Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Начинка з крабовими паличками для лаваша

Начинка з крабовими паличками для лаваша

1-01-2016, 23:55
670
Начинка з крабовими паличками для лаваша
Тонкий лаваш – не тільки чудовий чистий бездріжджовий хліб, але ще й прекрасний матеріал для завертання різних начинок. Так дуже просто й легко готувати: склав начинку, загорнув у лист лаваша порцію – виходять вироби схожі на млинці, або шаурму – швидко, просто і смачно. Готувати такі страви може навіть самий ледачий і невдалий кулінар.
Розповімо, як готувати начинку для закуски з лаваша з крабовими паличками.
Коли вибираємо крабові палички, перевіряємо термін придатності, зрозуміло, краще купувати цей продукт у пачках, а не на вагу. Лаваш теж повинен бути свіжим.

Рецепт рулету з лаваша з крабовими паличками, корейською морквою, огірком і плавленим сиром


Інгредієнти:

  • лаваш тонкий;

  • крабові палички (сурімі) – 2 пачки;

  • корейська морква готова – 300 г;

  • огірки свіжі або солоні – 2-3 шт.;

  • сир плавлений або звичайний твердий (все одно розплавиться) – 300 г;

  • зелень (петрушка, кріп, кінза, зелена цибулька);

  • майонез – 1 пачка (необов'язковий компонент);

  • шматочок сала або масла для змащування форми або дека.


  • Приготування
    Витягаємо кожну крабову паличку з пластикової оболонки і розрізаємо вздовж на 2 частини. Можна, звичайно ж, закладати в рулетик цілі палички.
    У огірків відрізаємо кінчики і розрізаємо вздовж хрест-навхрест. Сир (якщо твердий), тремо на тертці.
    Вирізаємо з лаваша листи потрібного розміру.
    Якщо сир плавлений рідкий типу «Віола» або «Янтар», рясно намазуємо їм підкладку з лаваша. Якщо сир твердий тертий, спочатку змастимо підкладку майонезом, потім посипаємо рівномірно.
    Зверху викладаємо 2 половинки паличок сурімі уздовж (одна за одною) або дві нерозрізаних. Або з двох сторін по 2 половинки. Можна робити і більш дрібні рулетики, тоді кладемо вздовж одну паличку або 2 половинки з двох сторін.
    Збоку або в середину між половинками паличок викладаємо корейську моркву, скибочки огірків, гілочки зелені, по одному пір'їнці зеленого лука.
    Можна видавити смужку майонезу з пачки. Можна і сиром ще присипати.
    Начинка з крабовими паличками для лаваша

    Щільно звертаємо рулетик, краю з боків можна підігнути як при загвинчуванні млинців або шаурми.
    Далі готуємо в сковороді, форму або на деко. Змащуємо поверхню злегка підігрітою форми салом або олією. Рулетики викладаємо. Запікаємо в заздалегідь розігрітій духовій шафі протягом 15-20 хвилин. Зручно також готувати в сковороді під кришкою на конфорці. Якщо сир плавлений рулетики можна взагалі не запікати.
    До речі, рулетики з лаваша дуже зручно приготувати заздалегідь і взяти з собою на пікнік – чудова закуска під світле пиво. Якщо краї рулетикам не підгинали, перед викладанням на блюдо їх можна нарізати поперек.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рулет з лаваша з крабовими паличками
    Рулет з лаваша з крабовими паличками
    Існує безліч універсальних начинок для рулету з лаваша. Але начинку з крабових паличок можна нескінченно доповнювати різними інгредієнтами і кожен
    Лаваш з крабовими паличками
    Лаваш з крабовими паличками
    В якості одного з страв на святковому столі ми все частіше бачимо рулет з лаваша. Апетитна і смачна закуска, до того ж дуже легка у приготуванні, а
    Пиріжки з лаваша
    Пиріжки з лаваша
    Швидкі пиріжки з лаваша - це відмінна альтернатива домашній випічці, процес приготування якої, часом, займає дуже багато часу. Швидкі пиріжки зручно
    Лаваш з грибами
    Лаваш з грибами
    З лаваша виходять чудові закуски, які можна подати на святковий стіл, фуршет або просто взяти з собою на пікнік. І зараз ми з вами поділимося
    Рулет з крабових паличок
    Рулет з крабових паличок
    Смачна холодна закуска у вигляді рулетів з крабових паличок стане відмінною альтернативою доволі набридлому "Крабовому", тим більше що виглядає таке
    Закуски з лаваша - рецепти
    Закуски з лаваша - рецепти
    Лаваш часто вживають замість хліба з м'ясом та іншими стравами. А ще з нього можна приготувати смачні гарячі і холодні закуски, які послужать