Смачний рис на гарнір
Рис – одна з найдавніших і найбільш поширених у світі злакових агрикультур. Вирощувати рис люди почали приблизно 9000 років тому.
Систематичне вживання в їжу рису благотворно впливає на загальний стан організму, що він виводить з організму токсини, покращує роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту, судинної і нервової систем.
Можна виділити білий шліфований, нешліфований, пропарений, бурий, червоний, круглозерний, середньозерний і довгозерний. Корисність різних видів неоднакова. Продукт з торговим назвою «чорний рис» – це взагалі не рис, хоча теж корисна культура.
У будь-якому випадку, ми можемо готувати смачні страви з рисом або готувати улюблену крупу на гарнір окремо.
Розповімо, як приготувати смачний рис на гарнір, і який вид крупи вибрати до різних страв.
Основна загальна ідея приготування смачного рису на гарнір виглядає так: його промивають і проварюють, іноді ще раз промивають. В альтернативному варіанті крупу спочатку обсмажують в жирах, потім додають воду (іноді й інші рідкі продукти) і проварюють. Час для приготування крупи різних сортів по-різному, зазвичай рис проварюється від 8 до 20 хвилин.
В залежності від того, як приготована курка, вибираємо рис. Для тушкованої курки каррі або смаженої курки з овочами в тайському стилі найбільш підійдуть рис жасминовий або басматі. Гарні також шліфований довгозернистий і червоний рис – це взагалі окрема пісня, він суперполезен. Для тушкованої курки в грибному або світлому соусі, а також для запеченої або смаженої підійдуть будь-які сорти, бажано все ж ті, які не надто розварюються і злипаються (для риби).
Інгредієнти:
рис – 2 склянки ємністю 250 мл;
вода – 6 склянок або більше.
Приготування
Рис відміряємо склянкою в нетесную робочу миску, кілька раз промиваємо холодною водою, при цьому активно перемішуючи. Заливаємо рис окропом на 3-5 хвилин, ще кілька раз промиваємо холодною проточною водою, зливаємо її, після чого можна відкинути крупу на сито.
В каструлі, казані або сотейнику заливаємо промиту крупу зазначеною кількістю води, доводимо до кипіння і проварюємо до потрібного ступеня (пробуємо на смак). В процесі проварювання ні в якому разі не перемішуємо рис, якщо не хочете, щоб він розварився та злипнувся. По часу: білий шліфований – 8 хвилин, нешліфований золотистий – 12-16 хвилин, червоний – до 20 хвилин, іноді трохи більше.
Коли, на вашу думку, рисинків розварилися до потрібної міри, накриваємо ємність кришкою так, щоб утворилася невелика щілина, буквально кілька міліметрів, щільно прихоплюємо каструлю обома руками за ручки з допомогою рушники і обережно зливаємо воду. Можна залити кип'яченою водою (тобто, промити) і злити її.
Промивати можна і за допомогою сита, це значно зручніше.
Ну, ось розсипчастий рис на гарнір готовий, відразу викладаємо його на сервірувальний посуд, поруч чи зверху – приготовану курку і подаємо до столу. Якщо після цього у вас залишилося деяку кількість готового рису доцільно додати в нього трохи олії і перемішати, щоб уникнути злипання.
До риби підійдуть будь-які сорти рису, але найкраще білий быстроразвариавающийся і злегка слипающийся.
Інгредієнти:
рис білий – 2 склянки;
вода – 6 склянок.
Приготування
Добре промитий в холодній воді рис проварюємо протягом 8-10 хвилин після закипання. Зайву воду зливаємо, можна промити. Рис красиво викладаємо на тарілку через спеціальну наскрізну форму (кільце або іншу). Поруч викладаємо рибу, все поливаємо соусом.
Систематичне вживання в їжу рису благотворно впливає на загальний стан організму, що він виводить з організму токсини, покращує роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту, судинної і нервової систем.
Можна виділити білий шліфований, нешліфований, пропарений, бурий, червоний, круглозерний, середньозерний і довгозерний. Корисність різних видів неоднакова. Продукт з торговим назвою «чорний рис» – це взагалі не рис, хоча теж корисна культура.
