Вернуться назад Распечатать

Страви з м'ясного фаршу - рецепти

Страви з м'ясного фаршу - рецепти
Представляємо прості, але дуже цікаві рецепти страв з м'ясного фаршу, які, безсумнівно, припадуть вам до смаку. Особливо оцінять запропоновані варіанти господині, які відчувають постійний брак вільного часу.

Швидкий м'ясний пиріг з фаршу


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно пшеничне – 165 г;

  • два курячих яйця;

  • кефір – 255 мл;

  • чайна ложечка харчової соди;

  • щіпка солі;


  • Для начинки:

  • м'ясний фарш – 375 г;

  • дві ріпчасті цибулини;

  • по дрібці солі і меленого перцю.


  • Приготування
    Приступаючи до приготування м'ясного пирога, змішуємо кефір із содою і даємо їй погаситься протягом десяти хвилин. За цей час підготуємо м'ясне наповнення. Очищені цибулини ріжемо дрібненькими кубиками, з'єднайте з фаршем, присмачую сіллю і перчиком і перемішуємо.
    Далі в кефірну суміш вбиваємо яйця, підсолюємо масу, просіваємо в неї борошно і перемішуємо до отримання гладкої однорідної текстури тіста. Тепер наливаємо половину від загальної його порції в заздалегідь промаслений ємність для випічки, поверх нього розподіляємо м'ясну начинку і заливаємо її залишком тесту.
    На завершення залишилося лише довести до готовності пиріг в попередньо прогрітому духовій шафі. Температура при цьому повинна бути витримана на рівні 175 градусів. Через сорок хвилин пиріг підрум'яниться і можна буде діставати його з духовки і подавати до столу, нарізавши на порції.

    Рецепт м'ясної запіканки з м'ясного фаршу і яєць


    Інгредієнти:

  • фарш м'ясний – 550 г;

  • сир твердий – 120 г;

  • молоко – 55 мл;

  • десять курячих яєць;

  • одна ріпчаста цибулина;

  • щіпка солі;

  • ароматні трави і прянощі за смаком;

  • рафінована рослинна олія.


  • Приготування
    Для того щоб запіканка вийшла ніжною і повітряної, перетворюємо яйця в пишну піну, обробивши їх міксером з додаванням солі. Додаємо в збиту масу молочко, половину порції твердого сиру, попередньо пропустивши його через дрібну тертку і трохи прянощів і ароматних трав для смаку. Потім пасеруємо на сковороді з рафінованою олією очищену і дрібно нарізану цибулину, а потім додаємо м'ясний фарш і обсмажуємо все разом, підсолюємо і приправте спеціями в процесі смаження.
    Тепер викладаємо м'ясну піджарку в попередньо промаслений ємність для запікання, заливаємо підготовленою раніше яєчною сумішшю, притрушиваем блюдо зверху перетертим на крупній тертці залишився твердим сиром і розміщуємо в заздалегідь розігрітій до 210 градусів духовці приблизно на п'ятнадцять хвилин або до бажаного ступеня підрум'янення.

    М'ясний соус з фаршу


    Інгредієнти:

  • фарш м'ясний – 550 г;

  • бульйон – 250 мл;

  • паста томатна – 55 г;

  • борошно – 30 г;

  • одна морква;

  • одна велика ріпчаста цибулина;

  • щіпка солі;

  • два листки лавра;

  • чотири горошини запашного перцю;

  • два-три зубці часнику;

  • свіжа зелень на вибір;

  • будь-які свіжі овочі;

  • рафінована рослинна олія.


  • Приготування
    Приступаючи до приготування м'ясного соусу, пасеруємо спочатку подрібнену цибулю та моркву, потім додаємо
    Страви з м'ясного фаршу - рецепти
    м'ясний фарш і обсмажуємо його до посветления, розтираючи при цьому грудочки. На цьому етапі можна додати будь-які подрібнені овочі або гриби і обсмажити разом з подрібненим м'ясом.
    Після випаровування всієї вологи додаємо в сковороду борошно, а через пару хвилин закладаємо томатну пасту і заливаємо все гарячим бульйоном. Присмачую соус горошинками перцю, сіллю, листочками лавра, припускаємо під кришкою на помірному вогні ще хвилин п'ять, а потім додаємо подрібнений часник і свіжу зелень, вимикаємо вогонь і даємо настоятися протягом п'ятнадцяти хвилин.
    Такий м'ясний соус чудово доповнить закуска з макаронних виробів або картоплі.