У світовій кухні існує величезна різноманітність видів кебабів. Відмінності починаються з виду м'яса і способу його нарізки і доходять до асортименту входять до складу спецій і способу приготування. Для нас найбільш звичним є люля-кебаб, який готується з дрібно нарубаного або перекрученого м'яса. Про тонкощі обжарювання люля-кебаба в домашніх умовах ми і вирішили поговорити в цьому матеріалі.
Люля-кебаб в домашніх умовах в духовці
Інгредієнти: яловичина - 560 г; ріпчаста цибуля - 95 г; мелений кумін, коріандр, паприка - 1 ч. ложці; мелена кориця - 1/2 ч. ложки; жменя свіжого коріандру . Приготування Шпажки, на яких ви будете формувати кебаби, замочіть у воді. М'ясо для люля зазвичай подрібнюють топірцями, але якщо робити вручну фарш часу немає, то скористайтеся м'ясорубкою. Перетворивши яловичину у фарш, з'єднайте її з прянощами і нарізаною ріпчастою цибулею. Подрібніть зелень, додайте у фарш і її. Розділіть фарш на рівні порції і сформуйте кожну навколо шпажки ковбаскою. Розкладіть приготовані в домашніх умовах люля-кебаби з яловичини на покритому фольгою деко і залиште в розігрітій до 190 градусів духовій шафі на 15-20 хвилин.
Люля-кебаб в домашніх умовах зі свинини
Традиційні кебаби з свинини не готує ніхто, але якщо ви любите це м'ясо, то чому б не використовувати його в якості основи модернізованого рецепта.
Інгредієнти: фарш зі свинини - 490 г; ріпчаста цибуля - 95 г; сушений орегано - 1 ч. ложка; жменя зелені м'яти. Приготування Щоб кебаби не звалилися зі шпажок, в них не повинно бути великої кількості жиру, а тому зріжте надлишки жиру з шматка, залишаючи не більше третини від початкової кількості, і пропустіть свинину через м'ясорубку. Додайте до м'яса подрібнену цибулю, сушений орегано, добру пучку солі і нарізану зелень м'яти. Тепер відбийте м'ясо про робочу поверхню близько 10 разів, щоб фарш добре утримував свою форму і не спадав з шампурів під час приготування. Сформуйте з фаршу кебаби, розподіливши свинину на шампурі у формі ковбаски. Обсмажте м'ясо на вугіллі. Приготування люля-кебаба в домашніх умовах на грилі займає від 8 до 10 хвилин.
Люля-кебаб в домашніх умовах з курки на сковороді
Ще одна сучасна версія кебаба готується на основі курки і ідеально підходить для тих, хто намагається зробити своє меню максимально корисним. Використовувати для приготування лише дієтичне біле м'ясо не радимо – кебаби можуть вийти сухуватими, – а от суміш червоного м'яса з м'якоттю філе спрацює ідеально.
Інгредієнти: курячий фарш - 290 г; томатна паста - 5 г; часник - 2 зубки; мелений кумін, коріандр - по 1 ч. ложці; щіпка паприки; жменя зелені петрушки. Приготування Перед тим, як готувати люля-кебаб в домашніх умовах, слід добре приправити курячий фарш сіллю, а потім додати пюрированный часник, мелений кумін з коріандром, трохи паприки і зелень. Не зайвою буде і щіпка гострого перцю, якщо ви любите їжу погостріше. У фіналі доповніть фарш томатною пастою і сформуйте в ковбаски навколо шпажок.
Розігрійте сковороду гриль з краплею олії і подрумянивайте з усіх боків, щоб курятина рівномірно присмажився всередині і придбала рум'яну скоринку зовні.
Подавати кебаби краще в компанії міксу з овочів або простого салату, поверх кускусу, на піті або в лаваші, доповнивши томатним соусом або класичним дзадзікі на сметанною основі зі свіжим огірком.