Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Солоне сало в розсолі у банку

Солоне сало в розсолі у банку

14-03-2016, 19:37
387
Солоне сало в розсолі у банку
У наш час існує безліч можливостей купити вже готове солоне сало, прийшовши в будь-який супермаркет, на ринок, а іноді можна зустріти його навіть на прилавках невеликих магазинів. Ось тільки задоволення від з'їдених шматочків такої закуски отримати вдається не завжди. Але відкриємо вам маленький секрет, що найкращим і смачним це продукт виходить, якщо її посолити у розсолі. Тому пропонуємо самим приготувати дуже смачне солоне сало, в ароматному розсолі, у звичайній банку, за нашими рецептами, в яких описано, як правильно засолити.

Рецепт засолки сала в розсолі у банку


Інгредієнти:

  • сало свиняче (без прошарків) – 15 кг;

  • питна вода – 15 л;

  • парасольки кропу – 2 шт.;

  • насіння кмину – 1 ч. ложка;

  • лавровий лист – 5 шт.;

  • часник – 6 зубчиків;

  • сіль крупного помелу – 7 ст. ложок.


  • Приготування
    Наливаємо в невелику каструлю питну воду і виставляємо відразу все на плиту. Сіль крупного помелу розчиняємо в гріється воді, висипаємо сюди поламаний дрібними шматочками лист лавра, додаємо парасольки свіжого або сухого кропу, насіння кмину і кип'ятимо пряний розсіл не менше п'яти хвилин. Насичений, ароматний розсіл виносимо в саме прохолодне місце де він зможе швидше охолонути.
    Не сильно великими квадратиками нарізаємо всі сало і, взявши банки по півтора літра, укладаємо продукт в них. При цьому кожен щільно покладений ряд присипаємо дрібно нарізаним часником. Остившім до кімнатної температури заливаємо розсолом банки, наповнені до верху салом. Звичайними металевими кришками просто прикриваємо баночки і ставимо їх в те ж місце, де остигав наш розсіл. Через чотири доби вже можна буде насолодитися шматочками м'якого, ароматного сала.

    Рецепт сала в гарячому розсолі у банку


    Інгредієнти:

  • сало – 23-25 кг;

  • кухонна сіль – 150 г;

  • горошок чорного перцю – 12-14 шт.;

  • горошок запашного перцю – 6-8 шт.;

  • червоний і чорний мелений перець – по 15 ч. ложки;

  • часник – 7-8 зубков;

  • лист лавра – 4-5 шт.;

  • вода – 2 л.


  • Приготування
    Нарізаємо невеликими шматками все свіже сало. Червоний і чорний мелений перець перемішуємо разом і натираємо цією сумішшю всі підготовлені шматки. Часник довільно, не сильно дрібно, нарізаємо шматочками. В чисті банки об'ємом три літри щільно утрамбовується сало, пересипаючи кожен шар шматочками часнику.
    В каструлю, в яку зможе увійти потрібний нам об'єм рідини висипаємо сіль, кладемо горошинки запашного і чорного перцю, листи сухої лавра і заливаємо все доброю питною водою. Розсіл, з усіма прянощами, кип'ятимо протягом 4-5 хвилин, потім знімаємо його з вогню і відразу ж, не даючи охолонути, акуратно перелити в бутель заповнений салом. Накриваємо горлечко звичайної капроновою кришкою і відставляємо для засолювання. У гарячому розсолі соління сала в банку протікає набагато швидше, тому вже через 24 години ми вже зможемо спробувати шматочок цього ніжного ласощі.

    Рецепт смачного солоного сала в розсолі, у банку


    Інгредієнти:

  • сало (з невеликим прошарком) – 2-22 кг;

  • вода – 22 л;

  • мелений чорний перець – 25 ч. ложки;

  • велика сіль – 6 ст. ложок;

  • лавровий лист – 3-4 шт.;

  • суха гірчиця – 1 десертна ложка;

  • часник – 5 зубків.


  • Приготування
    Досить великими шматками нарізаємо все наявне сало і поміщаємо його в чисте, підготовлений бутель. При укладанні шматків іноді присипаємо їх декількома дольками нарізаного часнику.
    Солоне сало в розсолі у банку

    В поставлену на плиту каструлю з водою кладемо поламаний надвоє лавровий лист, слідом висипаємо в неї потрібну кількість солі і меленого перцю. У киплячий розсіл додаємо суху гірчицю, яку ретельно розчиняємо. Даємо покипіти не більше двох хвилин і, знявши з вогню відставляємо остигати. Ледве теплий розсіл знову розмішуємо, щоб перець не залишився на дні і заливаємо їм все простір, що залишився в банку. Солимо сало 36 годин під капроновою кришкою.
    Тепер знаючи, скільки і як солиться сало в банку у правильно приготованому розсолі, на вашому столі завжди буде присутня ця дуже смачна закуска!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сало в банку - найсмачніший рецепт
    Сало в банку - найсмачніший рецепт
    Навряд чи хтось зможе відмовитися від смачної закуски - солоного сала. Хоча сьогодні якісний продукт досить складно купити, тому пропонуємо трохи
    Як солити сало в розсолі?
    Як солити сало в розсолі?
    Для пристрасних любителів сала - ніжного, з м'ясним прошарком, тоненько нарізаного, в компанії з чорним грубим ароматним хлібом далі описаний рецепт,
    Як засолити сало в домашніх умовах?
    Як засолити сало в домашніх умовах?
    Сало, засолене в спеціях, набуває м'який смак, особливий аромат і перетворюється на відмінну закуску. Адже навіть ті, хто не особливо любить сало в
    Засолювання сала в розсолі з часником
    Засолювання сала в розсолі з часником
    Улюблену багатьма закуску - солоне сало, можна без клопоту зробити самостійно. Пропонуємо трохи урізноманітнити звичний процес засолювання і
    Сало в розсолі у банку - рецепт
    Сало в розсолі у банку - рецепт
    Заготівля сала - це дуже відповідальна справа, адже тут існує безліч важливих нюансів, які обов'язково потрібно враховувати. Пропонуємо докладні
    Сало з часником в розсолі
    Сало з часником в розсолі
    Сало - це улюблений багатьма і популярний продукт у російській та українській кухнях. Способів його засолювання досить багато. І сьогодні ми