Брокколі – надзвичайно багатий вітамінами продукт. Причому корисні властивості він зберігає і після заморозки. Як смачно приготувати заморожену брокколі, читайте нижче.
Салат із замороженої броколі
Інгредієнти: брокколі заморожена – 450 г; стерилізовані печериці – 300 г; помідори черрі – 10 шт.; олія соняшникова – 60 мл; локшина з рисового борошна – 200 г; оливкова олія – 50 мл; соус соєвий; кунжут. Приготування Слідуючи інструкціям на упаковці, відварюємо локшину, потім воду зливаємо, а саму локшину промиваємо. Помідорчики черрі ріжемо часточками. Заморожену відварюємо броколі хвилин 7 а потім відразу ж відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою. З печериць зливаємо воду, обсмажуємо їх в добре нагрітій олії. Потім все змішуємо в великому салатнику, заправляємо соєвим соусом, олією і притрушиваем кунжутом.
Запіканка з замороженої броколі
Інгредієнти: рибне філе – 400 г; цибуля – 1 шт.; заморожена брокколі – 400 г; куряче яйце – 1 шт.; картопля варена – 6 шт.; сир – 150 г; сіль; лимонний сік; сметана – 50 г; спеції. Приготування Відварну картоплю чистимо і ріжемо кружальцями. Відварюємо До напівготовності заморожену брокколі. Обсмажуємо нашатковану півкільцями цибулю. Тремо сир. У форму кладемо шматочки рибного філе, солимо, притрушиваем спеціями і скроплюємо соком лимона. Зверху на рибу розміщуємо картоплю, потім цибулю і заливаємо все яйцем, збитим зі сметаною. Зверху розміщуємо суцвіття брокколі і засипаємо їх тертим сиром. Запікаємо близько 40 хвилин при 180 градусах.
Суп-пюре з замороженої броколі
Інгредієнти: суцвіття замороженої броколі – 500 г; масло вершкове – 30 г; цибуля – 100 г; часник – 1 зубчик; вода – 1 літр; соєвий соус – 30 мл; морква – 250 г; нежирні вершки – 400 мл; крижана вода – 1/4 склянки; борошно пшеничне – 70 г; мелений перець; подрібнена петрушка. Приготування Додаємо подрібнену цибулю, моркву, часник на сковороду з розтопленим маслом і тушкуємо 5 хвилин, періодично помішуючи. У каструлю вливаємо воду, доводимо до кипіння, додаємо брокколі і варимо 20 хвилин, додаємо зажарку і проварюємо ще 5 хвилин. Потім подрібнюємо суп за допомогою блендера. Вмішуємо вершки. З'єднуємо крижану воду з борошном і гарненько розтираємо. Доводимо суп до кипіння, повільно вливаємо борошняну масу, постійно помішуючи, доводять суп до бажаної густоти. Потім вливаємо соєвий соус, кладемо перець і розмішуємо. Вогонь вимикаємо, а перед самою подачею притрушиваем супчик подрібненою зеленню.
Омлет із замороженої броколі – рецепт Інгредієнти: заморожена брокколі – 200 г; варена ковбаса – 200 г; яйця курячі великі – 6 шт.; молоко – 200 мл; сода – 1/3 ч. ложки; масло рослинне для смаження; борошно пшеничне – 70 г; сіль. Приготування Ковбасу ріжемо кубиками й обсмажуємо на олії до рум'яності. У підсоленій воді відварюємо броколі хвилин 10. Потім ділимо її на невеликі шматочки і відправляємо на сковороду. Розбиваємо яйця, додаємо молоко, борошно, соду і ретельно розмішуємо. Заливаємо вміст сковороди отриманою масою. На невеликому вогні готуємо омлет з брокколі під кришкою до готовності.
Як приготувати брокколі заморожену смачно на гарнір?
Інгредієнти: брокколі заморожена – 05 кг; молода морква – 250 г; квасоля стручкова – 200 г; лимон – половинка; олія оливкова – 40 мл; петрушка – 1 пучок; часник – 2 зубчики; сіль. Приготування Моркву чистимо і відварюємо разом зі стручковою квасолею хвилин 15. Паралельно в іншій ємності варимо заморожену брокколі хвилин 10. Потім відкидаємо на друшляк і відразу обдаємо холодною водою – завдяки цьому вона не втратить колір. У сковороді нагріваємо олію, кладемо подрібнений часник і злегка обсмажуємо його. Потім додаємо овочі і тушкуємо ще хвилин 5. Кладемо зелень, скроплюємо соком лимона і акуратно перемішуємо.