Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як замаринувати товстолобика?

Як замаринувати товстолобика?

28-12-2015, 00:01
1 215
Як замаринувати товстолобика?
Як правило, в домашніх умовах маринують оселедець або скумбрію, а ось товстолобика обходять стороною. Його більше смажать, запікають і готують інші цікаві страви. А адже в маринованому вигляді він теж досить смачний і складе гідну конкуренцію будь-якої поширеної маринованої рибку. Звідки ж тоді така низька популярність? Це прикре непорозуміння має місце через необізнаність споживачів, і ми через незнання позбавляємо себе задоволення від поїдання цієї смачної ніжною закуски.
Беремося терміново виправляти ситуацію і розповімо, як правильно, швидко і смачно замаринувати товстолобика в домашніх умовах. Приготуйте таку рибку, і ви неодмінно поповните ряди її шанувальників.

Як замаринувати товстолобика в домашніх умовах?


Інгредієнти:

  • товстолобик – 15-2 кг;

  • цибуля ріпчаста – 320 г;

  • морква – 100 г;

  • велика сіль – 85 м;

  • цукровий пісок – 45 г;

  • рафінована рослинна олія – 110 мл;

  • сік лимона – 55 мл;

  • перець запашний і чорний горошинками – по 5-7 шт.;

  • лаврові листочки – 4-5 шт.


  • Приготування
    Першим ділом готуємо належним чином тушку товстолобика. Очищаємо її, позбавляє від голови і нутрощів, відрізаємо хвіст і плавники і гарненько промиваємо. Далі рибу розрізаємо на порційні шматочки і при бажанні витягаємо кістки. У мисочці з'єднуємо рослинне масло, лимонний сік і половину норми солі і цукрового піску і перемішуємо. Залишилася сіль і цукор змішуємо в іншій ємності, обвалюємо в суміші порції товстолобика і укладаємо в масляну суміш. Акуратно перемішуємо все руками і даємо трохи постояти.
    У цей час чистимо і шаткуємо півкільцями або кільцями ріпчасту цибулю і перетираємо на крупній тертці моркву.
    Тепер перекладаємо скибочки риби в трилітрову банку або іншу скляну або емальовану ємність, чергуючи з овочами, листочками лавра і горошинками перцю. Виливаємо решту масляну суміш в ємність на рибу, закрити посуд кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на три-п'ять годин. Потім розміщуємо рибу в прохолодному місці і залишаємо на дві доби. Після закінчення часу можемо пробувати.

    Маринований товстолобик в оцті з цибулею і часником по-корейськи


    Інгредієнти:

  • товстолобик – 4 стейка;

  • цибуля ріпчаста – 200 г;

  • часник – 4-6 зубчиків;

  • оцет 9% – 90 мл;

  • рафінована рослинна олія – 150 мл;

  • горошини чорного і запашного перцю – по три штучки;

  • цукровий пісок – 30 г;

  • велика сіль – 180 р.


  • Приготування
    Якщо ви придбали цілу тушку риби, то її попередньо потрібно почистити, випатрати, видалити голову, плавники і хвіст і розділити на стейки. Останні в свою чергу розрізаємо навпіл, видаляємо хребет і кістки і розрізаємо отримане філе на тоненькі смужки, товщиною приблизно близько п'яти міліметрів.
    В окремій ємності з'єднуємо сіль та цукровий пісок і перемішуємо. Викладаємо підготовлену рибку в зручну ємність, щедро пересипаючи кожен шар отриманою сумішшю. Верхній шар також засипаємо сіллю з
    Як замаринувати товстолобика?
    цукром, кладемо зверху тарілку, а на неї вантаж. Залишаємо товстолобика на п'ять годин при кімнатній температурі.
    Після закінчення часу прибираємо вантаж, утворену рідину зливаємо, а рибні скибочки промиваємо під холодною проточною водою.
    Ріпчасту цибулю і часник очистити, дрібно рубаємо і викладаємо в ємність, придатну для подальшого маринування товстолобика. Туди ж вливаємо олію і оцет, викладаємо шматочки риби і перемішуємо. Залишаємо товстолобика маринуватися приблизно на два-чотири години. Готовність рибки можна визначити за кольором, в ідеалі вона посвітлішає і втратить рожевий відтінок.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Малосольна скумбрія в домашніх умовах
    Малосольна скумбрія в домашніх умовах
    Скумбрія по-своєму унікальна риба. Адже завдяки її нейтрального смаку кулінари створюють найрізноманітніші страви, від супу до закуски. Про
    Балик з товстолобика
    Балик з товстолобика
    Любите смачну солону і копчену рибку? Тоді вам знадобляться рецепти з цієї статті. Ми розповімо про те, як зробити смачний балик з товстолобика, який
    Юшка з товстолобика - рецепт
    Юшка з товстолобика - рецепт
    Незважаючи на те, що страви з товстолобика вважаються дієтичними, юшка з цієї риби виходить наваристою і ситної. Звичайно ж сама смачна юшка виходить
    Як приготувати товстолобика в духовці?
    Як приготувати товстолобика в духовці?
    Страви з товстолобика відносяться до дієтичних завдяки тому, що легко засвоюються організмом і практично не містять жиру. Готувати з товстолобика
    Маринований товстолобик
    Маринований товстолобик
    Маринована риба - універсальна закуска до столу. З неї можна зробити бутерброди, а можна їсти просто так. Ми вам розповімо як замаринувати
    Товстолобик, запечений в духовці
    Товстолобик, запечений в духовці
    Товстолобик - смачна і корисна риба, яку варто додати в раціон харчування кожному, хто піклується про своє здоров'я. І, звичайно ж, найкращий спосіб