Печінковий паштет - рецепт
Корисні властивості печінки всім давно відомі. Тому включати її в раціон своєї родини - первинне завдання будь-якої господині. Поряд зі звичною спекотною і гасінням існує ще один не менш цікавий спосіб її переробки - це приготування смачного печінкового паштету. Кілька таких рецептів ми сьогодні запропонуємо нижче в нашому матеріалі.
Інгредієнти:
печінка куряча – 550 г;
масло вершкове – 60 г;
морква – 90 г;
цибуля ріпчаста – 120 г;
очищена вода – 250 мл;
сіль;
чорний перець – 2-3 щіпки;
лаврушка – 2 листочка;
рослинна олія без запаху.
Приготування
Очищаємо і нарізаємо півкільцями або кубиками ріпчасту цибулю і закладаємо в сковороду з рафінованим рослинним маслом. Через п'ять хвилин додаємо очищену і перетерту моркву і обсмажуємо ще такий же час разом з цибулею. Тепер закладаємо попередньо ретельно промиту печінку, обсмажуємо ще кілька хвилин, а потім вливаємо підігріту до кипіння воду, додаємо за смаком сіль, мелений чорний перчик і кидаємо лаврові листочки, прикриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо вміст на помірному вогні протягом тридцяти хвилин. Після цього протушиваем печінка з овочами ще хвилин десять вже без кришки, а потім даємо повністю охолонути, витягаємо листочки лавра, додаємо м'яке вершкове масло і пробиваємо масу блендером до максимальної однорідності.
Інгредієнти:
печінка будь – 370 г;
баклажани – 200-250 м;
перець болгарський – 145 г;
цибуля ріпчаста – 170 г;
часник – 3-4 зубчики;
вершкове масло – 65 г;
рафінована рослинна олія – 75 мл;
сіль;
свіжа зелень;
суміш перців.
Приготування
Вимиті овочі очищаємо, ріжемо на чотири-шість частин і викладаємо у форму для запікання або на деко. Туди ж відправляємо очищені зубці часнику і добре промиту і розрізану на шматочки печінку. Маємо форму з підготовленими компонентами в завчасно прогрітому до 220 градусів духовій шафі на двадцять п'ять хвилин. По готовності баклажани позбавляємо від шкірки, при необхідності додатково подрібнюємо, і разом з іншими компонентами перетворюємо за допомогою блендера в пюре. Тепер додаємо м'яке вершкове масло, нарізану свіжу зелень, сіль і мелений чорний перець і знову пробиваємо масу блендером до отримання консистенції паштету.
Інгредієнти:
печінка будь – 340 г;
гриби свіжі – 220 г;
морква – 115 г;
цибуля ріпчаста – 115 г;
часник – 3-4 зубчики;
сало – 160 г;
рафінована олія;
сіль;
лаврове листя – 1-2 листочка;
мелений мускатний горіх ;
мелений запашний перець;
чорний перець.
Приготування
У глибокій сковороді або казанку прогріваємо рафінована олія, закладаємо нарізане на невеликі скибочки сало і попередньо вимиту і подрібнену печінку. Туди ж відправляємо очищений і нарізаний довільно цибулю і часник, а також моркву і грибочки. Обсмажуємо вміст посуду кілька хвилин на сильному вогні, а потім прикриваємо ємність кришкою і припускаємо на помірному вогні до м'якості всіх компонентів. За п'ять хвилин до завершення процесу гасіння додаємо сіль, лаврове листя, мелений мускатний горіх, а також чорний і запашний перець.
Після охолодження подрібнюємо компоненти блендером або пропускаємо через м'ясорубку кілька разів, попередньо видаливши лаврове листя.
Домашній печінковий паштет з вершковим маслом - рецепт з курячої печінки
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо і нарізаємо півкільцями або кубиками ріпчасту цибулю і закладаємо в сковороду з рафінованим рослинним маслом. Через п'ять хвилин додаємо очищену і перетерту моркву і обсмажуємо ще такий же час разом з цибулею. Тепер закладаємо попередньо ретельно промиту печінку, обсмажуємо ще кілька хвилин, а потім вливаємо підігріту до кипіння воду, додаємо за смаком сіль, мелений чорний перчик і кидаємо лаврові листочки, прикриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо вміст на помірному вогні протягом тридцяти хвилин. Після цього протушиваем печінка з овочами ще хвилин десять вже без кришки, а потім даємо повністю охолонути, витягаємо листочки лавра, додаємо м'яке вершкове масло і пробиваємо масу блендером до максимальної однорідності.
Рецепт приготування печінкового паштету з перцем і баклажанами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті овочі очищаємо, ріжемо на чотири-шість частин і викладаємо у форму для запікання або на деко. Туди ж відправляємо очищені зубці часнику і добре промиту і розрізану на шматочки печінку. Маємо форму з підготовленими компонентами в завчасно прогрітому до 220 градусів духовій шафі на двадцять п'ять хвилин. По готовності баклажани позбавляємо від шкірки, при необхідності додатково подрібнюємо, і разом з іншими компонентами перетворюємо за допомогою блендера в пюре. Тепер додаємо м'яке вершкове масло, нарізану свіжу зелень, сіль і мелений чорний перець і знову пробиваємо масу блендером до отримання консистенції паштету.
Печінковий паштет - рецепт з грибами і салом
Інгредієнти:
Приготування
У глибокій сковороді або казанку прогріваємо рафінована олія, закладаємо нарізане на невеликі скибочки сало і попередньо вимиту і подрібнену печінку. Туди ж відправляємо очищений і нарізаний довільно цибулю і часник, а також моркву і грибочки. Обсмажуємо вміст посуду кілька хвилин на сильному вогні, а потім прикриваємо ємність кришкою і припускаємо на помірному вогні до м'якості всіх компонентів. За п'ять хвилин до завершення процесу гасіння додаємо сіль, лаврове листя, мелений мускатний горіх, а також чорний і запашний перець.
Після охолодження подрібнюємо компоненти блендером або пропускаємо через м'ясорубку кілька разів, попередньо видаливши лаврове листя.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печінковий паштет в домашніх умовах
Чудову і дуже універсальну закуску з печінки можна з легкістю зробити самостійно. Паштет, приготований за запропонованими рецептами, можна віднести в
Паштет із свинячої печінки в домашніх умовах
Прекрасною основою звичайного бутерброда може стати паштет із свинячої печінки. Приготуйте його за нашими рекомендаціями - у вас вийде ніжна і
Як приготувати печінковий паштет?
Приготувати печінковий паштет - справа зовсім не хитре. Цей прекрасний вид закуски завжди виручить, якщо потрібно оригінально заповнити святковий
Тушкована яловича печінка
Яловича печінка відома своїми чудовими смаковими якостями і перевершує по корисним властивостям інші субпродукти і навіть м'ясо. Пропонуємо два
Паштет з яловичої печінки - рецепт
Яловича печінка - смачний і дуже корисний продукт, багатий білком. З неї можна створити багато чудових страв. Ми пропонуємо вам зробити з неї ситний
Печінковий паштет з курячої печінки
Паштет, приготовлений вдома, разюче відрізняється від свого магазинного побратима. Він більш смачний, густий, корисний. Для того щоб створити цей