Представляємо прості, але дуже цікаві рецепти страв з м'ясного фаршу, які, безсумнівно, припадуть вам до смаку. Особливо оцінять запропоновані варіанти господині, які відчувають постійний брак вільного часу.
Швидкий м'ясний пиріг з фаршу
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшеничне – 165 г; два курячих яйця; кефір – 255 мл; чайна ложечка харчової соди; щіпка солі; Для начинки:
м'ясний фарш – 375 г; дві ріпчасті цибулини; по дрібці солі і меленого перцю. Приготування Приступаючи до приготування м'ясного пирога, змішуємо кефір із содою і даємо їй погаситься протягом десяти хвилин. За цей час підготуємо м'ясне наповнення. Очищені цибулини ріжемо дрібненькими кубиками, з'єднайте з фаршем, присмачую сіллю і перчиком і перемішуємо.
Далі в кефірну суміш вбиваємо яйця, підсолюємо масу, просіваємо в неї борошно і перемішуємо до отримання гладкої однорідної текстури тіста. Тепер наливаємо половину від загальної його порції в заздалегідь промаслений ємність для випічки, поверх нього розподіляємо м'ясну начинку і заливаємо її залишком тесту.
На завершення залишилося лише довести до готовності пиріг в попередньо прогрітому духовій шафі. Температура при цьому повинна бути витримана на рівні 175 градусів. Через сорок хвилин пиріг підрум'яниться і можна буде діставати його з духовки і подавати до столу, нарізавши на порції.
Рецепт м'ясної запіканки з м'ясного фаршу і яєць
Інгредієнти: фарш м'ясний – 550 г; сир твердий – 120 г; молоко – 55 мл; десять курячих яєць; одна ріпчаста цибулина; щіпка солі; ароматні трави і прянощі за смаком; рафінована рослинна олія. Приготування Для того щоб запіканка вийшла ніжною і повітряної, перетворюємо яйця в пишну піну, обробивши їх міксером з додаванням солі. Додаємо в збиту масу молочко, половину порції твердого сиру, попередньо пропустивши його через дрібну тертку і трохи прянощів і ароматних трав для смаку. Потім пасеруємо на сковороді з рафінованою олією очищену і дрібно нарізану цибулину, а потім додаємо м'ясний фарш і обсмажуємо все разом, підсолюємо і приправте спеціями в процесі смаження.
Тепер викладаємо м'ясну піджарку в попередньо промаслений ємність для запікання, заливаємо підготовленою раніше яєчною сумішшю, притрушиваем блюдо зверху перетертим на крупній тертці залишився твердим сиром і розміщуємо в заздалегідь розігрітій до 210 градусів духовці приблизно на п'ятнадцять хвилин або до бажаного ступеня підрум'янення.
М'ясний соус з фаршу
Інгредієнти: фарш м'ясний – 550 г; бульйон – 250 мл; паста томатна – 55 г; борошно – 30 г; одна морква; одна велика ріпчаста цибулина; щіпка солі; два листки лавра; чотири горошини запашного перцю; два-три зубці часнику; свіжа зелень на вибір; будь-які свіжі овочі; рафінована рослинна олія. Приготування Приступаючи до приготування м'ясного соусу, пасеруємо спочатку подрібнену цибулю та моркву, потім додаємо
м'ясний фарш і обсмажуємо його до посветления, розтираючи при цьому грудочки. На цьому етапі можна додати будь-які подрібнені овочі або гриби і обсмажити разом з подрібненим м'ясом.
Після випаровування всієї вологи додаємо в сковороду борошно, а через пару хвилин закладаємо томатну пасту і заливаємо все гарячим бульйоном. Присмачую соус горошинками перцю, сіллю, листочками лавра, припускаємо під кришкою на помірному вогні ще хвилин п'ять, а потім додаємо подрібнений часник і свіжу зелень, вимикаємо вогонь і даємо настоятися протягом п'ятнадцяти хвилин.
Такий м'ясний соус чудово доповнить закуска з макаронних виробів або картоплі.