Вернуться назад Распечатать

Горохове пюре - рецепт приготування

Горохове пюре - рецепт приготування
Страви з гороху володіють певним, ні з чим не порівнянним смаком, а також характеризуються значним запасом корисних властивостей, великою кількістю вітамінів і необхідних елементів. Особливо в максимальній кількості вони сконцентровані в гороховому пюре. От тільки дуже часто господині відмовляються його готувати на увазі тривалості самого процесу і не завжди бажаного результату.
Наші рецепти допоможуть вам впоратися із завданням, і ви зможете без особливих зусиль приготувати однорідне, ніжне і неймовірно смачне горохове пюре.

Як правильно зварити горохове пюре?


Інгредієнти:

  • горох шліфований, колотий – 200 г;

  • вода фільтрована – 1 л;

  • олія рафінована рослинна – 45 мл;

  • сіль – 5 г або по смаку.


  • Приготування
    Приступаючи до приготування горохового пюре, ретельно промиваємо горох, заливаємо достатньою кількістю води і залишаємо набухати мінімум на дванадцять годин. Після цього знову промиваємо горох, заливаємо чистою фільтрованою водою і розміщуємо на середньому вогні. Після закипання, знімаємо піну, що утворилася, знижуємо інтенсивність вогню до мінімального, прикриваємо каструлю кришкою і варимо вміст протягом півтора годин. Далі зливаємо воду, що залишилася, пюрируем добре розварений горох при допомоги заглибного блендера, попередньо посоливши блюдо і приправивши рафінованим рослинним маслом. Для отримання більш рідкої консистенції можна додати трохи відвару і знову пробити масу блендером.

    Смачне горохове пюре з копченостями - рецепт приготування в мультиварці-скороварці


    Інгредієнти:

  • горох шліфований, колотий – 250 г;

  • будь-які копченості – 100-150 г;

  • вода фільтрована – 05 л;

  • олія рафінована рослинна – 45 мл;

  • сіль – 5 г або по смаку.


  • Приготування
    Мультиварка-скороварка значно скорочує час приготування горохового пюре, а копченості надають йому насиченості і неймовірного аромату. Тому маючи в розпорядженні цей кухонний чудо-девайс, не замислюючись, приступаємо до приготування.
    Для цього промиваємо горох шліфований до прозорої води, закладаємо в мультикастрюлю, додаємо нарізані на невеликі шматочки копченості і заливаємо необхідною кількістю очищеної води. Вибираємо на дисплеї пристрою програму «Суп» і готуємо протягом тридцяти хвилин при тиску 07 b.
    Після сигналу ретельно перемішуємо вміст ємності мультиварки, розкладаємо по тарілках і подаємо.

    Горохове пюре з м'ясом


    Інгредієнти:

  • горох шліфований, колотий – 270 г;

  • вода фільтрована – 05 л;

  • свинина – 270 г;

  • свиняче сало – 30 г;

  • курячі яйця – 2 шт.;

  • олія рафінована рослинна – 45 мл;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • будь-які спеції – за смаком;

  • сіль – 5 г або по смаку.


  • Приготування
    Горох ретельно промиваємо і заливаємо на дві години крутим окропом. Свинину миємо, нарізаємо невеликими шматочками, кладемо в каструлю, заливаємо водою, підсолюємо, при закипання знімаємо піну, а потім зменшуємо вогонь
    Горохове пюре - рецепт приготування
    до мінімального і варимо протягом тридцяти хвилин. Після цього горох ще раз промиваємо і додаємо до м'яса.
    Через тридцять хвилин спільної варіння гороху і м'яса закладаємо порізане на дрібні кубики свиняче сало. Можна при бажанні обсмажити шпик попередньо на сковороді, що додасть смаку страви насиченості.
    Присмачую страву за смаком сіллю, перцем, додаємо улюблені спеції і продовжуємо варіння до перетворення гороху в пюре. Потім тонкою цівкою вливаємо трохи збиті до однорідності курячі яйця, безперервно помішуючи, проварюємо пюре ще пару хвилин, продовжуючи заважати, і знімаємо з вогню.