У будь-якому випадку, ми можемо готувати смачні страви з рисом або готувати улюблену крупу на гарнір окремо.
Розповімо, як приготувати смачний рис на гарнір, і який вид крупи вибрати до різних страв.
Основна загальна ідея приготування смачного рису на гарнір виглядає так: його промивають і проварюють, іноді ще раз промивають. В альтернативному варіанті крупу спочатку обсмажують в жирах, потім додають воду (іноді й інші рідкі продукти) і проварюють. Час для приготування крупи різних сортів по-різному, зазвичай рис проварюється від 8 до 20 хвилин.
Як смачно приготувати рис на гарнір до курки – рецепт
В залежності від того, як приготована курка, вибираємо рис. Для тушкованої курки каррі або смаженої курки з овочами в тайському стилі найбільш підійдуть рис жасминовий або басматі. Гарні також шліфований довгозернистий і червоний рис – це взагалі окрема пісня, він суперполезен. Для тушкованої курки в грибному або світлому соусі, а також для запеченої або смаженої підійдуть будь-які сорти, бажано все ж ті, які не надто розварюються і злипаються (для риби).
Інгредієнти:
Приготування
Рис відміряємо склянкою в нетесную робочу миску, кілька раз промиваємо холодною водою, при цьому активно перемішуючи. Заливаємо рис окропом на 3-5 хвилин, ще кілька раз промиваємо холодною проточною водою, зливаємо її, після чого можна відкинути крупу на сито.
В каструлі, казані або сотейнику заливаємо промиту крупу зазначеною кількістю води, доводимо до кипіння і проварюємо до потрібного ступеня (пробуємо на смак). В процесі проварювання ні в якому разі не перемішуємо рис, якщо не хочете, щоб він розварився та злипнувся. По часу: білий шліфований – 8 хвилин, нешліфований золотистий – 12-16 хвилин, червоний – до 20 хвилин, іноді трохи більше.
Коли, на вашу думку, рисинків розварилися до потрібної міри, накриваємо ємність кришкою так, щоб утворилася невелика щілина, буквально кілька міліметрів, щільно прихоплюємо каструлю обома руками за ручки з допомогою рушники і обережно зливаємо воду. Можна залити кип'яченою водою (тобто, промити) і злити її.
Промивати можна і за допомогою сита, це значно зручніше.
Ну, ось розсипчастий рис на гарнір готовий, відразу викладаємо його на сервірувальний посуд, поруч чи зверху – приготовану курку і подаємо до столу. Якщо після цього у вас залишилося деяку кількість готового рису доцільно додати в нього трохи олії і перемішати, щоб уникнути злипання.
Смачний рис на гарнір до риби
До риби підійдуть будь-які сорти рису, але найкраще білий быстроразвариавающийся і злегка слипающийся.
Інгредієнти:
Приготування
Добре промитий в холодній воді рис проварюємо протягом 8-10 хвилин після закипання. Зайву воду зливаємо, можна промити. Рис красиво викладаємо на тарілку через спеціальну наскрізну форму (кільце або іншу). Поруч викладаємо рибу, все поливаємо соусом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рис на гарнір
Пропонуємо забути про звичайну, груднястій рисової каші на гарнір і скористатися неймовірними рецептами, в яких детально описаний процес приготування
Як варити рисову кашу?
Про користь рису не знає тільки ледачий. Не забувайте включати в свій раціон харчування блюда з рису. Наприклад, рисову кашу. Про те, як правильно
Гарнір до качки
Приготували смачне м'ясне блюдо з качки, але не знаєте який гарнір до нього краще подати? У вирішенні цього питання вам допоможе наша стаття. Ми
Як зварити рис?
Рис - незамінний продукт за своєю харчової цінності та чудовий гарнір до багатьох страв. Здавалося б, це так просто - зварити рис! Але насправді,
Як правильно варити рис?
Рис - не тільки відмінний гарнір, але і цілком самостійне блюдо. Головне - правильно зварити його, а адже це не так просто. По-перше, існує кілька
Як варити перловку на гарнір?
Всі ми знаємо, наскільки корисна перловка для нашого раціону. Але цю крупу не часто можна побачити на наших столах. І сьогодні ми це виправимо,