Страви з гороху володіють певним, ні з чим не порівнянним смаком, а також характеризуються значним запасом корисних властивостей, великою кількістю вітамінів і необхідних елементів. Особливо в максимальній кількості вони сконцентровані в гороховому пюре. От тільки дуже часто господині відмовляються його готувати на увазі тривалості самого процесу і не завжди бажаного результату.
Наші рецепти допоможуть вам впоратися із завданням, і ви зможете без особливих зусиль приготувати однорідне, ніжне і неймовірно смачне горохове пюре.
Як правильно зварити горохове пюре?
Інгредієнти: горох шліфований, колотий – 200 г; вода фільтрована – 1 л; олія рафінована рослинна – 45 мл; сіль – 5 г або по смаку. Приготування Приступаючи до приготування горохового пюре, ретельно промиваємо горох, заливаємо достатньою кількістю води і залишаємо набухати мінімум на дванадцять годин. Після цього знову промиваємо горох, заливаємо чистою фільтрованою водою і розміщуємо на середньому вогні. Після закипання, знімаємо піну, що утворилася, знижуємо інтенсивність вогню до мінімального, прикриваємо каструлю кришкою і варимо вміст протягом півтора годин. Далі зливаємо воду, що залишилася, пюрируем добре розварений горох при допомоги заглибного блендера, попередньо посоливши блюдо і приправивши рафінованим рослинним маслом. Для отримання більш рідкої консистенції можна додати трохи відвару і знову пробити масу блендером.
Смачне горохове пюре з копченостями - рецепт приготування в мультиварці-скороварці
Інгредієнти: горох шліфований, колотий – 250 г; будь-які копченості – 100-150 г; вода фільтрована – 05 л; олія рафінована рослинна – 45 мл; сіль – 5 г або по смаку. Приготування Мультиварка-скороварка значно скорочує час приготування горохового пюре, а копченості надають йому насиченості і неймовірного аромату. Тому маючи в розпорядженні цей кухонний чудо-девайс, не замислюючись, приступаємо до приготування.
Для цього промиваємо горох шліфований до прозорої води, закладаємо в мультикастрюлю, додаємо нарізані на невеликі шматочки копченості і заливаємо необхідною кількістю очищеної води. Вибираємо на дисплеї пристрою програму «Суп» і готуємо протягом тридцяти хвилин при тиску 07 b.
Після сигналу ретельно перемішуємо вміст ємності мультиварки, розкладаємо по тарілках і подаємо.
Горохове пюре з м'ясом
Інгредієнти: горох шліфований, колотий – 270 г; вода фільтрована – 05 л; свинина – 270 г; свиняче сало – 30 г; курячі яйця – 2 шт.; олія рафінована рослинна – 45 мл; мелений чорний перець – за смаком; будь-які спеції – за смаком; сіль – 5 г або по смаку. Приготування Горох ретельно промиваємо і заливаємо на дві години крутим окропом. Свинину миємо, нарізаємо невеликими шматочками, кладемо в каструлю, заливаємо водою, підсолюємо, при закипання знімаємо піну, а потім зменшуємо вогонь
до мінімального і варимо протягом тридцяти хвилин. Після цього горох ще раз промиваємо і додаємо до м'яса.
Через тридцять хвилин спільної варіння гороху і м'яса закладаємо порізане на дрібні кубики свиняче сало. Можна при бажанні обсмажити шпик попередньо на сковороді, що додасть смаку страви насиченості.
Присмачую страву за смаком сіллю, перцем, додаємо улюблені спеції і продовжуємо варіння до перетворення гороху в пюре. Потім тонкою цівкою вливаємо трохи збиті до однорідності курячі яйця, безперервно помішуючи, проварюємо пюре ще пару хвилин, продовжуючи заважати, і знімаємо з вогню.