Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Овочі гриль в духовці

Овочі гриль в духовці

10-04-2016, 21:05
2 031
Овочі гриль в духовці
Якщо ви не знаєте, як правильно приготувати в духовці овочі гриль, то цей рецепт допоможе вам зробити це приголомшлива страва, зберігши в блюді всі поживні властивості і вітаміни!

Рецепт овочів гриль в духовці


Інгредієнти:

  • картопля – 150 г;

  • брокколі – 420 г;

  • морква – 110 г;

  • зелений горошок – 85 м;

  • цибуля ріпчаста – 65 г;

  • сир – 95 г;

  • сметана 15% – 55 мл;

  • яйце – 2 шт.;

  • сухі трави та спеції – за смаком.


  • Приготування
    Картоплю і моркву промиваємо, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. Зелений горошок і брокколі попередньо розморожуємо і розбираємо капусту на суцвіття, при необхідності. Викладаємо підготовлені овочі в деко і трохи перемішуємо руками. Цибуля обробляємо, шаткуємо півкільцями і розкладаємо зверху. Притрушуємо злегка спеціями і сухими травами.
    Тепер готуємо заливку: у миску розбиваємо яйця, додаємо нежирну сметану, додаємо спеції і злегка збиваємо віночків до однорідності.
    Рівномірно заливаємо все готової вершковою сумішшю, накриваємо зверху фольгою і відправляємо овочі на 15 години в духовку під гриль. Не гаючи часу, натираємо на дрібній тертці твердий сир і через годину щедро посипаємо їм овочі. Відправляємо страва назад в духовку і підрум'янюємо до готовності.

    Рецепт запечених овочів гриль в духовці


    Інгредієнти:

  • баклажани – 340 г;

  • кабачки – 3 шт.;

  • цибулина – 55 г;

  • помідори стиглі – 135 г;

  • перець болгарський – 85 м;

  • спеції.


  • Для заправки:

  • олія оливкова – 55 мл;

  • фісташки – 75 г;

  • волоські горіхи – 70 г;

  • лимон – 05 шт.;

  • часник – 2 зубика;

  • спеції – за смаком.


  • Приготування
    Баклажани ретельно промиваємо, обсушуємо на рушник і нарізаємо великими кільцями. Точно також чинимо і з кабачками. Помідори обполіскуємо і рубаємо тонкими скибочками або кільцями. Ріпчасту цибулю обробляємо і шаткуємо півкільцями. Тепер беремо солодкий перець, розрізаємо його навпіл, акуратно виймаємо серцевину і рубаємо соломкою. Складаємо всі підготовлені овочі в глибоку миску і підсолюємо за смаком. Відставляємо посуд в бік і маринуємо вміст хвилин 20. Тим часом вмикаємо духовку і залишаємо розігріватися до температури приблизно 180 градусів. Нарізані овочі викладаємо на решітку, яка знаходиться під грилем і запікаємо до м'якого стану. Вниз, щоб капає сік не горів, обов'язково підставляємо деко з водою. Не гаючи часу, готуємо заправку: фісташки очищаємо і злегка обсмажуємо на сухій сковороді. Волоські горіхи подрібнюємо блендером, а часник дрібно-дрібно рубаємо ножем. Всі інгредієнти змішуємо і заправляємо спеціями. Додаємо трохи оливкового масла і капаємо лимонного соку. Готові овочі викладаємо на тарілку, поливаємо соусом і посипаємо рубаною зеленню.

    Овочі гриль в соєвому соусі в духовці на решітці


    Інгредієнти:

  • баклажани – 390 г;

  • кабачок – 440 г;

  • цибуля ріпчаста – 85 м;

  • солодкий перець – 135 г;

  • спеції.


  • Для маринаду:

  • масло рослинне – 45 мл;

  • соєвий натуральний соус – 25 мл;

  • бальзамічний темний оцет – 10 мл;

  • часник – 3 зубки.


  • Приготування
    Овочі гриль в духовці

    Всі овочі добре промиваємо, чистимо і нарізаємо невеликими, але однаковими шматочками. У пиалку виливаємо соєвий соус, темний бальзамічний оцет і рослинне масло. Видавлюємо через прес очищений часник і перемішуємо. Викладаємо овочі в каструлю, заливаємо приготовленим маринадом, розмішуємо і накриваємо кришкою. Прибираємо посуд в холодильник на 1 годину. Далі викладаємо овочі в форму, трохи підсолюємо і відправляємо в заздалегідь прогріту духовку. Готуємо страву при 190 градусах протягом 35 хвилин, періодично перемішуючи вміст. Подаємо страву в теплому або охолодженому вигляді, розклавши по тарілках.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Свинячі реберця в рукаві в духовці
    Свинячі реберця в рукаві в духовці
    Приготувавши реберця будь-яким способом - ви вже забезпечите себе і гостей чудовим стравою. Однак, використовуючи спеціальний рукав, у вас точно не
    Овочі на сковороді-гриль
    Овочі на сковороді-гриль
    Запросто урізноманітнити повсякденне зимове меню можна, використовуючи рецепти представлені далі. Розповімо, як приготувати оригінальне і
    Тушковані овочі - рецепт
    Тушковані овочі - рецепт
    У літній сезон найбільш поширеною стравою є по-різному приготовані овочі, адже в цей період немає бажання перевантажувати організм важкою їжею.
    Овочі на мангалі
    Овочі на мангалі
    Запікати на мангалі можна не тільки картоплю, але інші овочі, які нам щедро дарує літо. Вони стануть прекрасним гарніром до шашликів. До того ж овочі
    Овочі гриль
    Овочі гриль
    Овочі гриль давно вже займають почесне місце серед страв для пікніка, і є прекрасним доповненням до соковитого шашлику. Пропонуємо вам 5 найбільш
    Овочі, запечені в духовці - рецепт
    Овочі, запечені в духовці - рецепт
    Овочі, запечені в духовці, люблять практично все! Це безсумнівно смачне і корисне блюдо можна готувати й до звичайного вечері, і до святкового столу.