Судак, запечений у фользі в духовці
Судак є дієтичною нежирної рибою, а при запіканні в духовці у фользі він не тільки зберігає всі свої властивості, але і виходить неймовірно ніжним і соковитим на смак.
Кожен із запропонованих нижче рецептів приготування судака у фользі передбачає отримання ідеального результату.
Інгредієнти:
ціла тушка судака – 1 шт.;
лимон – 1 шт.;
свіжі помідори – 250 г;
ріпчаста цибуля – 225 г;
суміш спецій для риби – за смаком;
гірчиця – 15 г;
петрушка – 05 пучка;
рослинна рафінована олія – 40 мл;
перець чорний, свіжозмелену – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Тушку судака очищаємо, позбавляє від зябер, нутрощів, хвоста і плавників, ретельно промиваємо під проточною холодною водою і обсушуємо. Потім робимо на одній стороні кілька поперечних надрізів, натираємо рибину сіллю, перцем і сумішшю спецій для риби і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на десять хвилин.
За цей час лимон моєму добренько, ошпарюємо окропом і нарізаємо часточками. Аналогічно подрібнюємо попередньо вимиті томати. В спинні розрізи рибини вставляємо по одній часточці лимона і помідорів, наповнюємо також трохи цими складовими черевце судака, додавши ще кілька гілочок петрушки.
На аркуші фольги викладаємо подушку для риби, на ній розміщуємо саму рибину, і змащуємо її сумішшю лимонного соку і гірчиці. Покриваємо тушку залишилися кільцями цибулі і гілочками петрушки, запечатуємо фольгу і покласти на деко, встановленому на середньому рівні прогрітій до 200 градусів духовки. Через двадцять п'ять хвилин відвертаємо фольгу і даємо рибці підрум'янитися протягом п'яти-семи хвилин.
Фарширований лимоном і томатами судак, запечений в духовці у фользі, подаємо до столу неодмінно гарячим. Окремо можна подати рис або овочі.
Інгредієнти:
ціла тушка судака – 2 шт.;
сметана – 75 г;
ріпчаста цибуля – 225 г;
рослинна рафінована олія – 40 мл;
суміш спецій для риби – на смак;
перець чорний, свіжозмелену – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Тушки судака готуємо, як і в попередньому рецепті, натираємо сіллю, перцем і спеціями для риби і даємо промаринуватися десять-п'ятнадцять хвилин.
За цей час очищаємо цибулю, шаткуємо його півкільцями і підрум'янюємо на сковороді з рафінованою олією. Тушки судака укладаємо у форму для запікання, застелену фольгою, попередньо виклавши половину обсмаженого лучка. Покриваємо рибку залишилися цибулею, зверху прикриваємо фольгою і розташовуємо в прогрітій до 200 градусів духовці на п'ятнадцять хвилин. Потім верхню фольгу знімаємо, рясно змащуємо тушки сметаною, приправивши попередньо її сіллю і меленим перцем, і запікаємо рибку ще такий же час.
Кожен із запропонованих нижче рецептів приготування судака у фользі передбачає отримання ідеального результату.
Рецепт приготування судака, запеченого в духовці у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Тушку судака очищаємо, позбавляє від зябер, нутрощів, хвоста і плавників, ретельно промиваємо під проточною холодною водою і обсушуємо. Потім робимо на одній стороні кілька поперечних надрізів, натираємо рибину сіллю, перцем і сумішшю спецій для риби і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на десять хвилин.
За цей час лимон моєму добренько, ошпарюємо окропом і нарізаємо часточками. Аналогічно подрібнюємо попередньо вимиті томати. В спинні розрізи рибини вставляємо по одній часточці лимона і помідорів, наповнюємо також трохи цими складовими черевце судака, додавши ще кілька гілочок петрушки.
На аркуші фольги викладаємо подушку для риби, на ній розміщуємо саму рибину, і змащуємо її сумішшю лимонного соку і гірчиці. Покриваємо тушку залишилися кільцями цибулі і гілочками петрушки, запечатуємо фольгу і покласти на деко, встановленому на середньому рівні прогрітій до 200 градусів духовки. Через двадцять п'ять хвилин відвертаємо фольгу і даємо рибці підрум'янитися протягом п'яти-семи хвилин.
Фарширований лимоном і томатами судак, запечений в духовці у фользі, подаємо до столу неодмінно гарячим. Окремо можна подати рис або овочі.
Судак, запечений у фользі цілком з цибулею і сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Тушки судака готуємо, як і в попередньому рецепті, натираємо сіллю, перцем і спеціями для риби і даємо промаринуватися десять-п'ятнадцять хвилин.
За цей час очищаємо цибулю, шаткуємо його півкільцями і підрум'янюємо на сковороді з рафінованою олією. Тушки судака укладаємо у форму для запікання, застелену фольгою, попередньо виклавши половину обсмаженого лучка. Покриваємо рибку залишилися цибулею, зверху прикриваємо фольгою і розташовуємо в прогрітій до 200 градусів духовці на п'ятнадцять хвилин. Потім верхню фольгу знімаємо, рясно змащуємо тушки сметаною, приправивши попередньо її сіллю і меленим перцем, і запікаємо рибку ще такий же час.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як запекти коропа в духовці у фользі?
Якщо ви обзавелися свіжим коропом і не здогадуєтеся, з якого боку до нього підступити, то неодмінно вивчіть рецепти з нашої статті. Розповімо, як
Лосось в духовці у фользі
Приготувати прекрасне блюдо, яке напевно всім сподобається, дуже просто, особливо скориставшись нашими рецептами. Розповімо, як оригінально запекти
Як приготувати коропа в духовці у фользі?
Будь-яка річкова риба, приготована в домашніх умовах, виходить надзвичайно смачною! А запечений з запропонованим далі рецептами короп здатний
Холодець із судака - рецепт
Холодець із судака - відмінне блюдо для святкового столу. Воно стане не тільки знатної закускою, але і оригінальною прикрасою. Адже зовнішній вигляд
Смачні та здорові страви з судака
Судак вважається дієтичною та делікатесної рибою, завдяки маложирному і не костлявому м'яса. У нашій статті ми зібрали оригінальні і смачні рецепти
Запечений судак в духовці
Судак - ніжна і благородна риба родини Окуневих, яка вважається дієтичним продуктом. У ній містяться цінні мінеральні сполуки, а також велику