Баранячі реберця – рецепт
Баранина вважається досить важким у приготуванні м'ясом: по-перше-за свого своєрідного аромату, а по-друге, зважаючи жорсткості, але ми беремося довести, що навіть таке непросте м'ясо можна приготувати смачним і соковитим, якщо приділити процесу приготування достатньо часу і скористатися правильними спеціями. Докладно про рецепти баранячих реберець ми розповімо нижче.
Ми вже встигли помітити, що баранячі ребра оточує шар задоволеною жорсткого м'яса, ключем до правильного приготування якого є тривале томління. З цією метою ви можете скористатися жаровнею і виставленої на невисоку температуру духовкою, а можете помістити блюдо в чашу мультиварки і тушкувати з її допомогою.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 270 г;
курага - 130 г;
баранячі ребра - 22 кг;
мелений кумін - 3/4 ч. ложки;
кайенский перець - 1/2 ч. ложки;
джин - 65 мл
Приготування
Якщо ребра досить жирні, то зріжте надлишки жиру, але не повністю, залиште трохи жиру на м'ясі, щоб зберегти соковитість. Щедро натріть шматок сіллю змішаною з кумином і кайенским перцем, після чого прийміть за засмажку. Для засмажки великі півкільця цибулі спасеруйте на краплі олії разом з шматочками кураги. Коли цибуля набуде кремовий відтінок, влийте до нього джин і розташуйте ребра поверх отриманої подушки. Виберіть режим «Гасіння», влийте третину склянки води і залиште баранину нудитися протягом 3 годин.
Ми звикли, що якщо суп готується на основі ребер, то він неодмінно повинен бути гороховим. Давайте відступимо від нудних кулінарних звичок і приготуємо щось оригінальне, на зразок цього баранячого супу по-селянськи, який допоможе впоратися з затяжними холодами.
Інгредієнти:
баранячі ребра - 19 кг;
морква - 130 г;
стебла селери - 95 г;
ріпчаста цибуля - 110 г;
часникові зубки - 3 шт.;
томатна паста - 45 г;
червоне вино - 115 мл;
яблучний оцет - 35 мл;
курячий бульйон - 720 мл;
діжонська гірчиця - 5 г;
гілочки чебрецю - 3 шт.;
листя лавра - 2 шт.
Приготування
Підрум'яньте кубики овочів і викладіть до них баранячі ребра. Збільшивши жар, дочекайтеся коли і ребра схопляться золотистою скоринкою, після чого додайте вино. Дайте напою випаруватися приблизно наполовину, а потім з'єднайте всі з оцтом і томатною пастою. Додайте гірчицю і трави, після чого влийте бульйон. Якщо суп, на ваш розсуд, вийшов дуже густим, то підлийте води. Залиште страву нудитися на мінімальному вогні протягом півтора годин.
Реберця – ідеальна закуска до пінному, яку можна запекти в духовці, покривши глазур'ю. Ми вирішили зробити останню на основі традиційних для баранячого м'яса інгредієнтів: соєвого соусу, цукру і імбиру.
Інгредієнти:
баранячі ребра - 12 кг;
коричневий цукор - 35 г;
соєвий соус - 235 мл;
рибний соус - 35 мл;
устричний соус - 35 мл;
кетчуп - 115 мл;
часникові зубки - 2 шт.;
скибочки імбиру - 2 шт.;
зірочка анісу.
Приготування
Маринад для баранячих реберець готується елементарно просто: всі інгредієнти (крім самих ребер, зрозуміло) закладаються в сотейник і розміщуються на середньому вогні на 10 хвилин. Коли маринад загусне, зніміть його з вогню і остудіть, а потім змішайте з шматочками баранячих ребер. Тепер м'ясо можна починати готувати, але якщо ви маєте час, то краще залиште ребра в холодильнику на кілька годин, щоб просочилися ароматами. Після, баранячі реберця готують у рукаві для запікання перші 20 хвилин (200 градусів), потім рукав розрізають, включають гриль і дають соусу на поверхні заглазироваться.
