Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Люля-кебаб в домашніх умовах

Люля-кебаб в домашніх умовах

27-12-2015, 23:38
783
Люля-кебаб в домашніх умовах
У світовій кухні існує величезна різноманітність видів кебабів. Відмінності починаються з виду м'яса і способу його нарізки і доходять до асортименту входять до складу спецій і способу приготування. Для нас найбільш звичним є люля-кебаб, який готується з дрібно нарубаного або перекрученого м'яса. Про тонкощі обжарювання люля-кебаба в домашніх умовах ми і вирішили поговорити в цьому матеріалі.

Люля-кебаб в домашніх умовах в духовці


Інгредієнти:

  • яловичина - 560 г;

  • ріпчаста цибуля - 95 г;

  • мелений кумін, коріандр, паприка - 1 ч. ложці;

  • мелена кориця - 1/2 ч. ложки;

  • жменя свіжого коріандру .


  • Приготування
    Шпажки, на яких ви будете формувати кебаби, замочіть у воді. М'ясо для люля зазвичай подрібнюють топірцями, але якщо робити вручну фарш часу немає, то скористайтеся м'ясорубкою. Перетворивши яловичину у фарш, з'єднайте її з прянощами і нарізаною ріпчастою цибулею. Подрібніть зелень, додайте у фарш і її. Розділіть фарш на рівні порції і сформуйте кожну навколо шпажки ковбаскою. Розкладіть приготовані в домашніх умовах люля-кебаби з яловичини на покритому фольгою деко і залиште в розігрітій до 190 градусів духовій шафі на 15-20 хвилин.

    Люля-кебаб в домашніх умовах зі свинини


    Традиційні кебаби з свинини не готує ніхто, але якщо ви любите це м'ясо, то чому б не використовувати його в якості основи модернізованого рецепта.
    Інгредієнти:

  • фарш зі свинини - 490 г;

  • ріпчаста цибуля - 95 г;

  • сушений орегано - 1 ч. ложка;

  • жменя зелені м'яти.


  • Приготування
    Щоб кебаби не звалилися зі шпажок, в них не повинно бути великої кількості жиру, а тому зріжте надлишки жиру з шматка, залишаючи не більше третини від початкової кількості, і пропустіть свинину через м'ясорубку. Додайте до м'яса подрібнену цибулю, сушений орегано, добру пучку солі і нарізану зелень м'яти. Тепер відбийте м'ясо про робочу поверхню близько 10 разів, щоб фарш добре утримував свою форму і не спадав з шампурів під час приготування. Сформуйте з фаршу кебаби, розподіливши свинину на шампурі у формі ковбаски. Обсмажте м'ясо на вугіллі. Приготування люля-кебаба в домашніх умовах на грилі займає від 8 до 10 хвилин.

    Люля-кебаб в домашніх умовах з курки на сковороді


    Ще одна сучасна версія кебаба готується на основі курки і ідеально підходить для тих, хто намагається зробити своє меню максимально корисним. Використовувати для приготування лише дієтичне біле м'ясо не радимо – кебаби можуть вийти сухуватими, – а от суміш червоного м'яса з м'якоттю філе спрацює ідеально.
    Інгредієнти:

  • курячий фарш - 290 г;

  • томатна паста - 5 г;

  • часник - 2 зубки;
  • Люля-кебаб в домашніх умовах

  • мелений кумін, коріандр - по 1 ч. ложці;

  • щіпка паприки;

  • жменя зелені петрушки.


  • Приготування
    Перед тим, як готувати люля-кебаб в домашніх умовах, слід добре приправити курячий фарш сіллю, а потім додати пюрированный часник, мелений кумін з коріандром, трохи паприки і зелень. Не зайвою буде і щіпка гострого перцю, якщо ви любите їжу погостріше. У фіналі доповніть фарш томатною пастою і сформуйте в ковбаски навколо шпажок.
    Розігрійте сковороду гриль з краплею олії і подрумянивайте з усіх боків, щоб курятина рівномірно присмажився всередині і придбала рум'яну скоринку зовні.
    Подавати кебаби краще в компанії міксу з овочів або простого салату, поверх кускусу, на піті або в лаваші, доповнивши томатним соусом або класичним дзадзікі на сметанною основі зі свіжим огірком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кебаб – рецепт
    Кебаб – рецепт
    Дуже популярною стравою для пікніка вважається кебаб. Однак при відсутності можливості вибратися на природу його можна цілком успішно зробити на
    Як приготувати люля-кебаб на мангалі?
    Як приготувати люля-кебаб на мангалі?
    Люля Кебаб – це приголомшливе і дуже смачне блюдо для запікання на мангалі. Виходить відмінним завжди. Соковитим і ароматним, трохи просоченим
    Люля-кебаб в мультиварці
    Люля-кебаб в мультиварці
    Люля-кебаб традиційно готують на вогнищі, також як і шашлик. Але його цілком можна зробити і в мультиварці - нашої кухонних помічниці. І зараз ми
    Рецепт люля-кебаб на мангалі
    Рецепт люля-кебаб на мангалі
    Блюдо люля-кебаб поширене в кулінарних традиціях народів Азії. Воно є прекрасною альтернативою нашим шашликів. І традиційно його готують, звичайно ж,
    Рецепт люля-кебаб в духовці
    Рецепт люля-кебаб в духовці
    Люля-кебаб - це популярне і смачне блюдо народів Азії та Кавказу. Традиційно його готують на мангалі. Але насправді способів його створення безліч. І
    Фарш для люля-кебаб
    Фарш для люля-кебаб
    Люля-кебаб - страва азіатської кухні, повністю складається з м'ясного фаршу. В даному випадку саме приготування фаршу вимагає особливих навичок і