Вернуться назад Распечатать

Овочі гриль в духовці

Овочі гриль в духовці
Якщо ви не знаєте, як правильно приготувати в духовці овочі гриль, то цей рецепт допоможе вам зробити це приголомшлива страва, зберігши в блюді всі поживні властивості і вітаміни!

Рецепт овочів гриль в духовці


Інгредієнти:

  • картопля – 150 г;

  • брокколі – 420 г;

  • морква – 110 г;

  • зелений горошок – 85 м;

  • цибуля ріпчаста – 65 г;

  • сир – 95 г;

  • сметана 15% – 55 мл;

  • яйце – 2 шт.;

  • сухі трави та спеції – за смаком.


  • Приготування
    Картоплю і моркву промиваємо, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. Зелений горошок і брокколі попередньо розморожуємо і розбираємо капусту на суцвіття, при необхідності. Викладаємо підготовлені овочі в деко і трохи перемішуємо руками. Цибуля обробляємо, шаткуємо півкільцями і розкладаємо зверху. Притрушуємо злегка спеціями і сухими травами.
    Тепер готуємо заливку: у миску розбиваємо яйця, додаємо нежирну сметану, додаємо спеції і злегка збиваємо віночків до однорідності.
    Рівномірно заливаємо все готової вершковою сумішшю, накриваємо зверху фольгою і відправляємо овочі на 15 години в духовку під гриль. Не гаючи часу, натираємо на дрібній тертці твердий сир і через годину щедро посипаємо їм овочі. Відправляємо страва назад в духовку і підрум'янюємо до готовності.

    Рецепт запечених овочів гриль в духовці


    Інгредієнти:

  • баклажани – 340 г;

  • кабачки – 3 шт.;

  • цибулина – 55 г;

  • помідори стиглі – 135 г;

  • перець болгарський – 85 м;

  • спеції.


  • Для заправки:

  • олія оливкова – 55 мл;

  • фісташки – 75 г;

  • волоські горіхи – 70 г;

  • лимон – 05 шт.;

  • часник – 2 зубика;

  • спеції – за смаком.


  • Приготування
    Баклажани ретельно промиваємо, обсушуємо на рушник і нарізаємо великими кільцями. Точно також чинимо і з кабачками. Помідори обполіскуємо і рубаємо тонкими скибочками або кільцями. Ріпчасту цибулю обробляємо і шаткуємо півкільцями. Тепер беремо солодкий перець, розрізаємо його навпіл, акуратно виймаємо серцевину і рубаємо соломкою. Складаємо всі підготовлені овочі в глибоку миску і підсолюємо за смаком. Відставляємо посуд в бік і маринуємо вміст хвилин 20. Тим часом вмикаємо духовку і залишаємо розігріватися до температури приблизно 180 градусів. Нарізані овочі викладаємо на решітку, яка знаходиться під грилем і запікаємо до м'якого стану. Вниз, щоб капає сік не горів, обов'язково підставляємо деко з водою. Не гаючи часу, готуємо заправку: фісташки очищаємо і злегка обсмажуємо на сухій сковороді. Волоські горіхи подрібнюємо блендером, а часник дрібно-дрібно рубаємо ножем. Всі інгредієнти змішуємо і заправляємо спеціями. Додаємо трохи оливкового масла і капаємо лимонного соку. Готові овочі викладаємо на тарілку, поливаємо соусом і посипаємо рубаною зеленню.

    Овочі гриль в соєвому соусі в духовці на решітці


    Інгредієнти:

  • баклажани – 390 г;

  • кабачок – 440 г;

  • цибуля ріпчаста – 85 м;

  • солодкий перець – 135 г;

  • спеції.


  • Для маринаду:

  • масло рослинне – 45 мл;

  • соєвий натуральний соус – 25 мл;

  • бальзамічний темний оцет – 10 мл;

  • часник – 3 зубки.


  • Приготування
    Овочі гриль в духовці

    Всі овочі добре промиваємо, чистимо і нарізаємо невеликими, але однаковими шматочками. У пиалку виливаємо соєвий соус, темний бальзамічний оцет і рослинне масло. Видавлюємо через прес очищений часник і перемішуємо. Викладаємо овочі в каструлю, заливаємо приготовленим маринадом, розмішуємо і накриваємо кришкою. Прибираємо посуд в холодильник на 1 годину. Далі викладаємо овочі в форму, трохи підсолюємо і відправляємо в заздалегідь прогріту духовку. Готуємо страву при 190 градусах протягом 35 хвилин, періодично перемішуючи вміст. Подаємо страву в теплому або охолодженому вигляді, розклавши по тарілках.