Індичка - рецепти приготування
Індичка вважається більш дієтичним м'ясом, ніж курка, т. к. в ній краща комбінація мінеральних речовин. А також індичку складніше нагодувати гормонами і всілякими добавками, тому м'ясо індички здоровіше.
Найголовніше взяти молоду, свіжу, не заморожену індичку. Вік її можна визначити, натиснувши на край грудної кістки, якщо вона прогинається, то молода індичка, відповідно м'ясо буде ніжним.
Інгредієнти:
індичка – 7 кг;
гірчиця - 60 г;
часник – 4 зубчики;
яблука – 3 шт.;
апельсин – 4 шт.;
сіль – 140 г;
олія рафінована – 90 мл;
розмарин, перець, паприка, орегано, коріандр – по 1/2 ч. ложки;
картопля – 1 кг.
Приготування
Готуємо маринад. Змішуємо всі спеції, гірчицю, цедру і сік одного апельсина, 50 грам солі і дрібно рубаний часник. Добре перемішуємо все і натираємо індичку всередині і під шкірою. Яблука і апельсини чистимо, ріжемо на четвертинки і наповнюємо ними тушку. Начинка повинна наповнити індичку на 2/3. Далі закріплюємо ніжки так, щоб вони закривали начинку всередині. Для цього робимо отвори в шкірі з боків і просовуємо ніжки в протилежні отвори. Зверху обмазуємо тушку маслом і натираємо залишилася сіллю. Викладаємо на глибоке деко, накриваємо спочатку листом пергаменту, а потім пакуємо в фольгу, захоплюючи край форми. Так залишаємо на годину при кімнатній температурі, щоб маринад вбрався. Запікаємо 35 години при 180 градусах. Бажано в духовку, під індичку поставити ємність з водою, якщо такої можливості немає, налийте склянку води прямо в деко. Картоплю чистимо і ріжемо на часточки. Дістаємо індичку, розгортаємо, поливаємо соком з дека, навколо викладаємо картоплю, і печемо ще півгодини. За цей час індичка підрум'яниться, а картопля приготується.
М'ясо індички має свій специфічний смак, комусь він подобається, комусь ні. У цьому рецепті ми поєднуємо індичку з гранатовим сиропом, який додасть пікантності і приглушить запах індички.
Для страви беремо саме наршараб, а не гранатовий сік, оскільки саме в соусі є певна терпкість, яка і додасть страві пікантності.
Інгредієнти:
філе індички – 800 г;
цибуля – 3 шт.;
наршараб – 80 мл;
олія рафінована – 30 мл;
зелень – 2 пучка;
перець горошком, сіль.
Приготування
Філе нарізаємо на кубики, цибулю – півкільцями. На сковороді обсмажуємо м'ясо, додаємо цибулю і готуємо ще 5 хвилин. Поливаємо індичку соусом, продовжуємо тушкувати під закритою кришкою близько 5 хвилин. На цьому етапі м'ясо можна перекласти в каструлю або сотейник, якщо сковорода не глибока. Додаємо перчик, солимо і доливаємо чашку води. Після цього ще готуємо 10 хвилин, висипаємо половинку нарізаної зелені і вимикаємо вогонь. Гуляш майже готовий, потрібно дати йому ще трохи настоятися. М'ясо і цибулю виходять карамельного кольору і залишаються дуже соковитими, т. к. готувалися вони зовсім не довго.
Інгредієнти:
філе індички – 500 г;
корінь імбиру – 2 см;
цибуля – 1 шт.;
часник – 1 зубок;
оливкова олія;
коріандр, розмарин, зелень.
Приготування
Перед тим як почати теплову обробку м'яса, спочатку замаринуем його, щоб надати приємний аромат. Для цього лук наріжемо півкільцями, імбир і часник порубаємо дрібно, все змішаємо і додамо щіпку коріандру, кілька листочків свіжого розмарину і трохи рубленого базиліка та кропу.
Нарізаємо філе на шматки товщиною 2 сантиметри поперек волокон, т. к. жар проходить крізь усі волокна і рівномірно розподіляється у шматку м'яса. Розміщуємо наші стейки в маринад, додаємо 1/4 склянки води і трохи помнем м'ясо з усіма спеціями, щоб вони краще віддали свій аромат. Маринуємо 15 хвилин. На сковороду наливаємо крапельку оливкової олії, температура повинна бути максимальною. Викладаємо стейки, без маринаду і обсмажуємо з двох сторін по 5 хвилин, далі накриємо кришкою і, зменшивши вогонь до мінімуму, залишимо ще на 5 хвилин дійти.
Рецепт приготування різдвяної індички з картоплею
Найголовніше взяти молоду, свіжу, не заморожену індичку. Вік її можна визначити, натиснувши на край грудної кістки, якщо вона прогинається, то молода індичка, відповідно м'ясо буде ніжним.
