Баранина вважається досить важким у приготуванні м'ясом: по-перше-за свого своєрідного аромату, а по-друге, зважаючи жорсткості, але ми беремося довести, що навіть таке непросте м'ясо можна приготувати смачним і соковитим, якщо приділити процесу приготування достатньо часу і скористатися правильними спеціями. Докладно про рецепти баранячих реберець ми розповімо нижче.
Баранячі реберця в мультиварці
Ми вже встигли помітити, що баранячі ребра оточує шар задоволеною жорсткого м'яса, ключем до правильного приготування якого є тривале томління. З цією метою ви можете скористатися жаровнею і виставленої на невисоку температуру духовкою, а можете помістити блюдо в чашу мультиварки і тушкувати з її допомогою.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 270 г; курага - 130 г; баранячі ребра - 22 кг; мелений кумін - 3/4 ч. ложки; кайенский перець - 1/2 ч. ложки; джин - 65 мл Приготування Якщо ребра досить жирні, то зріжте надлишки жиру, але не повністю, залиште трохи жиру на м'ясі, щоб зберегти соковитість. Щедро натріть шматок сіллю змішаною з кумином і кайенским перцем, після чого прийміть за засмажку. Для засмажки великі півкільця цибулі спасеруйте на краплі олії разом з шматочками кураги. Коли цибуля набуде кремовий відтінок, влийте до нього джин і розташуйте ребра поверх отриманої подушки. Виберіть режим «Гасіння», влийте третину склянки води і залиште баранину нудитися протягом 3 годин.
Суп з баранячих реберець
Ми звикли, що якщо суп готується на основі ребер, то він неодмінно повинен бути гороховим. Давайте відступимо від нудних кулінарних звичок і приготуємо щось оригінальне, на зразок цього баранячого супу по-селянськи, який допоможе впоратися з затяжними холодами.
Інгредієнти: баранячі ребра - 19 кг; морква - 130 г; стебла селери - 95 г; ріпчаста цибуля - 110 г; часникові зубки - 3 шт.; томатна паста - 45 г; червоне вино - 115 мл; яблучний оцет - 35 мл; курячий бульйон - 720 мл; діжонська гірчиця - 5 г; гілочки чебрецю - 3 шт.; листя лавра - 2 шт. Приготування Підрум'яньте кубики овочів і викладіть до них баранячі ребра. Збільшивши жар, дочекайтеся коли і ребра схопляться золотистою скоринкою, після чого додайте вино. Дайте напою випаруватися приблизно наполовину, а потім з'єднайте всі з оцтом і томатною пастою. Додайте гірчицю і трави, після чого влийте бульйон. Якщо суп, на ваш розсуд, вийшов дуже густим, то підлийте води. Залиште страву нудитися на мінімальному вогні протягом півтора годин.
Як смачно приготувати баранячі реберця в духовці?
Реберця – ідеальна закуска до пінному, яку можна запекти в духовці, покривши глазур'ю. Ми вирішили зробити останню на основі традиційних для баранячого м'яса інгредієнтів: соєвого соусу, цукру і імбиру.
Інгредієнти: баранячі ребра - 12 кг; коричневий цукор - 35 г; соєвий соус - 235 мл; рибний соус - 35 мл; устричний соус - 35 мл; кетчуп - 115 мл; часникові зубки - 2 шт.; скибочки імбиру - 2 шт.; зірочка анісу. Приготування Маринад для баранячих реберець готується елементарно просто: всі інгредієнти (крім самих ребер, зрозуміло) закладаються в сотейник і розміщуються на середньому вогні на 10 хвилин. Коли маринад загусне, зніміть його з вогню і остудіть, а потім змішайте з шматочками баранячих ребер. Тепер м'ясо можна починати готувати, але якщо ви маєте час, то краще залиште ребра в холодильнику на кілька годин, щоб просочилися ароматами. Після, баранячі реберця готують у рукаві для запікання перші 20 хвилин (200 градусів), потім рукав розрізають, включають гриль і дають соусу на поверхні заглазироваться.