов без м'яса – рецепт приготування

10-04-2016, 21:49
899
Плов без м'яса – рецепт приготування
Плов – смачне і ситне блюдо, яке знайоме кожному. Але, виявляється, це блюдо можна приготувати і для пісного столу. Як приготувати смачний плов без м'яса, ми вам зараз і розповімо.

Плов без м'яса – рецепт


Інгредієнти:

  • цибуля – 300 г;

  • олія – 200 мл;

  • рис круглий – 2 склянки;

  • морква – 270 г;

  • сіль;

  • спеції .


  • Приготування
    Ретельно промиваємо рис. Потім його замочуємо і залишаємо на годинку. Тим часом готуємо і подрібнюємо овочі. У казан вливаємо олію і добре прогріваємо. Відправляємо в нього овочі і пасеруємо їх. Вливаємо в казан 3 склянки окропу, солимо і кидаємо рис. Накриваємо кришкою. Варимо 3 хвилини після закипання на сильному вогні, потім ще 7 хвилин на середньому і ще 2 хвилини на слабкому вогні. Кришка повинна бути щільно закрита. Після цього казан знімаємо з вогню, але не відкриваємо. А хвилин через 20 плов буде готовий до вживання.

    Плов з родзинками без м'яса – узбецький рецепт


    Інгредієнти:

  • рис круглозернистий – 1 кг;

  • морква – 400 г;

  • зіра – 2 ч. ложки;

  • цибуля – 280 м;

  • масло рослинне – 250 мл;

  • родзинки – 240 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Очищені, вимиті подрібнюємо овочі: цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву ріжемо соломкою. Наливаємо масло в казан і нагріваємо його. Потім кладемо в нього цибулю, моркву і доводимо до її м'якості. А щоб овочі готувалися рівномірно, їх потрібно обов'язково перемішувати. Коли зажарка готова, вливаємо 2 літра води. Кладемо сіль, перець, зіру і вимитий родзинки. В останню чергу кладемо промитий рис. На великому вогні доводимо до випаровування всієї води. Тепер збираємо рис від країв казана до центру. В отриманій гірці робимо поглиблення до самого низу – повинна википіти залишилася волога. Тепер накриваємо казан рушником, а потім ще кришкою. Вогонь при цьому робимо мінімальним. Приблизно через півгодини плов з родзинками без м'яса можна перемішати і помістити на блюдо.

    Плов без м'яса з грибами – рецепт приготування в мультиварці


    Інгредієнти:

  • рис – 900 г;

  • морква – 300 г;

  • печериці – 800 г;

  • цибуля – 350 г;

  • сіль;

  • масло – 280 мл;

  • часник – 2 головки;

  • спеції.


  • Приготування
    Як завжди, починаємо з овочів – чистимо їх і подрібнюємо. Рис добре миємо, а після цього замочуємо на півгодини в
    Плов без м'яса – рецепт приготування
    холодній воді. У мультиварочную чашу наливаємо масло, встановлюємо програму «Випічка». Закладаємо подрібнені овочі і обсмажуємо хвилин 10 при відкритій кришці. Додаємо печериці, солимо, кладемо спеції і в тому ж режимі готуємо ще 10 хвилин. Потім зливаємо воду з рису, а сам рис кладемо в мультиварочную чашу. Заливаємо його 15 л води, вставляємо головки часнику. Чистити їх не потрібно, достатньо просто добре вимити і зрізати трохи знизу. У режимі «Плов» готуємо до сигналу. Потім вміст чаші акуратно розмішуємо і викладаємо плов на блюдо. Приємного всім апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Узбецький плов - рецепт
    Узбецький плов - рецепт
    Існує кілька різновидів плову, проте найпоширенішим і улюбленим є саме узбецький варіант. Пропонуємо три рецепта цього чудового страви, які
    Як приготувати плов зі свининою в мультиварці?
    Як приготувати плов зі свининою в мультиварці?
    Багато власниці мультиварки стверджують, що головним достоїнством цього диво-приладу є можливість готувати обід практично без присутності кухаря на
    Як приготувати плов в казані?
    Як приготувати плов в казані?
    Не секрет, що ідеальним плов завжди виходить, приготований саме в чавунному посуді. Завдяки цьому нехитрому прийому страва виходить неймовірно
    Плов з родзинками
    Плов з родзинками
    Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
    Плов з качки
    Плов з качки
    Класичний варіант плову, звичайно ж, готуватися з бараниною. Але наші домогосподарки люблять проводити експерименти, і тому замінюють її яловичиною,
    Плов з нутом
    Плов з нутом
    Плов - це улюблене багатьма страва азіатської кухні. Справжній узбецький плов готують з нутом, так званим турецьким горохом. Ось про такий варіант