Страви з м'ясного фаршу - рецепти
Представляємо прості, але дуже цікаві рецепти страв з м'ясного фаршу, які, безсумнівно, припадуть вам до смаку. Особливо оцінять запропоновані варіанти господині, які відчувають постійний брак вільного часу.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно пшеничне – 165 г;
два курячих яйця;
кефір – 255 мл;
чайна ложечка харчової соди;
щіпка солі;
Для начинки:
м'ясний фарш – 375 г;
дві ріпчасті цибулини;
по дрібці солі і меленого перцю.
Приготування
Приступаючи до приготування м'ясного пирога, змішуємо кефір із содою і даємо їй погаситься протягом десяти хвилин. За цей час підготуємо м'ясне наповнення. Очищені цибулини ріжемо дрібненькими кубиками, з'єднайте з фаршем, присмачую сіллю і перчиком і перемішуємо.
Далі в кефірну суміш вбиваємо яйця, підсолюємо масу, просіваємо в неї борошно і перемішуємо до отримання гладкої однорідної текстури тіста. Тепер наливаємо половину від загальної його порції в заздалегідь промаслений ємність для випічки, поверх нього розподіляємо м'ясну начинку і заливаємо її залишком тесту.
На завершення залишилося лише довести до готовності пиріг в попередньо прогрітому духовій шафі. Температура при цьому повинна бути витримана на рівні 175 градусів. Через сорок хвилин пиріг підрум'яниться і можна буде діставати його з духовки і подавати до столу, нарізавши на порції.
Інгредієнти:
фарш м'ясний – 550 г;
сир твердий – 120 г;
молоко – 55 мл;
десять курячих яєць;
одна ріпчаста цибулина;
щіпка солі;
ароматні трави і прянощі за смаком;
рафінована рослинна олія.
Приготування
Для того щоб запіканка вийшла ніжною і повітряної, перетворюємо яйця в пишну піну, обробивши їх міксером з додаванням солі. Додаємо в збиту масу молочко, половину порції твердого сиру, попередньо пропустивши його через дрібну тертку і трохи прянощів і ароматних трав для смаку. Потім пасеруємо на сковороді з рафінованою олією очищену і дрібно нарізану цибулину, а потім додаємо м'ясний фарш і обсмажуємо все разом, підсолюємо і приправте спеціями в процесі смаження.
Тепер викладаємо м'ясну піджарку в попередньо промаслений ємність для запікання, заливаємо підготовленою раніше яєчною сумішшю, притрушиваем блюдо зверху перетертим на крупній тертці залишився твердим сиром і розміщуємо в заздалегідь розігрітій до 210 градусів духовці приблизно на п'ятнадцять хвилин або до бажаного ступеня підрум'янення.
Інгредієнти:
фарш м'ясний – 550 г;
бульйон – 250 мл;
паста томатна – 55 г;
борошно – 30 г;
одна морква;
одна велика ріпчаста цибулина;
щіпка солі;
два листки лавра;
чотири горошини запашного перцю;
два-три зубці часнику;
свіжа зелень на вибір;
будь-які свіжі овочі;
рафінована рослинна олія.
Приготування
Приступаючи до приготування м'ясного соусу, пасеруємо спочатку подрібнену цибулю та моркву, потім додаємо м'ясний фарш і обсмажуємо його до посветления, розтираючи при цьому грудочки. На цьому етапі можна додати будь-які подрібнені овочі або гриби і обсмажити разом з подрібненим м'ясом.
Після випаровування всієї вологи додаємо в сковороду борошно, а через пару хвилин закладаємо томатну пасту і заливаємо все гарячим бульйоном. Присмачую соус горошинками перцю, сіллю, листочками лавра, припускаємо під кришкою на помірному вогні ще хвилин п'ять, а потім додаємо подрібнений часник і свіжу зелень, вимикаємо вогонь і даємо настоятися протягом п'ятнадцяти хвилин.
Такий м'ясний соус чудово доповнить закуска з макаронних виробів або картоплі.