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо маринад. Змішуємо всі спеції, гірчицю, цедру і сік одного апельсина, 50 грам солі і дрібно рубаний часник. Добре перемішуємо все і натираємо індичку всередині і під шкірою. Яблука і апельсини чистимо, ріжемо на четвертинки і наповнюємо ними тушку. Начинка повинна наповнити індичку на 2/3. Далі закріплюємо ніжки так, щоб вони закривали начинку всередині. Для цього робимо отвори в шкірі з боків і просовуємо ніжки в протилежні отвори. Зверху обмазуємо тушку маслом і натираємо залишилася сіллю. Викладаємо на глибоке деко, накриваємо спочатку листом пергаменту, а потім пакуємо в фольгу, захоплюючи край форми. Так залишаємо на годину при кімнатній температурі, щоб маринад вбрався. Запікаємо 35 години при 180 градусах. Бажано в духовку, під індичку поставити ємність з водою, якщо такої можливості немає, налийте склянку води прямо в деко. Картоплю чистимо і ріжемо на часточки. Дістаємо індичку, розгортаємо, поливаємо соком з дека, навколо викладаємо картоплю, і печемо ще півгодини. За цей час індичка підрум'яниться, а картопля приготується.
Рецепт гуляшу з індички з гранатовим соусом
М'ясо індички має свій специфічний смак, комусь він подобається, комусь ні. У цьому рецепті ми поєднуємо індичку з гранатовим сиропом, який додасть пікантності і приглушить запах індички.
Для страви беремо саме наршараб, а не гранатовий сік, оскільки саме в соусі є певна терпкість, яка і додасть страві пікантності.
Інгредієнти:
Приготування
Філе нарізаємо на кубики, цибулю – півкільцями. На сковороді обсмажуємо м'ясо, додаємо цибулю і готуємо ще 5 хвилин. Поливаємо індичку соусом, продовжуємо тушкувати під закритою кришкою близько 5 хвилин. На цьому етапі м'ясо можна перекласти в каструлю або сотейник, якщо сковорода не глибока. Додаємо перчик, солимо і доливаємо чашку води. Після цього ще готуємо 10 хвилин, висипаємо половинку нарізаної зелені і вимикаємо вогонь. Гуляш майже готовий, потрібно дати йому ще трохи настоятися. М'ясо і цибулю виходять карамельного кольору і залишаються дуже соковитими, т. к. готувалися вони зовсім не довго.
Рецепт приготування м'яса індички на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим як почати теплову обробку м'яса, спочатку замаринуем його, щоб надати приємний аромат. Для цього лук наріжемо півкільцями, імбир і часник порубаємо дрібно, все змішаємо і додамо щіпку коріандру, кілька листочків свіжого розмарину і трохи рубленого базиліка та кропу.
Нарізаємо філе на шматки товщиною 2 сантиметри поперек волокон, т. к. жар проходить крізь усі волокна і рівномірно розподіляється у шматку м'яса. Розміщуємо наші стейки в маринад, додаємо 1/4 склянки води і трохи помнем м'ясо з усіма спеціями, щоб вони краще віддали свій аромат. Маринуємо 15 хвилин. На сковороду наливаємо крапельку оливкової олії, температура повинна бути максимальною. Викладаємо стейки, без маринаду і обсмажуємо з двох сторін по 5 хвилин, далі накриємо кришкою і, зменшивши вогонь до мінімуму, залишимо ще на 5 хвилин дійти.
Рекомендуємо добрі рецепти
Індичка, запечена в духовці
Для того, щоб приготувати індичку, деяким господиням треба серйозно налаштуватися на процес, адже це досить клопітно і нешвидко, тому і готують її
Як запекти індичку в духовці цілком?
Запекти смачно і правильно цілу індичку не так просто, адже для цього потрібно врахувати кілька дуже важливих нюансів, про які докладно розповімо
Як приготувати індичку в духовці?
Запечена в духовці індичка - страва не зовсім звичне для нашої країни, оскільки найчастіше люди просто розрізають птицю і готують шматочками. Але для
Індичка з апельсинами
Індичка з апельсинами - дивовижне смачне блюдо, яке прикрасить будь-який святковий або різдвяний стіл. Ми пропонуємо вам кілька цікавих способів
Індичка, запечена у фользі
Індичка - корисне м'ясо, за своїми смаковими якостями ні чим не уступає курці. І самим здоровим способом його приготування є запікання. І зараз ми
Індичка з яблуками
Індичка, запечена з яблуками - прекрасне рішення для святкового столу. Таке нехитре, але в теж час популярне блюдо припаде до смаку вашим гостям і