Вернуться назад Распечатать

Судак, запечений у фользі в духовці

Судак, запечений у фользі в духовці
Судак є дієтичною нежирної рибою, а при запіканні в духовці у фользі він не тільки зберігає всі свої властивості, але і виходить неймовірно ніжним і соковитим на смак.
Кожен із запропонованих нижче рецептів приготування судака у фользі передбачає отримання ідеального результату.

Рецепт приготування судака, запеченого в духовці у фользі


Інгредієнти:

  • ціла тушка судака – 1 шт.;

  • лимон – 1 шт.;

  • свіжі помідори – 250 г;

  • ріпчаста цибуля – 225 г;

  • суміш спецій для риби – за смаком;

  • гірчиця – 15 г;

  • петрушка – 05 пучка;

  • рослинна рафінована олія – 40 мл;

  • перець чорний, свіжозмелену – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Тушку судака очищаємо, позбавляє від зябер, нутрощів, хвоста і плавників, ретельно промиваємо під проточною холодною водою і обсушуємо. Потім робимо на одній стороні кілька поперечних надрізів, натираємо рибину сіллю, перцем і сумішшю спецій для риби і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на десять хвилин.
    За цей час лимон моєму добренько, ошпарюємо окропом і нарізаємо часточками. Аналогічно подрібнюємо попередньо вимиті томати. В спинні розрізи рибини вставляємо по одній часточці лимона і помідорів, наповнюємо також трохи цими складовими черевце судака, додавши ще кілька гілочок петрушки.
    На аркуші фольги викладаємо подушку для риби, на ній розміщуємо саму рибину, і змащуємо її сумішшю лимонного соку і гірчиці. Покриваємо тушку залишилися кільцями цибулі і гілочками петрушки, запечатуємо фольгу і покласти на деко, встановленому на середньому рівні прогрітій до 200 градусів духовки. Через двадцять п'ять хвилин відвертаємо фольгу і даємо рибці підрум'янитися протягом п'яти-семи хвилин.
    Фарширований лимоном і томатами судак, запечений в духовці у фользі, подаємо до столу неодмінно гарячим. Окремо можна подати рис або овочі.

    Судак, запечений у фользі цілком з цибулею і сметаною


    Інгредієнти:

  • ціла тушка судака – 2 шт.;

  • сметана – 75 г;

  • ріпчаста цибуля – 225 г;

  • рослинна рафінована олія – 40 мл;

  • суміш спецій для риби – на смак;

  • перець чорний, свіжозмелену – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Тушки судака готуємо, як і в попередньому рецепті, натираємо сіллю, перцем і спеціями для риби і
    Судак, запечений у фользі в духовці
    даємо промаринуватися десять-п'ятнадцять хвилин.
    За цей час очищаємо цибулю, шаткуємо його півкільцями і підрум'янюємо на сковороді з рафінованою олією. Тушки судака укладаємо у форму для запікання, застелену фольгою, попередньо виклавши половину обсмаженого лучка. Покриваємо рибку залишилися цибулею, зверху прикриваємо фольгою і розташовуємо в прогрітій до 200 градусів духовці на п'ятнадцять хвилин. Потім верхню фольгу знімаємо, рясно змащуємо тушки сметаною, приправивши попередньо її сіллю і меленим перцем, і запікаємо рибку ще такий же час.