Швидкий м'ясний пиріг з фаршу
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Приступаючи до приготування м'ясного пирога, змішуємо кефір із содою і даємо їй погаситься протягом десяти хвилин. За цей час підготуємо м'ясне наповнення. Очищені цибулини ріжемо дрібненькими кубиками, з'єднайте з фаршем, присмачую сіллю і перчиком і перемішуємо.
Далі в кефірну суміш вбиваємо яйця, підсолюємо масу, просіваємо в неї борошно і перемішуємо до отримання гладкої однорідної текстури тіста. Тепер наливаємо половину від загальної його порції в заздалегідь промаслений ємність для випічки, поверх нього розподіляємо м'ясну начинку і заливаємо її залишком тесту.
На завершення залишилося лише довести до готовності пиріг в попередньо прогрітому духовій шафі. Температура при цьому повинна бути витримана на рівні 175 градусів. Через сорок хвилин пиріг підрум'яниться і можна буде діставати його з духовки і подавати до столу, нарізавши на порції.
Рецепт м'ясної запіканки з м'ясного фаршу і яєць
Інгредієнти:
Приготування
Для того щоб запіканка вийшла ніжною і повітряної, перетворюємо яйця в пишну піну, обробивши їх міксером з додаванням солі. Додаємо в збиту масу молочко, половину порції твердого сиру, попередньо пропустивши його через дрібну тертку і трохи прянощів і ароматних трав для смаку. Потім пасеруємо на сковороді з рафінованою олією очищену і дрібно нарізану цибулину, а потім додаємо м'ясний фарш і обсмажуємо все разом, підсолюємо і приправте спеціями в процесі смаження.
Тепер викладаємо м'ясну піджарку в попередньо промаслений ємність для запікання, заливаємо підготовленою раніше яєчною сумішшю, притрушиваем блюдо зверху перетертим на крупній тертці залишився твердим сиром і розміщуємо в заздалегідь розігрітій до 210 градусів духовці приблизно на п'ятнадцять хвилин або до бажаного ступеня підрум'янення.
М'ясний соус з фаршу
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування м'ясного соусу, пасеруємо спочатку подрібнену цибулю та моркву, потім додаємо м'ясний фарш і обсмажуємо його до посветления, розтираючи при цьому грудочки. На цьому етапі можна додати будь-які подрібнені овочі або гриби і обсмажити разом з подрібненим м'ясом.
Після випаровування всієї вологи додаємо в сковороду борошно, а через пару хвилин закладаємо томатну пасту і заливаємо все гарячим бульйоном. Присмачую соус горошинками перцю, сіллю, листочками лавра, припускаємо під кришкою на помірному вогні ще хвилин п'ять, а потім додаємо подрібнений часник і свіжу зелень, вимикаємо вогонь і даємо настоятися протягом п'ятнадцяти хвилин.
Такий м'ясний соус чудово доповнить закуска з макаронних виробів або картоплі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати каннеллоні?
Одним з найбільш улюблених і тому поширених на теренах нашої країни варіантів італійської пасти є каннеллоні. І далі розповімо, як їх оригінально
Капустяна запіканка в духовці
Найшвидший і безтурботний спосіб ситно нагодувати велику компанію - це приготувати капустяну запіканку. Пропонуємо три варіанти цього смачного і дуже
Рецепт м'ясного рулету
Це неймовірне, красиве блюдо можна назвати шедевром кулінарії. Пропонуємо вразити ваших гостей гарним і оригінальним в оформленні, м'ясних рулетом.
М'ясний пиріг в духовці - рецепт
М'ясний пиріг - завжди виграшний варіант ситної і смачної випічки, яка стане чудовим частуванням для всієї родини. Приготувати м'ясний пиріг можна
М'ясний соус
М'ясний соус є чудовим доповненням до будь гарнірів. Варіантів його створення дуже багато. Ми сьогодні з вами розглянемо кілька найбільш цікавих і
Святкове блюдо з фаршу
Напередодні святкових днів господині шукають, щоб такого новенького і оригінального подати на урочистий обід. І сьогодні ми пропонуємо кілька цікавих