Баранячі реберця в мультиварці
Ми вже встигли помітити, що баранячі ребра оточує шар задоволеною жорсткого м'яса, ключем до правильного приготування якого є тривале томління. З цією метою ви можете скористатися жаровнею і виставленої на невисоку температуру духовкою, а можете помістити блюдо в чашу мультиварки і тушкувати з її допомогою.
Інгредієнти:
Приготування
Якщо ребра досить жирні, то зріжте надлишки жиру, але не повністю, залиште трохи жиру на м'ясі, щоб зберегти соковитість. Щедро натріть шматок сіллю змішаною з кумином і кайенским перцем, після чого прийміть за засмажку. Для засмажки великі півкільця цибулі спасеруйте на краплі олії разом з шматочками кураги. Коли цибуля набуде кремовий відтінок, влийте до нього джин і розташуйте ребра поверх отриманої подушки. Виберіть режим «Гасіння», влийте третину склянки води і залиште баранину нудитися протягом 3 годин.
Суп з баранячих реберець
Ми звикли, що якщо суп готується на основі ребер, то він неодмінно повинен бути гороховим. Давайте відступимо від нудних кулінарних звичок і приготуємо щось оригінальне, на зразок цього баранячого супу по-селянськи, який допоможе впоратися з затяжними холодами.
Інгредієнти:
Приготування
Підрум'яньте кубики овочів і викладіть до них баранячі ребра. Збільшивши жар, дочекайтеся коли і ребра схопляться золотистою скоринкою, після чого додайте вино. Дайте напою випаруватися приблизно наполовину, а потім з'єднайте всі з оцтом і томатною пастою. Додайте гірчицю і трави, після чого влийте бульйон. Якщо суп, на ваш розсуд, вийшов дуже густим, то підлийте води. Залиште страву нудитися на мінімальному вогні протягом півтора годин.
Як смачно приготувати баранячі реберця в духовці?
Реберця – ідеальна закуска до пінному, яку можна запекти в духовці, покривши глазур'ю. Ми вирішили зробити останню на основі традиційних для баранячого м'яса інгредієнтів: соєвого соусу, цукру і імбиру.
Інгредієнти:
Приготування
Маринад для баранячих реберець готується елементарно просто: всі інгредієнти (крім самих ребер, зрозуміло) закладаються в сотейник і розміщуються на середньому вогні на 10 хвилин. Коли маринад загусне, зніміть його з вогню і остудіть, а потім змішайте з шматочками баранячих ребер. Тепер м'ясо можна починати готувати, але якщо ви маєте час, то краще залиште ребра в холодильнику на кілька годин, щоб просочилися ароматами. Після, баранячі реберця готують у рукаві для запікання перші 20 хвилин (200 градусів), потім рукав розрізають, включають гриль і дають соусу на поверхні заглазироваться.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати яловичі реберця?
Деякі неохоче беруться за приготування яловичини тільки тому, що не знають, яке блюдо вийде смачнішим з цим компонентом. Пропонуємо ідеї створення
Як приготувати реберця?
Напевно всі знають, що будь-яке блюдо, приготовлене на основі ароматних реберець, виходить особливим. Далі представлені неймовірні рецепти, які
Свинячі реберця з картоплею в мультиварці
Розпадається на волокна м'ясо в компанії картоплі та насиченого смаку соусу – що може бути смачніше? Представляємо найбільш вдалі ідеї поєднання цих
Реберця на мангалі
Реберця на мангалі виходять такими смачними тому, що міжреберна м'ясо соковите, солодке і дуже ніжне. До того ж реберця ще й коштують набагато
Баранячі реберця на мангалі
Баранячі реберця, особливо смачними виходять, якщо їх обсмажувати не на сковороді, а на відкритому повітрі, на мангалі. Слід також зазначити, що для
Баранячі реберця в духовці
Коли хочеться приготувати щось особливе, як на зло забуваються всі рецепти. Тому ми вирішили дати підказку. Приготуйте баранячі реберця! Як це