Начинка з крабовими паличками для лаваша
Тонкий лаваш – не тільки чудовий чистий бездріжджовий хліб, але ще й прекрасний матеріал для завертання різних начинок. Так дуже просто й легко готувати: склав начинку, загорнув у лист лаваша порцію – виходять вироби схожі на млинці, або шаурму – швидко, просто і смачно. Готувати такі страви може навіть самий ледачий і невдалий кулінар.
Розповімо, як готувати начинку для закуски з лаваша з крабовими паличками.
Коли вибираємо крабові палички, перевіряємо термін придатності, зрозуміло, краще купувати цей продукт у пачках, а не на вагу. Лаваш теж повинен бути свіжим.
Інгредієнти:
лаваш тонкий;
крабові палички (сурімі) – 2 пачки;
корейська морква готова – 300 г;
огірки свіжі або солоні – 2-3 шт.;
сир плавлений або звичайний твердий (все одно розплавиться) – 300 г;
зелень (петрушка, кріп, кінза, зелена цибулька);
майонез – 1 пачка (необов'язковий компонент);
шматочок сала або масла для змащування форми або дека.
Приготування
Витягаємо кожну крабову паличку з пластикової оболонки і розрізаємо вздовж на 2 частини. Можна, звичайно ж, закладати в рулетик цілі палички.
У огірків відрізаємо кінчики і розрізаємо вздовж хрест-навхрест. Сир (якщо твердий), тремо на тертці.
Вирізаємо з лаваша листи потрібного розміру.
Якщо сир плавлений рідкий типу «Віола» або «Янтар», рясно намазуємо їм підкладку з лаваша. Якщо сир твердий тертий, спочатку змастимо підкладку майонезом, потім посипаємо рівномірно.
Зверху викладаємо 2 половинки паличок сурімі уздовж (одна за одною) або дві нерозрізаних. Або з двох сторін по 2 половинки. Можна робити і більш дрібні рулетики, тоді кладемо вздовж одну паличку або 2 половинки з двох сторін.
Збоку або в середину між половинками паличок викладаємо корейську моркву, скибочки огірків, гілочки зелені, по одному пір'їнці зеленого лука.
Можна видавити смужку майонезу з пачки. Можна і сиром ще присипати.
Щільно звертаємо рулетик, краю з боків можна підігнути як при загвинчуванні млинців або шаурми.
Далі готуємо в сковороді, форму або на деко. Змащуємо поверхню злегка підігрітою форми салом або олією. Рулетики викладаємо. Запікаємо в заздалегідь розігрітій духовій шафі протягом 15-20 хвилин. Зручно також готувати в сковороді під кришкою на конфорці. Якщо сир плавлений рулетики можна взагалі не запікати.
До речі, рулетики з лаваша дуже зручно приготувати заздалегідь і взяти з собою на пікнік – чудова закуска під світле пиво. Якщо краї рулетикам не підгинали, перед викладанням на блюдо їх можна нарізати поперек.
Розповімо, як готувати начинку для закуски з лаваша з крабовими паличками.
Коли вибираємо крабові палички, перевіряємо термін придатності, зрозуміло, краще купувати цей продукт у пачках, а не на вагу. Лаваш теж повинен бути свіжим.
Рецепт рулету з лаваша з крабовими паличками, корейською морквою, огірком і плавленим сиром
Інгредієнти:
Приготування
Витягаємо кожну крабову паличку з пластикової оболонки і розрізаємо вздовж на 2 частини. Можна, звичайно ж, закладати в рулетик цілі палички.
У огірків відрізаємо кінчики і розрізаємо вздовж хрест-навхрест. Сир (якщо твердий), тремо на тертці.
Вирізаємо з лаваша листи потрібного розміру.
Якщо сир плавлений рідкий типу «Віола» або «Янтар», рясно намазуємо їм підкладку з лаваша. Якщо сир твердий тертий, спочатку змастимо підкладку майонезом, потім посипаємо рівномірно.
Зверху викладаємо 2 половинки паличок сурімі уздовж (одна за одною) або дві нерозрізаних. Або з двох сторін по 2 половинки. Можна робити і більш дрібні рулетики, тоді кладемо вздовж одну паличку або 2 половинки з двох сторін.
Збоку або в середину між половинками паличок викладаємо корейську моркву, скибочки огірків, гілочки зелені, по одному пір'їнці зеленого лука.
Можна видавити смужку майонезу з пачки. Можна і сиром ще присипати.
Щільно звертаємо рулетик, краю з боків можна підігнути як при загвинчуванні млинців або шаурми.
Далі готуємо в сковороді, форму або на деко. Змащуємо поверхню злегка підігрітою форми салом або олією. Рулетики викладаємо. Запікаємо в заздалегідь розігрітій духовій шафі протягом 15-20 хвилин. Зручно також готувати в сковороді під кришкою на конфорці. Якщо сир плавлений рулетики можна взагалі не запікати.
До речі, рулетики з лаваша дуже зручно приготувати заздалегідь і взяти з собою на пікнік – чудова закуска під світле пиво. Якщо краї рулетикам не підгинали, перед викладанням на блюдо їх можна нарізати поперек.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рулет з лаваша з крабовими паличками
Існує безліч універсальних начинок для рулету з лаваша. Але начинку з крабових паличок можна нескінченно доповнювати різними інгредієнтами і кожен
Лаваш з крабовими паличками
В якості одного з страв на святковому столі ми все частіше бачимо рулет з лаваша. Апетитна і смачна закуска, до того ж дуже легка у приготуванні, а
Пиріжки з лаваша
Швидкі пиріжки з лаваша - це відмінна альтернатива домашній випічці, процес приготування якої, часом, займає дуже багато часу. Швидкі пиріжки зручно
Лаваш з грибами
З лаваша виходять чудові закуски, які можна подати на святковий стіл, фуршет або просто взяти з собою на пікнік. І зараз ми з вами поділимося
Рулет з крабових паличок
Смачна холодна закуска у вигляді рулетів з крабових паличок стане відмінною альтернативою доволі набридлому "Крабовому", тим більше що виглядає таке
Закуски з лаваша - рецепти
Лаваш часто вживають замість хліба з м'ясом та іншими стравами. А ще з нього можна приготувати смачні гарячі і холодні закуски, які послужать