Як смачно приготувати заморожену броколі?
Брокколі – надзвичайно багатий вітамінами продукт. Причому корисні властивості він зберігає і після заморозки. Як смачно приготувати заморожену брокколі, читайте нижче.
Салат із замороженої броколі
Інгредієнти:
брокколі заморожена – 450 г;
стерилізовані печериці – 300 г;
помідори черрі – 10 шт.;
олія соняшникова – 60 мл;
локшина з рисового борошна – 200 г;
оливкова олія – 50 мл;
соус соєвий;
кунжут.
Приготування
Слідуючи інструкціям на упаковці, відварюємо локшину, потім воду зливаємо, а саму локшину промиваємо. Помідорчики черрі ріжемо часточками. Заморожену відварюємо броколі хвилин 7 а потім відразу ж відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою. З печериць зливаємо воду, обсмажуємо їх в добре нагрітій олії. Потім все змішуємо в великому салатнику, заправляємо соєвим соусом, олією і притрушиваем кунжутом.
Запіканка з замороженої броколі
Інгредієнти:
рибне філе – 400 г;
цибуля – 1 шт.;
заморожена брокколі – 400 г;
куряче яйце – 1 шт.;
картопля варена – 6 шт.;
сир – 150 г;
сіль;
лимонний сік;
сметана – 50 г;
спеції.
Приготування
Відварну картоплю чистимо і ріжемо кружальцями. Відварюємо До напівготовності заморожену брокколі. Обсмажуємо нашатковану півкільцями цибулю. Тремо сир. У форму кладемо шматочки рибного філе, солимо, притрушиваем спеціями і скроплюємо соком лимона. Зверху на рибу розміщуємо картоплю, потім цибулю і заливаємо все яйцем, збитим зі сметаною. Зверху розміщуємо суцвіття брокколі і засипаємо їх тертим сиром. Запікаємо близько 40 хвилин при 180 градусах.
Суп-пюре з замороженої броколі
Інгредієнти:
суцвіття замороженої броколі – 500 г;
масло вершкове – 30 г;
цибуля – 100 г;
часник – 1 зубчик;
вода – 1 літр;
соєвий соус – 30 мл;
морква – 250 г;
нежирні вершки – 400 мл;
крижана вода – 1/4 склянки;
борошно пшеничне – 70 г;
мелений перець;
подрібнена петрушка.
Приготування
Додаємо подрібнену цибулю, моркву, часник на сковороду з розтопленим маслом і тушкуємо 5 хвилин, періодично помішуючи. У каструлю вливаємо воду, доводимо до кипіння, додаємо брокколі і варимо 20 хвилин, додаємо зажарку і проварюємо ще 5 хвилин. Потім подрібнюємо суп за допомогою блендера. Вмішуємо вершки. З'єднуємо крижану воду з борошном і гарненько розтираємо. Доводимо суп до кипіння, повільно вливаємо борошняну масу, постійно помішуючи, доводять суп до бажаної густоти. Потім вливаємо соєвий соус, кладемо перець і розмішуємо. Вогонь вимикаємо, а перед самою подачею притрушиваем супчик подрібненою зеленню.
Омлет із замороженої броколі – рецепт
Інгредієнти:
заморожена брокколі – 200 г;
варена ковбаса – 200 г;
яйця курячі великі – 6 шт.;
молоко – 200 мл;
сода – 1/3 ч. ложки;
масло рослинне для смаження;
борошно пшеничне – 70 г;
сіль.
Приготування
Ковбасу ріжемо кубиками й обсмажуємо на олії до рум'яності. У підсоленій воді відварюємо броколі хвилин 10. Потім ділимо її на невеликі шматочки і відправляємо на сковороду. Розбиваємо яйця, додаємо молоко, борошно, соду і ретельно розмішуємо. Заливаємо вміст сковороди отриманою масою. На невеликому вогні готуємо омлет з брокколі під кришкою до готовності.
Як приготувати брокколі заморожену смачно на гарнір?
Інгредієнти:
брокколі заморожена – 05 кг;
молода морква – 250 г;
квасоля стручкова – 200 г;
лимон – половинка;
олія оливкова – 40 мл;
петрушка – 1 пучок;
часник – 2 зубчики;
сіль.
