Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » М'ясо, запечене в рукаві

М'ясо, запечене в рукаві

10-04-2016, 21:26
972
М'ясо, запечене в рукаві
Сьогодні пропонуємо запекти м'ясо в духовці в рукаві. Таким способом пересушити страва буде просто неможливо.

Рецепт запеченої яловичини шматком в рукаві в духовці


Інгредієнти:

  • яловичина (одним шматком) – 15 - 17 кг;

  • майонез – 180 г;

  • вершки (20%) – 100 г;

  • велика сіль – за смаком;

  • лимон – 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста (середній) – 2 шт.;

  • картопля – 5-6 бульб.


  • Приготування
    Добре вимиваємо суцільний (бажано довгастий) шматок яловичини. Картоплю нарізаємо на довгі, але не тонкі часточки. З'єднуємо у великій піалі вершки з жирним майонезом. Просушений шматок яловичини ми ретельно, з усіх його сторін натираємо крупною сіллю, а от картоплю з півкільцями цибулі складаємо в глибоку миску, присипаємо по своєму смаку кухонною сіллю і перемішуємо. На шматку м'яса робимо глибокі надрізи на відстані 15 сантиметрів, так щоб яловичина була схожа на розкладається книгу. Половиною суміші з вершків та майонезу добре промазуємо шматок м'яса у всіх доступних місцях, а другу частину нашого соусу викладаємо в миску з картоплею і, перемішуючи рівномірно розподіляємо. У наявні надрізи вставляємо по одній часточці свіжого лимона.
    В рукав, призначений для запікання, кладемо трохи картоплі, потім по центру розміщуємо шматок м'яса, який з боків і спереду теж закриваємо картоплею. Зав'язавши рукав розміщуємо його на широкий лист, який виставляємо вже прогріту до 200 градусів духовку. Запікаємо страву 1 годину і 25 хвилин, але за 15 хвилин до закінчення розрізаємо рукав і добре все підрум'янюємо.

    Буженина з яловичини в рукаві, в духовці


    Інгредієнти:

  • яловича вирізка – 1-12 кг;

  • молочна сироватка – 1 л;

  • часник – 5-6 зубків;

  • кухонна сіль – 2 щіпки;

  • соєвий соус – 50 мл;

  • гірчиця – 1 ст. ложка;

  • суміш перців – 05 ч. ложки;

  • спеції (зіра, орегано) – по 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Вимитий суцільний шматок яловичої вирізки занурюємо в глибоку миску з молочною сироваткою і даємо м'яса постояти протягом 15 годин. Після, кожен зубок очищеного часнику нарізаємо часточками і в пророблені ножем отвори в м'ясі проштовхуємо ці часточки. В блюдечку з'єднуємо сіль із сумішшю перців і ароматними спеціями, перемішуємо і натираємо цим всім м'ясо з усіх боків. У невелику піалу наливаємо соєвий соус і розмішуємо в ньому гірчицю. Тепер цією сумішшю обмазуємо вирізку і поміщаємо її в відрізаний достатнього розміру рукав, який закриваємо і переміщаємо в духовку, розташувавши на деку. При 210 градусах готуємо буженину протягом 60 хвилин, а для рум'яності тримаємо яловичину в духовці ще хвилин 10 розрізавши поверху рукав.

    М'ясо на шпажках, запечена в рукаві


    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини – 1 кг;

  • гострий кетчуп – 100 г;

  • жирний майонез – 100 г;

  • солоний соєвий соус – 50 г;

  • перець – за смаком.


  • Приготування
    М'ясо, запечене в рукаві

    У зручній ємності з'єднуємо жирний майонез, гострий кетчуп і вливаємо до них солоний соєвий соус. Готуємо належним чином м'якоть свинини до приготування і нарізаємо її 5-6 сантиметровими шматочками. Поміщаємо їх у миску з високими бортами, присипаємо індивідуально за своїм смаком перцем і заливаємо приготовленим маринадом, перемішуємо все м'ясо і відставляємо в сторону хвилин на сорок. Далі шматочки м'яса наколюємо на дерев'яні шпажки і покласти їх акуратно в рукав, щоб не порвати. На відповідний лист розміщуємо шашлички, закриті в рукаві і запікаємо їх близько однієї години при 205 градусах. Потім включаємо в духовці «Гриль» і, розрізавши широко рукав, тримаємо м'ясо ще близько 8-10 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курка з картоплею в рукаві в духовці
    Курка з картоплею в рукаві в духовці
    Поєднання курятини і картоплі завжди виручає хазяєчок, коли потрібно швидко приготувати дуже смачне поживне блюдо для великої компанії. Далі
    Свинина в рукаві для запікання
    Свинина в рукаві для запікання
    Приготувати чудове блюдо з м'яса, не витративши при цьому багато часу на підготовку складових страви і, не перепачкав гору посуду - це цілком реальне
    Кролик в духовці в рукаві
    Кролик в духовці в рукаві
    Дотримуючись докладним рецептами, які описані далі, ви зможете приготувати чудову страву з кролятини. Розповімо, як зробити м'ясо ніжним, м'яким,
    Гомілка індички в духовці
    Гомілка індички в духовці
    З гомілки індички може вийти дуже шикарний обід, особливо якщо запекти її за нашими рекомендаціями. Далі докладно розповімо, як оригінально
    Маринад для яловичини для запікання в духовці
    Маринад для яловичини для запікання в духовці
    Навіть таке примхливе м'ясо, яловичина можна зробити неймовірно м'яким, ніжним і чудово ароматним. Для цього перед запіканням зазвичай використовують
    Буженина в рукаві
    Буженина в рукаві
    Буженина - це дуже смачне запечене м'ясо. Її готують в духовці, мультиварці, аерогрилі. І сьогодні ми з вами поділимося парочкою простих рецептів