Сьогодні пропонуємо запекти м'ясо в духовці в рукаві. Таким способом пересушити страва буде просто неможливо.
Рецепт запеченої яловичини шматком в рукаві в духовці
Інгредієнти: яловичина (одним шматком) – 15 - 17 кг; майонез – 180 г; вершки (20%) – 100 г; велика сіль – за смаком; лимон – 1 шт.; цибуля ріпчаста (середній) – 2 шт.; картопля – 5-6 бульб. Приготування Добре вимиваємо суцільний (бажано довгастий) шматок яловичини. Картоплю нарізаємо на довгі, але не тонкі часточки. З'єднуємо у великій піалі вершки з жирним майонезом. Просушений шматок яловичини ми ретельно, з усіх його сторін натираємо крупною сіллю, а от картоплю з півкільцями цибулі складаємо в глибоку миску, присипаємо по своєму смаку кухонною сіллю і перемішуємо. На шматку м'яса робимо глибокі надрізи на відстані 15 сантиметрів, так щоб яловичина була схожа на розкладається книгу. Половиною суміші з вершків та майонезу добре промазуємо шматок м'яса у всіх доступних місцях, а другу частину нашого соусу викладаємо в миску з картоплею і, перемішуючи рівномірно розподіляємо. У наявні надрізи вставляємо по одній часточці свіжого лимона.
В рукав, призначений для запікання, кладемо трохи картоплі, потім по центру розміщуємо шматок м'яса, який з боків і спереду теж закриваємо картоплею. Зав'язавши рукав розміщуємо його на широкий лист, який виставляємо вже прогріту до 200 градусів духовку. Запікаємо страву 1 годину і 25 хвилин, але за 15 хвилин до закінчення розрізаємо рукав і добре все підрум'янюємо.
Буженина з яловичини в рукаві, в духовці
Інгредієнти: яловича вирізка – 1-12 кг; молочна сироватка – 1 л; часник – 5-6 зубків; кухонна сіль – 2 щіпки; соєвий соус – 50 мл; гірчиця – 1 ст. ложка; суміш перців – 05 ч. ложки; спеції (зіра, орегано) – по 05 ч. ложки. Приготування Вимитий суцільний шматок яловичої вирізки занурюємо в глибоку миску з молочною сироваткою і даємо м'яса постояти протягом 15 годин. Після, кожен зубок очищеного часнику нарізаємо часточками і в пророблені ножем отвори в м'ясі проштовхуємо ці часточки. В блюдечку з'єднуємо сіль із сумішшю перців і ароматними спеціями, перемішуємо і натираємо цим всім м'ясо з усіх боків. У невелику піалу наливаємо соєвий соус і розмішуємо в ньому гірчицю. Тепер цією сумішшю обмазуємо вирізку і поміщаємо її в відрізаний достатнього розміру рукав, який закриваємо і переміщаємо в духовку, розташувавши на деку. При 210 градусах готуємо буженину протягом 60 хвилин, а для рум'яності тримаємо яловичину в духовці ще хвилин 10 розрізавши поверху рукав.
М'ясо на шпажках, запечена в рукаві
Інгредієнти: м'якоть свинини – 1 кг; гострий кетчуп – 100 г; жирний майонез – 100 г; солоний соєвий соус – 50 г; перець – за смаком. Приготування У зручній ємності з'єднуємо жирний майонез, гострий кетчуп і вливаємо до них солоний соєвий соус. Готуємо належним чином м'якоть свинини до приготування і нарізаємо її 5-6 сантиметровими шматочками. Поміщаємо їх у миску з високими бортами, присипаємо індивідуально за своїм смаком перцем і заливаємо приготовленим маринадом, перемішуємо все м'ясо і відставляємо в сторону хвилин на сорок. Далі шматочки м'яса наколюємо на дерев'яні шпажки і покласти їх акуратно в рукав, щоб не порвати. На відповідний лист розміщуємо шашлички, закриті в рукаві і запікаємо їх близько однієї години при 205 градусах. Потім включаємо в духовці «Гриль» і, розрізавши широко рукав, тримаємо м'ясо ще близько 8-10 хвилин.