Приготування
Моркву чистимо і відварюємо разом зі стручковою квасолею хвилин 15. Паралельно в іншій ємності варимо заморожену брокколі хвилин 10. Потім відкидаємо на друшляк і відразу обдаємо холодною водою – завдяки цьому вона не втратить колір. У сковороді нагріваємо олію, кладемо подрібнений часник і злегка обсмажуємо його. Потім додаємо овочі і тушкуємо ще хвилин 5. Кладемо зелень, скроплюємо соком лимона і акуратно перемішуємо.
Салат із замороженої броколі
Інгредієнти:
Приготування
Слідуючи інструкціям на упаковці, відварюємо локшину, потім воду зливаємо, а саму локшину промиваємо. Помідорчики черрі ріжемо часточками. Заморожену відварюємо броколі хвилин 7 а потім відразу ж відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою. З печериць зливаємо воду, обсмажуємо їх в добре нагрітій олії. Потім все змішуємо в великому салатнику, заправляємо соєвим соусом, олією і притрушиваем кунжутом.
Запіканка з замороженої броколі
Інгредієнти:
Приготування
Відварну картоплю чистимо і ріжемо кружальцями. Відварюємо До напівготовності заморожену брокколі. Обсмажуємо нашатковану півкільцями цибулю. Тремо сир. У форму кладемо шматочки рибного філе, солимо, притрушиваем спеціями і скроплюємо соком лимона. Зверху на рибу розміщуємо картоплю, потім цибулю і заливаємо все яйцем, збитим зі сметаною. Зверху розміщуємо суцвіття брокколі і засипаємо їх тертим сиром. Запікаємо близько 40 хвилин при 180 градусах.
Суп-пюре з замороженої броколі
Інгредієнти:
Приготування
Додаємо подрібнену цибулю, моркву, часник на сковороду з розтопленим маслом і тушкуємо 5 хвилин, періодично помішуючи. У каструлю вливаємо воду, доводимо до кипіння, додаємо брокколі і варимо 20 хвилин, додаємо зажарку і проварюємо ще 5 хвилин. Потім подрібнюємо суп за допомогою блендера. Вмішуємо вершки. З'єднуємо крижану воду з борошном і гарненько розтираємо. Доводимо суп до кипіння, повільно вливаємо борошняну масу, постійно помішуючи, доводять суп до бажаної густоти. Потім вливаємо соєвий соус, кладемо перець і розмішуємо. Вогонь вимикаємо, а перед самою подачею притрушиваем супчик подрібненою зеленню.
Омлет із замороженої броколі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Ковбасу ріжемо кубиками й обсмажуємо на олії до рум'яності. У підсоленій воді відварюємо броколі хвилин 10. Потім ділимо її на невеликі шматочки і відправляємо на сковороду. Розбиваємо яйця, додаємо молоко, борошно, соду і ретельно розмішуємо. Заливаємо вміст сковороди отриманою масою. На невеликому вогні готуємо омлет з брокколі під кришкою до готовності.
Як приготувати брокколі заморожену смачно на гарнір?
Інгредієнти:
Приготування
Моркву чистимо і відварюємо разом зі стручковою квасолею хвилин 15. Паралельно в іншій ємності варимо заморожену брокколі хвилин 10. Потім відкидаємо на друшляк і відразу обдаємо холодною водою – завдяки цьому вона не втратить колір. У сковороді нагріваємо олію, кладемо подрібнений часник і злегка обсмажуємо його. Потім додаємо овочі і тушкуємо ще хвилин 5. Кладемо зелень, скроплюємо соком лимона і акуратно перемішуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Капуста брокколі - як приготувати?
З популярної сьогодні брокколі готують безліч різноманітних смачних і, безсумнівно, корисних страв. І далі опишемо два неймовірно оригінальних
Як приготувати брокколі смачно і корисно?
Брокколі сьогодні неймовірно популярний овоч, тому і рецептів з участю цього виду капусти незліченну кількість. Далі опишемо кілька варіантів
Запіканка з брокколі та цвітної капусти
Корисна запіканка з кольорової капусти та брокколі - легке в приготуванні і універсальне в подачі блюдо! Його можна подавати як гарнір до м'ясних або
Макарони з брокколі
Макаронні вироби займають одне з почесних місць в нашому повсякденному раціоні. З них готують гарніри, салати, супи і запіканки. І сьогодні ми
Броколі в клярі
Капуста брокколі - дуже корисний овоч. У ній міститься багато фолієвої кислоти, вітаміну С, бета-каротину і калію. В кулінарії різних країн вона
Броколі в духовці
Брокколі - одна з різновидів цвітної капусти, яку використовують у приготуванні багатьох дієтичних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як її