Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Горохове пюре - рецепт приготування

Горохове пюре - рецепт приготування

30-01-2016, 10:02
503
Горохове пюре - рецепт приготування
Страви з гороху володіють певним, ні з чим не порівнянним смаком, а також характеризуються значним запасом корисних властивостей, великою кількістю вітамінів і необхідних елементів. Особливо в максимальній кількості вони сконцентровані в гороховому пюре. От тільки дуже часто господині відмовляються його готувати на увазі тривалості самого процесу і не завжди бажаного результату.
Наші рецепти допоможуть вам впоратися із завданням, і ви зможете без особливих зусиль приготувати однорідне, ніжне і неймовірно смачне горохове пюре.

Як правильно зварити горохове пюре?


Інгредієнти:

  • горох шліфований, колотий – 200 г;

  • вода фільтрована – 1 л;

  • олія рафінована рослинна – 45 мл;

  • сіль – 5 г або по смаку.


  • Приготування
    Приступаючи до приготування горохового пюре, ретельно промиваємо горох, заливаємо достатньою кількістю води і залишаємо набухати мінімум на дванадцять годин. Після цього знову промиваємо горох, заливаємо чистою фільтрованою водою і розміщуємо на середньому вогні. Після закипання, знімаємо піну, що утворилася, знижуємо інтенсивність вогню до мінімального, прикриваємо каструлю кришкою і варимо вміст протягом півтора годин. Далі зливаємо воду, що залишилася, пюрируем добре розварений горох при допомоги заглибного блендера, попередньо посоливши блюдо і приправивши рафінованим рослинним маслом. Для отримання більш рідкої консистенції можна додати трохи відвару і знову пробити масу блендером.

    Смачне горохове пюре з копченостями - рецепт приготування в мультиварці-скороварці


    Інгредієнти:

  • горох шліфований, колотий – 250 г;

  • будь-які копченості – 100-150 г;

  • вода фільтрована – 05 л;

  • олія рафінована рослинна – 45 мл;

  • сіль – 5 г або по смаку.


  • Приготування
    Мультиварка-скороварка значно скорочує час приготування горохового пюре, а копченості надають йому насиченості і неймовірного аромату. Тому маючи в розпорядженні цей кухонний чудо-девайс, не замислюючись, приступаємо до приготування.
    Для цього промиваємо горох шліфований до прозорої води, закладаємо в мультикастрюлю, додаємо нарізані на невеликі шматочки копченості і заливаємо необхідною кількістю очищеної води. Вибираємо на дисплеї пристрою програму «Суп» і готуємо протягом тридцяти хвилин при тиску 07 b.
    Після сигналу ретельно перемішуємо вміст ємності мультиварки, розкладаємо по тарілках і подаємо.

    Горохове пюре з м'ясом


    Інгредієнти:

  • горох шліфований, колотий – 270 г;

  • вода фільтрована – 05 л;

  • свинина – 270 г;

  • свиняче сало – 30 г;

  • курячі яйця – 2 шт.;

  • олія рафінована рослинна – 45 мл;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • будь-які спеції – за смаком;

  • сіль – 5 г або по смаку.


  • Приготування
    Горох ретельно промиваємо і заливаємо на дві години крутим окропом. Свинину миємо, нарізаємо невеликими шматочками, кладемо в каструлю, заливаємо водою, підсолюємо, при закипання знімаємо піну, а потім зменшуємо вогонь
    Горохове пюре - рецепт приготування
    до мінімального і варимо протягом тридцяти хвилин. Після цього горох ще раз промиваємо і додаємо до м'яса.
    Через тридцять хвилин спільної варіння гороху і м'яса закладаємо порізане на дрібні кубики свиняче сало. Можна при бажанні обсмажити шпик попередньо на сковороді, що додасть смаку страви насиченості.
    Присмачую страву за смаком сіллю, перцем, додаємо улюблені спеції і продовжуємо варіння до перетворення гороху в пюре. Потім тонкою цівкою вливаємо трохи збиті до однорідності курячі яйця, безперервно помішуючи, проварюємо пюре ще пару хвилин, продовжуючи заважати, і знімаємо з вогню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гороховий суп без м'яса
    Гороховий суп без м'яса
    Багато хто вважають, що суп без м'яса не вийде смачним або не досить наваристим. Постараємося розвіяти деякі сумніви, запропонувавши кілька варіантів
    Як зварити гороховий суп з копченими реберцями?
    Як зварити гороховий суп з копченими реберцями?
    Рецептів горохового супу існує кілька десятків, проте самим улюбленим завжди був той, що зварений з копченими реберцями. Пропонуємо три цікаві
    Як варити горохову кашу на воді?
    Як варити горохову кашу на воді?
    Страви з гороху мають вікову історію, однак і сьогодні не втратили свою актуальність. Вони поживні і вельми бюджетні. Пропонуємо сьогодні зварити
    Як приготувати горохове пюре?
    Як приготувати горохове пюре?
    Пюре з гороху - це хороший гарнір, який може поєднуватися з будь-яким м'ясом. При правильному приготуванні його можна давати в якості прикорму
    Гороховий суп-пюре з грінками
    Гороховий суп-пюре з грінками
    Гороховий суп - це смачне блюдо, яке знайоме багатьом з нас. Варіантів його приготування досить багато. І в нашій сьогоднішній статті мова піде про
    Горохове пюре в мультиварці
    Горохове пюре в мультиварці
    Горохове пюре - смачне і корисне блюдо. Воно може виступати і в ролі повноцінного страви, особливо під час дієти або поста, і як гарнір до м'яса.