Якщо ви не знаєте, як правильно приготувати в духовці овочі гриль, то цей рецепт допоможе вам зробити це приголомшлива страва, зберігши в блюді всі поживні властивості і вітаміни!
Рецепт овочів гриль в духовці
Інгредієнти: картопля – 150 г; брокколі – 420 г; морква – 110 г; зелений горошок – 85 м; цибуля ріпчаста – 65 г; сир – 95 г; сметана 15% – 55 мл; яйце – 2 шт.; сухі трави та спеції – за смаком. Приготування Картоплю і моркву промиваємо, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. Зелений горошок і брокколі попередньо розморожуємо і розбираємо капусту на суцвіття, при необхідності. Викладаємо підготовлені овочі в деко і трохи перемішуємо руками. Цибуля обробляємо, шаткуємо півкільцями і розкладаємо зверху. Притрушуємо злегка спеціями і сухими травами.
Тепер готуємо заливку: у миску розбиваємо яйця, додаємо нежирну сметану, додаємо спеції і злегка збиваємо віночків до однорідності.
Рівномірно заливаємо все готової вершковою сумішшю, накриваємо зверху фольгою і відправляємо овочі на 15 години в духовку під гриль. Не гаючи часу, натираємо на дрібній тертці твердий сир і через годину щедро посипаємо їм овочі. Відправляємо страва назад в духовку і підрум'янюємо до готовності.
Рецепт запечених овочів гриль в духовці
Інгредієнти: баклажани – 340 г; кабачки – 3 шт.; цибулина – 55 г; помідори стиглі – 135 г; перець болгарський – 85 м; спеції. Для заправки: олія оливкова – 55 мл; фісташки – 75 г; волоські горіхи – 70 г; лимон – 05 шт.; часник – 2 зубика; спеції – за смаком. Приготування Баклажани ретельно промиваємо, обсушуємо на рушник і нарізаємо великими кільцями. Точно також чинимо і з кабачками. Помідори обполіскуємо і рубаємо тонкими скибочками або кільцями. Ріпчасту цибулю обробляємо і шаткуємо півкільцями. Тепер беремо солодкий перець, розрізаємо його навпіл, акуратно виймаємо серцевину і рубаємо соломкою. Складаємо всі підготовлені овочі в глибоку миску і підсолюємо за смаком. Відставляємо посуд в бік і маринуємо вміст хвилин 20. Тим часом вмикаємо духовку і залишаємо розігріватися до температури приблизно 180 градусів. Нарізані овочі викладаємо на решітку, яка знаходиться під грилем і запікаємо до м'якого стану. Вниз, щоб капає сік не горів, обов'язково підставляємо деко з водою. Не гаючи часу, готуємо заправку: фісташки очищаємо і злегка обсмажуємо на сухій сковороді. Волоські горіхи подрібнюємо блендером, а часник дрібно-дрібно рубаємо ножем. Всі інгредієнти змішуємо і заправляємо спеціями. Додаємо трохи оливкового масла і капаємо лимонного соку. Готові овочі викладаємо на тарілку, поливаємо соусом і посипаємо рубаною зеленню.
Овочі гриль в соєвому соусі в духовці на решітці
Інгредієнти: баклажани – 390 г; кабачок – 440 г; цибуля ріпчаста – 85 м; солодкий перець – 135 г; спеції. Для маринаду:
масло рослинне – 45 мл; соєвий натуральний соус – 25 мл; бальзамічний темний оцет – 10 мл; часник – 3 зубки. Приготування Всі овочі добре промиваємо, чистимо і нарізаємо невеликими, але однаковими шматочками. У пиалку виливаємо соєвий соус, темний бальзамічний оцет і рослинне масло. Видавлюємо через прес очищений часник і перемішуємо. Викладаємо овочі в каструлю, заливаємо приготовленим маринадом, розмішуємо і накриваємо кришкою. Прибираємо посуд в холодильник на 1 годину. Далі викладаємо овочі в форму, трохи підсолюємо і відправляємо в заздалегідь прогріту духовку. Готуємо страву при 190 градусах протягом 35 хвилин, періодично перемішуючи вміст. Подаємо страву в теплому або охолодженому вигляді, розклавши по тарілках.